Vasiyeti Yerine Geldi.

Babası Ölünce, 7 Yıl Önce Vefat Eden Annesinin Naaşını Mezardan Çıkardı

Vasiyeti Yerine Geldi.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kurumu Araştırma Grup Başkanı Prof. Dr. Çiçek Vöwiber Bingöl, yaşadıkları Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2001 yılında hayatını kaybeden annesinin cenazesini Türkiye'de defnetmek için 7 yıl bekledi. Annesinin vasiyetini yerine getiren Prof. Dr. Bingöl, 29 Mart 2008 tarihinde vefat eden babasının cenazesi ile birlikte mezardan çıkardığı annesinin naaşını Türkiye'ye getirdi. 7 yıl arayla hayatını kaybeden Bingöl çiftinin cenazeleri, bugün kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Çengelköy'de toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Viyana'da yaşayan Bingöl ailesinden anne Dr. Gönül Türkan Bingöl, 2001 yılında hayatını kaybetti. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk kadın başhekimlerinden olan Gönül Türkan Bingöl, ölmeden önce kızı Prof. Dr. Çiçek Vöwiber Bingöl'e "Ölünce beni Türkiye'de toprağa verin" şeklinde vasiyette bulundu. O günleri anlatan Çiçek Vöwiber Bingöl, kış aylarında hayatını kaybeden annesinin vasiyetini yerine getiremediğini söyledi. 2001 yılının yaz aylarında annesinin naaşını Türkiye'ye getirmeyi ve bunun için de Çengelköy Mezarlığı'nda yer ayırttığını belirten Prof. Dr. Bingöl, annesinin vasiyetini bir türlü gerçekleştiremediğini anlattı. Prof. Bingöl, babası Emekli Kıdemli Tabip Albay Ahmet Muammer Bingöl'ün (94) 29 Mart 2008 tarihinde vefat etmesiyle birlikte annesinin vasiyetini yerine getirmek için hareket geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Bingöl, 7 yıl önce hayatını kaybeden annesinin naaşını mezardan çıkartarak babasının cenazesi ile birlikte Türkiye'ye getirdiğini ifade etti. Bingöl ayrıca, babasının Türkiye'nin ilk kan bankasının kurucularından olduğunu söyledi.

Dün Atatürk Havalimanı'na getirilen Bingöl çiftinin cenazesi, namazın kılınacağı Üsküdar Selimiye Camii'ne götürüldü. Baba Ahmet Muammer Bingöl emekli albay olduğu için askeri tören düzenlendi. Namazın ardından Bingöl çiftinin cenazeleri, yine askeri törenle defnedileceği Çengelköy Mezarlığı'na götürüldü. Çiftin çenazeleri, burada toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir