Yüksekova sanığı, uyuşturucudan yakalandı!

Yüksekova Çetesi davasından yargılanan emekli binbaşı uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alındı.

Yüksekova sanığı, uyuşturucudan yakalandı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Narkotik Polisinin İstanbul'da Başlayarak 6 İli İçine Alarak Genişlettiği Operasyonda 71 Kilogram Eroin Ele Geçirildi. Uyuşturucu Baronlarına Yönelik Operasyonda Çetenin Lideri Olduğu İddia Edilen S.ı. Üsküdar'daki Villasında Gözaltına Alındı. 12 Şüphelinin Gözaltına Alındığı Operasyonda 10 Silah ve 3 Araca El Konuldu.

Narkotik polisinin İstanbul'da başlayarak 6 ili içine alarak genişlettiği operasyonda 71 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu baronlarına yönelik operasyonda çetenin lideri olduğu iddia edilen S.I. Üsküdar'daki villasında gözaltına alındı. 12 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 10 silah ve 3 araca el konuldu. Gözaltındaki kişiler arasında Yüksekova Çetesi davasında yargılanan emekli bir binbaşının da olduğu belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun soluklu çalışmasında bu kez uyuşturucu ticaretinin başında olan kişiler hedef seçildi. Planlı bir çalışma başlatarak uyuşturucu tacirlerinin peşine düşen polis 11 Ocak 2009 tarihinde İstanbul'un yanı sıra Mersin, Afyon, Aydın, Malatya ve Hakkari'de eş zamanlı baskınlar yaptı. Şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldı. Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Bu arada polisin tespitlerine göre göre çetenin asıl üssünün İstanbul olduğu ve burada örgütlendiği belirlendi.

İstanbul'daki operasyon kapsamında titiz bir çalışma yürüten narkotik polisleri, Üsküdar'daki bazı villaları yakın takibe alarak operasyon hazırlığına başladı. Harekete geçen polis villalara girdi. Şebekenin lideri olduğu öne sürülen "tilki" lakaplı S.İ'nin de aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı. Bir aracın zulasında yapılan aramada 71 kilogram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda eroinin yanı sıra 9 adet tabanca, 1 adet tüfek ele geçirildi. 3 araca da el koyan polis, uyuşturucudan elde edildiğini düşündüğü yüksek miktarda nakit paraya da el koydu. Gözaltına alınan toplam 12 şüpheli narkotik şubede sorgulanıyor.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından yurt dışındaki polis birimleriyle de bağlantıya geçen İstanbul polisi, şebeke üyelerinin yurt dışında da tanındığını belirledi. Tespitlere göre özellikle şebeke lideri olduğu iddia edilen kişinin yıllardan beri Afganistan, Pakistan ve İran'dan getirttiği uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürdüğü ve bu sayede zenginleştiği iddia edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan birinin emekli bir binbaşı olduğu ve uyuşturucu madde kaçakçılığı içerikli Yüksekova Davası sanıklarından olduğu belirtildi. Bu kişinin eroinin nakliyatını yaptığı açıklandı. Operasyonla ilgili bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, uyuşturucu ile mücadelede amaçlarının uyuşturucu örgütlerini ve bu örgütlerin başında bulunan baronları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. İstanbul narkotik polisinin göz dolduran operasyonlara imza attığını belirten Likoğlu, 2009 yılı genelindeki operasyonlarda 4 ton 800 kilogram eroin, 3 ton 400 kilogram esrar, 479 kilogram amfetamin maddesi, 76 kilogram metamfetamin maddesi, 116 kilogram afyon sakızı, 76 kilogram kokain ile 2 buçuk milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

Likoğlu ayrıca, bu sabah İstanbul genelindeki sokak satıcılarına yönelik operasyonda da 277 kilogram esrar ele geçirildiğini belirtti. 2009 yılı içindeki uyuşturucu yakalamalarının diğer yılların önüne geçerek rekora ulaştığını anlatan Likoğlu, sadece sokak satıcılarına yönelik 814 operasyon kapsamında 2 bin 100 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti.


CİHAN


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir