İstanbul sele teslim oldu.

İstanbul'daki sel felaketinde Halkalı ve İkitelli'de 11 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul sele teslim oldu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

TEM ikitelli karayolu çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı. Bu yoldan geçmek isteyen araçlar E-5'e yönlendirilerken olay yerinde yarısına kadar suya gömülen araçları kurtarmak için itfaiye ve güvenlik ekipleri seferber edildi. Bu yolla bağlantılı yollarda da araçlar kilitlenmiş durumda...

Bağcılarda Tavukçu deresinin taşması sonucu karayolunda ulaşım durdu.

İstanbul Valisi Muammer Güler Basın Ekspres yolunun yarın da kapatılacağını açıkladı.

***
 
Başakşehir girişindeki bir TIR garajındaki araçlar, suya kapılarak havalimanına gidiş yolunu kapadı.  İSTOÇ yanyolda bulunan bir TIR garajındaki araçlar, sele kapılarak havalimanına gidiş yolunu tamamen kapadı. Göl haline gelen yolda, bazı hususi araçlar da sele kapıldı.

TIR garajında bulunan sürücü ve çalışanlarda suya kapılarak kayboldu. Bu kişilerden iki kişinin cesedi daha sonra bulundu. Diğerlerini arama çalışmaları sürerken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri botlarla 4 kişiyi kurtardı.

BAŞKA CESETLER DE ÇIKABİLİR, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İkitelli Dereyolu'ndaki Osmanlı TIR Garajı'nda parketmiş TIR'lar sular altında kaldı. Bir kısmı sürüklenen TIR'lardan bazıları devrildi. Kurtarma ekipleri önce bir sürücünün cesedine ulaştı.

Bölgede başka cesetler de olduğu belirtildi. Arama ve kurtarma ekipleri sayısı bilinmeyen diğer cesetleri çıkarmak için çalışmaları sürerken birbiri ardına çıkan cesetlerin sayısı son olarak 11'i buldu.

İKİTELLİ TIR GARAJINDA 7 CESET BULUNDU

İstanbul'daki yoğun yağış nedeniyle sular altında kalan İkitelli'deki tır Garajı'nda 3 kişinin daha cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre, İkitelli tır garajındaki araçların sele kapılarak sürüklendiği alanda, ekiplerin çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Yapılan çalışmalarda, bölgede 2 kişinin cesedi daha çıkarılarak morga götürüldü. Bir tır içerisinde sıkışan bir kişinin cesedi de çıkarılmaya çalışılıyor.

Cesetlerden birinin bölgede küçükbaş hayvan otlatan bir çobana, diğerinin de tır garajındaki bir güvenlik görevlisine ait olduğu belirtildi.

Garajdaki tüm araçların kullanılamaz hale geldiği görülürken, sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlanıyor.

BÖLGEDE BULUNAN CESET SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

İkitelli TIR Garajı çevresinde sel sularının sürüklediği TIR içerisinde sıkışarak hayatını yitiren sürücünün cesedi bulunduğu yerden çıkarıldı. Bu arada 3 kişinin daha cesedi bulundu. Bulunan cesetler garajın girişindeki şantiyeye getirildi.

Sabah saatlerinden itibaren bölgede bulunan ceset sayısı son 3 cesetle birlikte 7'ye yükseldi.

ÇOBANÇEŞME FİDANLIĞINDAKİ LOJMANLARDA MAHSUR KALAN 11 KİŞİ KURTARILDI

Sel sularının bastığı Çobançeşme fidanlığındaki lojmanlarda mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çobançeşme fidanlığı sabah saatlerinde sel sularıyla doldu. Yaklaşık 2 metre derinlikteki sel sularının çevresini sardığı lojmanlarda 11 kişi mahsur kaldı.

Olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sivil savunma ekipleri lojmanda bulunanları kurtarmak için çalışma başlattı.

E-5 karayolu havalimanı kavşağında bulunan itfaiye aracından uzatılan merdivenle ilk önce anneleri işe gittiği için evde yalnız kalan Eda, Seda ve Özge Tarakçı kardeşler kurtarıldı.

Daha sonra ekipler, şişme botla lojmanın penceresine çıkan 8 kişiyi kurtardı.

BAŞAKŞEHİR'DE YOLLARDA BİRİKEN SEL SULARINDA ARAÇLARIYLA MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILIYOR

Başakşehir'de yollarda biriken sel sularında araçlarıyla mahsur kalan vatandaşalar itfaiye ekiplerince kurtarılıyor.

İstanbul'da dün başlayarak devam eden sağanak sonucu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Bankalar Caddesi çevresindeki sanayi sitelerinde ise gece su baskınına uğrayan iş yerlerinde itfaiye ekiplerince suları tahliye çalışması başlatıldı.

Sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, Başakşehir ve İkitelli'yi TEM otoyoluna bağlayan yollarda biriken sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri ve iş makineleriyle kurtarılmaya çalışılırken sel sularının tahliye işlemleri de sürüyor.

Bu arada, TEM otoyolu ve E-5 kara yolunda sel sularının sürüklediği taşlar da trafikte aksamalara yol açıyor.

***
 

Bağcılar'da Tavuklu deresi taştı. Sel suları yoları nehre çevirirken onlarca vatandaş kurtarılmayı bekliyor. Yüzlerce araç sulara gömülmüş durumda... Sulara kapılan bazı araçların sürüklendiği görülüyor.

Bazı vatandaşlar sivil savunma ekipleri ve itfaiye ekipleri tarafından botlarla kurtarılmaya çalışılıyor. Kurtarma çalışmalarına askeri helikopterlerde katılıyor. İkitelli'de Sahil Güvenliği bağlı bir kurtarma helikopteri TIR garajında mahsur kalan 4 şoförü kurtardı.

Yolların sularla kaplanmadığı bölümlerde de asfaltların söküldüğü ve yollların ulaşıma elverişsiz hale geldiği görülüyor.

İKİTELLİ'DE YOĞUN YAĞIŞIN OLUŞTURDUĞU SELİN ALTINDA KALAN ARAÇLARDAKİLERİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İstanbul İkitelli'de yoğun yağışın getirdiği sel nedeniyle araçlarında mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

İstanbul'da devam eden yoğun yağış nedeniyle sabah saatlerinde İkitelli Basın Ekpres yolunda aşırı yağışın getirdiği sel nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Bazı araçların içindekileriyle sürüklendiği gözlendi.

Sivil savunma ekipleri botlarla araçlarda mahsur kalanları kurtarmaya çalışıyor. İtfaiye ekipleri de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Atatürk Havalimanı'na giden İkitelli Basın Ekspres yolu sel sularıyla doldu. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Başakşehir ilçesinin ara yollara büyük ölçüde kapandı. İlçeye bağlantı sağlayan yollarda ulaşım aksıyor. Ara sokakların sel sularıyla doldu.

Ayamama ve Tavukçu derelerinin yağış nedeniyle taştığı gözlenirken dere yakınlarındaki bir binanın yıkıldığı bildirildi.

Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları da su bastığı bildirildi. Fabrikalardaki bazı eşyaların suyla birlikte çevreye yayıldığı gözlendi.

-VALİ YARDIMCISI ÇAKMAK-

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, saat 07.00'de başlayan yağışın ulaşımı olumsuz etkilediğini belirtti.

Yağıştan Basın Ekspres Yolu ve Bahçeşehir Hamam Deresi'nin etkilendiğini ifade eden Çakmak, Ayazağa-Cendere yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Söz konusu bölgelerdeki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çakmak, 4 askeri helikopterin kurtarma çalışmalarına katıldığını ve Silivri ve Çatalca'dan kurtarma ekiplerinin olay yerine doğru yola çıktığını söyledi. Hikmet Çakmak, kurtarılanların çevredeki hastanelere götürüldüğünü de anlattı.

"ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA 4 ASKERİ HELİKOPTER VE 8 ARAMA KURTARMA BOTU DA KATILIYOR. 1 SAAT SONRA BOT SAYISI, DİĞER BÖLGELERDEN DE ÇEKECEKLERİMİZLE BİRLİKTE 30'A ÇIKACAK"

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, sel baskının yaşandığı Basın Ekspres yolundaki arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botunun katıldığını, bot sayısının 1 saat içinde 30'a çıkarılacağını bildirdi.

Çakmak, Basın Ekspres yolunun şu an tamamen kapalı olduğunu, Bahçeşehir Hamam Deresi civarında da sel baskını yaşandığını kaydetti.

Bu bölgelerde trafiğin kesilerek söz konusu güzergahlara gidenlerin engellendiğini ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:

''Arama kurtarma ekiplerimiz şu anda o civarda çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botu da katılıyor. 1 saat sonra bot sayısı, diğer bölgelerden de çekeceklerimizle birlikte 30'a çıkacak.

İnsanların çaresizlik içinde oldukları görülüyor. Ama bunlardan kendilerine ulaşılıncaya kadar kendi güvenliklerini sağlamaya gayret etmelerini istiyoruz. Biz de Afet Koordinasyon Merkezi'nde ekipleri yönlendirme çalışmalarımızı aldığımız bilgiler doğrultusunda sürdürüyoruz.''

AVRUPA YAKASINDA BİRÇOK EVİ SU BASARKEN ARAÇLARINDA MAHSUR KALANLARI İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

İstanbul'da etkisini artırarak devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. İki gündür devam eden ve gece geç saatlerde etkisini artırarak sürdüren sağanak yağış nedeniyle birçok evi su bastı, birçok vatandaş araçlarıyla yolda mahsur kaldı.

Sağanak yağış İstanbul genelinde etkili olurken özellikle Bağcılar, Sultangazi, Eyüp, Başakşehir ilçelerinde etkisini daha çok gösteriyor. Yağışın etkisinin sürdüğü bu ilçelerde su baskınları artarak devam ediyor.

Evleri suyla dolan vatandaşlar ellerindeki kovalarla suları tahliye etmeye çalışırken yetkililerden yardım istedi. Öte yandan yollarda araçları içinde mahsur kalan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri yetişti, Su da mahsur kalanlar ve araçları itfaiye ekibince kurtarıldı. Yağış nedeniyle su dolu caddeler su kanalını andırdı.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir