Yağış Anadolu Yakasında Etkili Oldu.

İstanbul'da dün beklenen şiddetli yağışlar, yalnızca Anadolu yakasını kısmen etkiledi.

Yağış Anadolu Yakasında Etkili Oldu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ancak, yetkililerin ifadesine göre tehlike henüz geçmiş değil ve bugün de vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.
 
İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan gök gürültülü ve sağanak yağış, Sarıyer, Kilyos, Kadıköy, E-5, Şile, Üsküdar bölgelerinde etkili olurken, bazı kavşak ve yollarda su birikintileri meydana geldi. Sarıyer’de, öğle saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan yağışın etkisiyle Kilyos Köyü’nün ortasından geçen Kilyos Deresi taştı. Taşkın sonucu, derenin kenarında bulunan yaklaşık 100 ev ve işyerine sel suları doldu. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Evlerine su dolması üzerine korkudan sinir krizi geçiren bazı vatandaşlar ise hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri, çökme ihtimaline karşı köyün ortasındaki köprüyü kapatarak güvenlik şeridine aldı.

Bostancı’da ulaşım durdu.

Sağanak yağış nedeniyle E-5 kara yolu Bostancı kesiminde su birikintisi oluştu. Bu nedenle bölgede araçların geçişleri tamamen durdu. Bostancı kesimi, daha sonra kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Yolun Harem istikametinde yer yer oluşan şu birikintileri nedeniyle, trafik akışı kontrollü şekilde sağlandı.
 
İstanbul’da yağışın bu akşam saatlerine kadar aralıklarla ve kuvvetli olarak devam edeceği bildirildi. Yağış, Anadolu yakası ile Boğaz çevresinde etkili olacak.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağışla birlikte İstanbul’da 2 bin 220 araç gereç ve 6 bin 370 personelle su baskınlarına karşı alarma geçti.
 
İstanbul Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yağış bugün de etkili olacak, akşam saatlerine kadar olan sürede yağmur, aralıklarla kuvvetli yağacak. Yağışın Anadolu yakası ile boğaz çevresinde, diğer semtlere göre daha etkili olması bekleniyor.
 
İstanbul’da dün gerçekleşen yağıştan en fazla etkilenen bölge olan Kilyos’ta metrekareye 125.6 kilogram yağış düştü. Yağış Şile’de 21 Kg, Kartal’da 9 Kg, Sarıyer’de 7 Kg, Terkos’ta 6 Kg oldu.
 
 

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir