1 Milyon YTL Vurgun

Çalıştığı Bankayı 1 Milyon YTL Zarara Uğratan Müdür Üsküdarda Gözaltına alındı.

1 Milyon YTL Vurgun
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Çalıştığı bankayı 1 milyon YTL'lik zarara uğrattığı iddia edilen bankanın Beşiktaş Fındıklı Şubesi eski Müdürü ve zanlının işbirliği yaptığı dolandırıcılar ile birlikte usulsüz kredi çektirdiği öne sürülen 2 memurenin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, kredi alma şartlarına haiz olmayan kişilere düzenlediği sahte evraklarla kredi çektirdiği iddia edilen Ramazan D., banka müdürü Kazım A. ile işbirliği yaptı. Bunun için Üsküdar'da adı daha sonradan değiştirilen bir otomotiv ofisi kuruldu. Araç, konut, ihtiyaç ve arsa alımı için bankalardan kredi alamayan kişiler, Ramazan D.'ye yönlendirildi. Ramazan D., kendisine gelen kişilerin kimlik bilgileri üzerinden düzenlediği sahte belgelerle bankaya teminat gösterdi. Kredi çekimi için bankaya sadece imza atmaya giden vatandaşlar, bu sayede istedikleri kredileri aldı. Banka müdürünün bilgisi dahilinde olduğu için bankanın üst düzey yetkilileri usulsüz kredi çekiminden haberdar olamadı. Bu yöntemle Ramazan D., kendisine başvuran kişilerin aldığı kredilerden yüzde 10 komisyon aldı ve iddiaya göre bu para banka müdürü Kazım A. ile paylaşıldı. Son 2 yıl içerisinde yüzlerce vatandaşın kredi almasını sağladığı belirtilen Ramazan D.'nin oyunu, bazı müşterilerin kredi borçlarını ödeyememesi üzerine ve gösterdikleri teminatların da asılsız çıkması üzerine bozuldu. Polise intikal eden ihbarlar üzerine gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

USULSÜZ KREDİLERLE 1 MİLYON YTL'LİK ZARAR

 
Yapılan incelemelerde bankanın, usulsüz ve sahte belgelerle çekilen kredilerden dolayı 1 milyon YTL'nin üzerinde zarara uğratıldığı tespit edildi. Çünkü kredi alan çok sayıda vatandaşın geri ödemelerde zorluk çekince banka gösterilen teminatlara yöneliyor ancak teminatların asılsız olduğu tespit ediliyordu. Elde edilen tespitlerin ardından harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankanın eski müdürünü Üsküdar'daki evinde, Ramazan D. ile adamı Mustafa G.'yi ise Üsküdar'daki ofislerinde gözaltına aldı. Genişletilen soruşturma kapsamında müşterilerin kredi işlemleri yapan Zeynep ve Nilgün adlı iki bankacı da gözaltına alındı.

Zanlıların Üsküdar'daki otomotiv ofisinde yapılan aramalarda çoğu sahte olmak üzere 10 koli dolusu evrak ele geçirildi. Evrakların kredi işlemlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış olan tapu, araç, arsa, maaş bordrosu, bilanço ve ikametgahlardan oluştuğu bildirildi. Yapılan ilk tespitlerde 37 kişinin bu yöntemlerle mağdur edildiği, sayının detaylı incelemeler sonucunda artış gösterebileceği belirtildi.

Emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen bu kişilerin, elde ettikleri gelirlerle adeta servet edindikleri de ortaya çıktı. Sadece Ramazan D.'nin Şişli'de adına kayıtlı 10 lüks dairesinin bulunduğu ve bankadaki yüklü miktardaki hesabıyla birlikte mal varlıklarına tedbir konulduğu bildirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan zanlılar hakkında 'nitelikli dolandırıcılık', 'usulsüz kredi kullandırmak', 'görevi kötüye kullanmak' ve 'evrakta sahtecilik'ten işlem yapıldı. Zanlılar, sorgularının ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar, emniyetten çıkışları sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir