Avrasya Maratonu Pazar Günü Koşulacak.

Bu yıl 31. si düzenlenecek olan ve dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olan Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü koşulacak.

Avrasya Maratonu Pazar Günü Koşulacak.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
18 Ekim Pazar günü koşulacak olan Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu bilgilendirme toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut,  Spor A.Ş. Genel Müdürü ve Yarış Direktörü İlker Astarcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Atletizm Federasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım katıldı.

Toplantıda konuşan Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı; 1 Ekim saat 24:00 da sona eren  kayıtların; İstanbulluların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle 8 Ekim, saat 24:00’a,  Maraton ve 15 km. kayıtlarının ise 5 Ekim, saat 24:00’a kadar uzatıldığını açıkladı. İlker Astarcı; Erkeklerde, Etiyopyalı IAAF listesinde 41. sırada ve 2:07:34 dereceli,  ilk kez dünya listesinde ilk 50 de olan Gudisa Shentema, geçen yılın şampiyonu ve en iyi derecesi 2:10:20 olan Etiyopyalı  Kasime Adilo Roba´nın katılacağını açıkladı. En iyi derecesi 2:12:00 altında olan silver label statüsünde olan Etiyopyalı Lishida Yeghezu, Moldovalı Iaroslav Mushinski  toplam 21 erkek atlet ve 2 tavşan atletin (tempo veren atletler) katılacak.

Bayanlarda ise bu yıl Paris Maratonu’nu kazanan Etiyopyalı Atsede Baysa, en iyi derecesi 2:24:42 ve en iyi derecesi 2:26:10 olan Etiyopyalı Shitaye Gemechu Debellu katılacak. İlker Astarcı bu yılki hedefimiz bayanlarda 2:25:00, erkeklerde de 2:09:00 koşturmak ve böylece 2:10’nun altında koşulan sayılı maratonların arasında girerek, önümüzdeki yıl Gold Kategoriye girmek için mücadele etmek olduğunu söyledi.

Yarış güzergahının değişmediğine değinen Astarcı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  maratonun aynı parkurda koşulacağını, bitiş noktasının dünyanın en eski spor alanlarından olan  Sultanahmet At Meydanı olduğunu belirtti.  Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Maraton Fuarı`nın ikincisi 15 - 17 Ekim tarihleri arasında Feshane`de yapılacak. "Bu yıl ilk defa uygulanak olan bir yenilikte Halk Koşusunda isteyen herkes çipli koşarak derecesini öğrenebilecek. 

Koşuyu tamamlayanlar arasında yapılacak çekiliş sonunda 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek diyen İlker Astarcı, “Avrasya Maratonu sosyal sorumluluk partneri Adım Adım Oluşumu ile birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde, sivil toplum kuruluşlarına 130.000 TL kaynak sağlanmıştır. Adım Adım koşucuları adına vatandaşlarımız tarafından gerçekleştirilen bağışlar doğrudan sivil toplum kuruluşlarına yapılmıştır.

Halk Koşusunda isteyen herkes çipli koşarak, derecesini öğrenebilecek.
Koşuyu tamamlayanlar arasında yapılacak çekiliş sonunda 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek diyen İlker Astarcı, “Avrasya Maratonu sosyal sorumluluk partneri Adım Adım Oluşumu ile birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde, sivil toplum kuruluşlarına 130.000 TL kaynak sağlanmıştır. Adım Adım koşucuları adına vatandaşlarımız tarafından gerçekleştirilen bağışlar doğrudan sivil toplum kuruluşlarına yapılmıştır. Bu çalışmada sadece Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine, adım adım koşucuları ve destekçileri tarafından 108.000 TL bağış toplanmıştır, bu bağlamda maratonumuz sosyal sorumluluk alanında lider maratonlardan birisi olma yoluna girmiştir" dedi.

İlk kez çok farklı ülkelerden; Hong Kong, Japonya, Malezya, Almanya, Hollanda, Belçika, ABD, Fransa, Kanada, Avustralya, Rusya ve Venezuella’dan basın mensupları maratonu takip etmek amacıyla akredite oldular .İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı Basın Toplantısında yaptığı konuşmada “18 Ekim 2009 Pazar günü “İstanbul Koşuyor” sloganı ile gerçekleşecek 31. Avrasya Maratonu organizasyonu; 2020 ve daha ileriki yıllarda yapılacak olimpiyatlara, kıtaların birleştiği yer olan İstanbul’umuzu her geçen yıl biraz daha yaklaştıracağına inanıyorum.” diye konuştu ve tüm İstanbulluları Avrasya Maratonu’na katılmaya davet etti.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir