'Taş düşebülü, Ayu çıkabülü'

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek ağ atan ve bir süre sonra toplayan balıkçıların ağına öyle bir şey takıldı ki halk arasındaki 'ayu çıkabülü taş düşebülü' sözü tam yerini buldu!

'Taş düşebülü, Ayu çıkabülü'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek ağ atan ve bir süre sonra toplayan balıkçılar, yakaladıklarının ayı olduğunu fark edince paniğe kapıldılar. Balıkçılar ağı panikle denize atınca, ağlardan kurtularak kıyıya çıkan ayı ormanlık alana kaçtı.

Alınan bilgiye göre, balıkçı Rafet Bayramoğlu, dün gece, Bartın'dan gelen arkadaşları ile birlikte kendisine ait 'Bayramoğlu' adlı teknesiyle balık avlamak amacıyla denize açıldılar.

Bir süre tekne ile giden balıkçılar, kıyıya yakın yerde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek bu yöne doğru hareket ettiler. Kıyıya yaklaştıklarında da bölgeyi ağlarla çeviren Bayramoğlu ve arkadaşları, beklemeye başladılar.

Daha sonra ağları tekneye çıkarmaya çalışan ve ağın ağır olmasından dolayı çok fazla balık yakaladıklarını tahmin eden balıkçılar, yakaladıklarının ayı olduğunu fark edince paniğe kapıldılar.

Ayının içinde bulunduğu ağı denize atan balıkçılar, hızla bölgeden uzaklaştılar. Ağdan kurtularak kıyıya çıkan ayı ise ormanlık alana kaçtı.

Ayının, kıyıda yemek için balık yakalamaya çalıştığı tahmin ediliyor.

TEKNENİN SAHİBİ RAFET TÜRKAN: AĞI İYİCE ÇEKTİĞİMİZDE, ÇIRPINAN KOCAMAN BİR HAYVAN GÖRDÜK. KARANLIĞIN DA ETKİSİYLE ÜRPERDİK, ÜRKTÜK, KORKTUK. ARDINDAN BUNUN BİR AYI OLDUĞUNU ANLADIK.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde ağlarına balık yerine ayı takılan balıkçıların bulunduğu teknenin sahibi, yaşadıkları şaşkınlık ve korku dolu anları anlattı.

''Bayramoğlu'' adlı balıkçı teknesinin sahibi 53 yaşındaki Rafet Türkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıldır Cide'de balıkçılık yaptığını belirterek, bir süre önce 4 arkadaşıyla Karadeniz'de balığa çıktıklarını söyledi.

Cide ile İnebolu ilçeleri arasında Şaraltı mevkisinde ''balığın yakamozunu gözetlemeye başladıklarını'' ifade eden Türkan, şöyle devam etti:

''Kıyıya yakın kesimde arkadaşlar bir yakamoz gördü. Biz de bunun üzerine balık var zannederek yakamozun etrafına ağ attık, yakamozun etrafını sardık. Ağı toplarken büyük ağırlık hissettik ve çok sayıda balık tuttuğumuzu zannederek sevindik. İyice çektiğimizde, ağda çırpınan kocaman bir hayvan gördük. Gecenin karanlığının da etkisiyle hepimiz ürperdik, ürktük, korktuk. Daha sonra, çırpınan şeyin ayı olduğunu fark ettik. Bu sırada ayı, ağı parçalamaya başladı. Biz de ağın bir kısmını kestik. Böylelikle tekne ile ağın irtibatını kopardık. Bu sırada ayı da ağdan kurtularak yüzerek karaya çıktı. Ardından da denize sıfır olan ormanlık bölgeye girerek gözden uzaklaştı.''

Türkan, yaşadıkları şaşkınlık ve korku dolu anları ömrü boyunca unutmayacağını belirterek ''Bunca yıllık balıkçıyım. Ağlarımıza ilk kez ayı takıldı'' ifadesini kullandı.

Rafet Türkan, Bartınlı balıkçıların verdiği ilk bilgilerde soy ismi ile, sahibi olduğu teknenin isminin birbirine karıştırıldığını sözlerine ekledi.

AA

 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir