Togem Eğitim Elini Akıncılara Uzattı

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) girişimleriyle, iş adamı Ali İbrahimağaoğlu tarafından yaptırılan üç derslikli okul öncesi eğitim birimi, törenle hizmete açıldı.

Togem Eğitim Elini Akıncılara Uzattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) girişimleriyle, iş adamı Ali İbrahimağaoğlu tarafından yaptırılan üç derslikli okul öncesi eğitim birimi, törenle hizmete açıldı.

İlçedeki Kerime Şahlanoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, okul öncesi eğitimin önemine değinerek, ''Ben hiç anaokuluna gitmeden eğitime başladım. Şimdi çocuklarımızın anaokuluna gittiğini görünce keşke çocuk olsaydım diyorum'' dedi.

Geleceğe daha iyi bakmak için, paylaşmanın ve birlikteliğin ortaya çıkması için anaokullarının çocuklar açısından çok büyük önem taşıdığını kaydeden Çiftçi, şöyle devam etti:

''Ülkeler, artık kendi bireylerini ve insanlarını bu şekilde yetiştiriyorlar. Son 10 yıla bakıldığında ülkemizde anaokullarına verilen önemin arttığını görüyoruz. Anaokulları artık zaruri bir ihtiyaç olmuştur. Ülkemize katkısı ve değeri tartışılmazdır. Hayırsever iş adamlarımız sayesinde eğitime verilen destek çığ gibi büyümekte ve yeni nesil gençlerimiz yetişmektedir. Bu somut hizmetleri Anadolu'nun her köşesine yayan iş adamlarımız ve özel sektör çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ülkemiz, eğitime verdiği önemle İsveç gibi bir ülkenin nüfusu kadar öğrenciye sahip olmuştur.''

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen ve Akıncılar Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'nın konuşmalarının ardından, Akıncılar halkoyunları ekibi gösteri sundu. Halk Oyunları ekibindeki Gökçenur Uslu adlı öğrenci, Vali Yardımcısı Çiftçi'ye Türk bayrağı verdi.

TOGEM BAŞKANI SAADET GÜLBARAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yengesi olan TOGEM'in Başkanı Saadet Gülbaran ise yaptığı konuşmada, umutsuzluğa umut olmak, elde olanı olmayana ulaştırmak için 2005 yılında Emine Erdoğan'ın himayesinde Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan yardım merkezleri TOGEM'in, aradan geçen zaman içerisinde bugün ve gelecek için onlarca eğitim ve sosyal yardım faaliyetine imza atmanın gururunu ve onurunu yaşadığını söyledi.

Gülbaran, şöyle devam etti:

''(İnsanı yaşat ki devlet yaşasın) şuuruyla hareket eden merkezimiz, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, kalıcı çözümler de sunmaya devam etmektedir. Sosyal sorumluluk sahibi bilinçli bir neslin yetiştirilebilmesi için okul öncesi eğitime, anaokullarımıza çok ciddi görevler düşmektedir. Araştırmalar, yetersiz çevre koşullarında büyüyen çocukların zihinsel gelişmelerinin geri kaldığını ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştiremediklerini ortaya koymuştur. Okul öncesi eğitim bu farklılığın azalmasını sağlamakta, çocuğu diğer çocuklarla sağlıklı bir ortamda bir araya getirmektedir. Bizlerin bu büyük heyecanı yaşamasında, böylesine hayırlı adımların atılmasına vesile olmasında çok ciddi emeği geçen hayırseverimiz sayın Ali İbrahimağaoğlu'na, TOGEM ve kurucumuz Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi adına teşekkür ediyorum.''

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen ve Akıncılar Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'nın konuşmalarının ardından, Akıncılar halkoyunları ekibi gösteri sundu. Halk Oyunları ekibindeki Gökçenur Uslu adlı öğrenci, Vali Yardımcısı Çiftçi'ye Türk bayrağı verdi.

TOGEM tarafından, Akıncılar İlköğretim Okulunda eğitim gören yaklaşık 300 öğrenciye de bayramlık giysi hediye edildi. Törende, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi de TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran'a plaket verdi.

Daha sonra Akıncılar İlköğretim Okulu bahçesine yaklaşık bir ay içerisinde iş adamı Ali İbrahimağaoğlu tarafından yaptırılan üç derslikli okul öncesi eğitim birimi, kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Törene katılan Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran, okul öncesi eğitim birimi öğrencileriyle sohbet ederek, onlara hediye verdi. Programa katılan protokol üyeleri de Akıncılar İlköğretim Okulu bahçesinde halay çekti. Vatandaşlara Türk bayrağının da dağıtıldığı törene, Akıncılar'ın eski kaymakamlarından Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek ile çok sayıda davetli katıldı.


Haberler.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir