'Peşkeş' iddialarına Üsküdar'ın adı karıştı!

İstanbul'un yeni ilçesi Ataşehir'deki arazi peşkesi iddialarına Kadıköy'den sonra Üsküdar belediyesininde adı karıştı.

'Peşkeş' iddialarına Üsküdar'ın adı karıştı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Kadıköy belediyesinin, 29 mart yerel seçimlerinden sonra kendisine ait olmayan Ataşehir ilçesindeki arazileri peşkeş çektiği iddialarının ayyuka çıkmasının ardından, Üsküdar belediyesi ile ilgilide aynı ilçede bir peşkeş iddiası gündeme getirildi.
 
Bir internetsitesinde yer alan habere göre Üsküdar Belediyesi, daha önce kendisine ait olan ancak 29 mart yerel seçimlerinin ardından yeni kurulan Ataşehir ilçesine verilen bir arazinin, seçimlerin ardından 7 ay geçmesine rağmen Ataşehir belediyesine devredilmemesinden ve alelacele satılmasından dolayı suçlanıyor. İşte haberin tamamı;
 
***
 
Ataşehir nasıl peşkeş çekildi?
 
Ataşehir'e ait paha biçilemez arazileri, komik bir fiyata kiraladı! Yetmedi, buraları satma kararı alındı.
 
Kadıköy Belediyesi'nde kıyakların ardı arkası gelmiyor! "Fenerbahçe'ye yapılan kıyağın" ardından belediye meclisi, Mardinliler Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı (MAREV) ve Taç Spor'un kullandıkları arazileri de satma kararı aldı. Taç Spor Kulübü'nün sahibi ise Kadıköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mahmut Naibi... Meclisten oy çokluğuyla geçen satış kararına AK Parti'li meclis üyeleri bu sefer "firesiz" şerh koydu.

Rekabet olmayacak'
Önümüzdeki günlerde satılacak arazilere MAREV ve Taç Spor'un haricinde başka bir kurumun girmek istemeyeceğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Av. Fatih Kaya, "Çünkü 2 arsanın da kiracısı bu kurumlar. Böylece rekabet koşulları oluşmayacak. Satış ücretini, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün başkanlığını oluşturduğu encümen belirleyecek. Belediye zarar edecek" dedi.

Kümes fiyatına kira
MAREV, kendisine kiralanan 10 dönümlük arazinin bir bölümünü, Sahan Restaurant'a aylık 50 bin TL'ye kiraladı. Kadıköy Belediyesi ise MAREV'den sadece aylık 396 TL kira ücreti alıyor. Belediye'nin 20 dönümlük spor tesisini kiralayan Taç Spor Kulübü de aylık sadece 500 TL kira ödüyor! Taç Spor Kulübü'nün sahibi ve aynı zamanda Kadıköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mahmut Naibi, bu durumdan en kârlı çıkan isim olarak gözüküyor! Av. Kaya ise "Taç Spor Kulübü'ne yıllık üyelik 3 bin TL. Tesisin emsallerinin kira bedeli ise 50-100 milyon TL" diyor...

Bir diğer kıyak ise Üstüdar Belediyesi'nden 
E5'in kenarında olan ve fiyatı millarlarca doları bulacak olan arsa apar topar satıldı. Oldu bittiye getirilen bu arsanın uzun zaman sahibi açıklanmadı. Bir süre sonra Televizyonlarad boy boy verilen reklamlardan dolayı buranın Dumankaya'ya adeta peşkeş çekildiği ortaya çıktı.

Ataşehir Belediyesi'nin mülkü olan bu arazilerin bir başka belediye tarafından satılması büyük tepkiye neden oldu. 

Türlü türlü oyunlar oynanıyor.
Yerel seçimlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Ataşehir'e ait arazilerin teslim edilmemesi bu oyunun bir parçası oldu.

Şimdi, seçimin üzerinden 7 ay geçti.

Ataşehir sınırlarına ait arazi neden Fenerbahçe'ye ne diye verildi..?

Ataşehir sınırları içinde olan Hayvan Barınağı'na Kadıköy Belediyesi ne diye bir hak iddia ediyor..? 

Yine Ataşehir'e ait olan ve yapılmakta olan VARYAP'ın yanındaki arazi kime ve hangi amaçla verildi.

Bir yandan dere kenarlarına yapılan yapılar bir bir yıkılırken, Kadıköy Belediyesi tarafından, dere kenarına yaptırılan "Adalet Sitesi"' kimler için yaptırıldı?

Televizyonlarda reklamları boy boy gösterilen Dumankaya'nın yapılacağı arazi Ataşehir'in mülkiyetinde iken, aylardır seçim kazanan Ataşehir'e neden toprakları teslim edilmedi.

Uzun yıllardır bostan olarak kullanılan büyük arazi Ataşehir Belediyesi'ne ait iken Üsküdar Belediyesi tarafından bir gecede neden elden çıkarıldı?

 
Kaynak: Sonsayfa.com
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.04 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir