Eğitim'de Rotasyon krizi

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Rotasyonun, hak ve hukuka uygun düzeltmeler yapılıncaya kadar ertelememesi eğitim tarihine kara bir leke olarak geçecektir" dedi.

Eğitim'de Rotasyon krizi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
HANEFİ BOSTAN: "ROTASYONUN ERTELEMEMESİ EĞİTİM TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR"

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Rotasyonun, hak ve hukuka uygun düzeltmeler yapılıncaya kadar ertelememesi eğitim tarihine kara bir leke olarak geçecektir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, yaklaşık 15 bin okul müdürünün görevde beş yılını doldurdukları bahanesiyle zorunlu yer değişikliğine, daha doğrusu sürgüne tabi tutulduklarını söyledi. Sendika olarak hak ve hukuka uygun, özellikle okullarında başarılı olan müdürlerin üst bir makama kendi istekleriyle tayin olmalarından yana olduklarını ifade ederek, "İstemediği halde okul müdürlerinin bir başka okula zorla tayin edilmelerini eğitim ve öğretim açısından doğru bulmuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının asli vazifesi okul müdürlerinin moralini bozmak değil, aksine motivasyonlarını artıracak çalışmalar yapmaktır" dedi.

MEB'in yürürlüğe koyduğu rotasyon genelgesinin kazanılmış hakları geri almakta, performans ve başarıyı dikkate almadığını kaydeden Hanefi Bostan, "Ayrıca bilgisayar kurası ihdas ederek sürgün ve kıyımı meşru hale getirmektedir. Zorla, başarılı ve çalışkan idarecileri istemedikleri yerlere gitmelerini öngörmektedir. Bunun eğitimde kargaşa ve huzursuzluğa neden olacağını defalarca dile getirmemize rağmen Bakanlık bu konuda iyi niyet girişiminde bulunduysa da, alınan duyumlara göre bir sendikanın kadrolaşma isteğinin ağır basması sonucu bu iyi niyet girişimi akamete uğramıştır" açıklamasında bulundu.

Bostan, eğitim iş kolunun iki büyük sendikasının bu haliyle rotasyonun büyük sıkıntı ve huzursuzluklara neden olacağını hem Bakanlığa ve hem de kamuoyuna bildirmesine rağmen, bakanlığın rotasyonu hak ve hukuka uygun düzeltmeler yapılıncaya kadar ertelememesinin eğitim tarihine kara bir leke olarak gireceğini savundu. Bostan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"MEB bir taraftan rotasyonun uygulanması için bazı illerde rotasyona tabi olacak okul müdürlüklerini münhal (açık) ilan ederken beri taraftan da açık ilan edilen bazı okulları zorunlu yer değiştirmenin kapsamı dışına almıştır. Nitekim İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 09.07.2010 tarihinde münhal ilan ettiği Üsküdar İlçesi Beylerbeyi Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsünün müdürlüğü kadrosunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği 22.07.2010 tarihli ve 78553 sayılı yazılarıyla Bakanlık emri gereği açık ilan etmekten vazgeçmiştir. Yine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü rotasyona tabi okulların sayısını 09.07.2010 tarihinde 1006 olarak ilan ederken, 23.07.2010 tarih saat 01.30 itibarıyla bu sayının 1067 olduğu görülmektedir. Rotasyonla ilgili müracaat süresinin dolmasına bir iş günü kalmasına rağmen İstanbul'da hala, münhal olduğu halde açık gösterilmeyen okullar bulunmaktadır. Nitekim Kadıköy ilçesi Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğüne 76. Maddeye göre yapılan müdür atamasını İdari mahkeme 29 Nisan 2010 tarihinde iptal etmesine rağmen bu okul hala İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün münhal ilan ettiği okullar içerisinde yer almamaktadır. Yine Üsküdar İlçesi İ.Hakkı Konyalı İ.Ö Okuluna 2006 yılında müdür yardımcısı olarak atanan bir sendikanın şube yönetim kurulu üyesi, daha sonra 76. madde göre Deniz-İş İ.Ö Okuluna müdür olarak atanmış ve bilahare ataması mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Ancak aynı kişi, açık ilan edilmeden Üsküdar İlçesinin en iyi okullarından biri olan Belma Güde İ.Ö Okuluna iki-üç gün önce müdür olarak atanmıştır. Arnavutköy ilçesindeki bir okul müdürü bütün uyarılara rağmen okula gelmemesinden dolayı yapılan soruşturma neticesinde görev yeri değişikliği cezasına çaptırıldı. Ancak bu okul müdürü mükâfatlandırılarak Kadıköy ilçesinin en iyi okullarından Şener Birsöz İlköğretim Okulu'na müdür olarak kararnamesi çıkartıldı. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz ve duyum aldıklarımız".

Bostan, rotasyon uygulamasından vazgeçilmemesi halinde, tercihlerin yapıldığı son gün saat 17.00 itibarıyla bütün adayların tercihlerinin ilan edilmesini istedi.


haberx.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir