İstanbul'u lodos ve yağmur vurdu

Deniz ulaşımı durdu, çatılar uçtu, ev ve işyerlerini su bastı, Taksim'de 1 kişi yaralandı.

İstanbul'u lodos ve yağmur vurdu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Hızı 75 kilometreyi bulan lodos nedeniyle deniz ulaşımı durdu, hava trafiği ise olumsuz etkilendi. Başına çatıdan parça düşen bir genç ağır yaralandı. Akşam bastıran yağmur ise su baskınlarına neden oldu

İSTANBULLULAR dün, önce hızı saatte 75 kilometreye ulaşan lodos fırtınasının akşam da sağanak yağmurun etkisiyle zor anlar yaşadı. İnsanların sokaklarda yürümekte bile zorlandığı fırtına deniz ulaşımını felç etti. Şehir Hatları vapurlarının seferleri saat 18.00’-den itibaren iptal edildi. Boğaz hattı ile adalar vapur seferleri de yapılamadı.


Uçaklar da etkilendi
Fırtına, hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’-na iniş için hazırlanan uçaklar hızı zaman zaman artarak 75 kilometreye çıkan ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle oto pilot sistemini devre dışı bırakarak manuel yaklaşmak zorunda kaldı. Alçalan uçakların zaman zaman şiddetli şekilde yalpaladıkları görüldü.

Ağaçları söküldü
Fırtına nedeniyle Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Üsküdar, Sultanbeyli, Beykoz, Kemerburgaz, Şile ve Ümraniye’de ağaçlar devrildi. Şişli‘de 5 katlı bir binanın çatısı çöktü. Beyoğlu Sıraselviler Caddesi Hocazade Sokak’ta 6 katlı binanın çatısındaki sac parçaları koparak sokakta yürüyen 2 gencin üzerine düştü. Gençlerden Sinan Koç (25), kız arkadaşını iterek kurtarırken kendisi kaçamadı. Hastaneye kaldırılarak ameliyat edilen gencin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Taksim'de bir kişi yaralandı!
Taksim'de üzerine, lodosun etkisiyle bina çatısından kopan parça düşen bir kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da etkili olan lodos, Sıraselviler Caddesi Hocazade Sokak'taki 6 katlı binanın çatısından bir parçanın kopmasına neden oldu.

Kopan parça, o sırada sokaktan geçen Sinan Koç'un üzerine düşerek yaralanmasınayol açtı. Koç, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altınaalındı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatıdaki tehlike yaratabilecekparçaları indirerek önlem aldı.

Belediye alarma geçti.
Akşam bastıran sağanak yağış ise alarmda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin aldığı önlemler sayesinde ağır hasar vermeden atlatıldı. Önlemlere rağmen Ümraniye, Sultanbeyli, Kemerburgaz ve Şile’de az sayıda da olsa ev ve işyerlerini su bastı.

Hafta sonu yağış var.
Yağmur bugün sabah saatlerinde hafifleyecek. Yarın hava parçalı bulutlu olacak. Cuma ve cumartesi ise kent yine yağışlı havanın etkisine girecek. Valilik hafta sonu yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu.
 
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir