YGS'nin şampiyonları görücüye çıktı.

Birinciliği iki kişi paylaştı. Üsküdar Fen Lisesi'nden Günay Yolcu ve Konya Meram Fen Lisesi'nden Ayşenur Şam birinciliği paylaştılar.

YGS'nin şampiyonları görücüye çıktı.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS), İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesi'nden Günay Yolcu ile birinciliği paylaşan Ayşenur Şam, ''Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek'' dedi.

Memleketi Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Sabah Dershanesi şubesinde düzenlenen toplantıda, babası Ahmet Şan ile gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşenur Şam, çok mutlu olduğunu söyledi.

Beyşehir'de özel bir ilköğretim okulundan mezun olduktan sonra Sabah Dershanesi'ne kaydolduğunu ve yoğun şekilde çalışarak sınavlara hazırlandığını ifade eden Şam, ''Başarımın sırrı çalışmak, inanmak ve güvenmek. Hayalimde tıp okumak ve doktor olmak vardı. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirebileceğim için çok mutluyum. Başarımda emeği geçen başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' dedi.Beyşehir Lisesi'nde biyoloji öğretmeni olarak görev yaptığını belirten baba Ahmet Şam ise kızı ile gurur duyduğunu belirtti.

Sonuçların açıklanmasıyla ailece çok mutlu olduklarını dile getiren baba Şam, ''Güzel bir gurur. Emeği geçen herkese, özellikle okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

İki kız ve bir erkek çocuğu babası olduğunu belirten Şam, daha önce de diğer kızının iyi bir derece elde ederek istediği üniversiteye gittiğini kaydetti.

''Bu sene stresten daha uzak girdim ve birinci oldum''

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye birincisi olan ve şu an İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesinde okuyan Günay Yolcu, sınava bu yıl birinci olmak amacıyla girdiğini söyledi.

Sınav sonucunu öğrendikten sonra mezun olduğu İstanbul Üsküdar Fen Lisesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Günay Yolcu, bu yıl sınava çok çalışmadığını, sadece sınava çalışan arkadaşlarına yardımcı olurken tekrar yaptığını kaydetti.

Sınava girdikten sonra, kendisinden ''daha iyi yapabilenlerin olacağını'' düşündüğünü ve birinciliği beklemediğini ifade eden Yolcu, ''Bu sene, sınavda ne yapabilirim diye merak ettim. Geçen sene birinci olmayı çok istiyordum. Sınava stresli girdiğim için birinci olamadım. Sınava birinci olmak için girdim. Bu sene stresten daha uzak ve rahat girdim ve birinci oldum. İkinci sınava girip girmeyeceğime daha karar veremedim. Lise eğitimim boyunca zaten tıp istiyordum. Tıpta okuduğum için de tercih yapmayı çok fazla düşünmüyorum. Hayatımda pek bir değişiklik olacağını hissetmiyorum'' dedi.

YGS'de Konya Meram Fen Lisesi'nden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesi'nden Günay Yolcu birinciliği paylaştı.


Haberturk.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir