Marmaray'da yeni aşama

Tarihin en büyük projelerinden Marmaray da önemli bir aşamaya gelindi. Avrupa ve Asya kıtaları İstanbul Boğazının altından tüplerle birbirine birleşti. Marmaray ın bitiriliş tarihiyse 2012...

Marmaray'da yeni aşama
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Boğaziçi Köprüsü ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüleriyle Asya ve Avrupa birbirine bağlanmıştı. Ancak her geçen gün artan İstanbul'un trafik yükünü köprüler karşılayamaz hale geldi. Artan trafiğe önlem için çok değişik projeler öne sürülmüştü. Bu projelerden bir tanesiyse Asya ve Avrupa'nın deniz altından birleştirilmesi vardı.Ancak İstanbul Boğazı derin ve zorluydu. Ama gelişen teknolojiyle Deniz altından İki yakanın birleşmesi mümkün oldu. Projeye göre denize tüpler batırılacak ve bu tüplerden trenlerin geçişi sağlanacaktı. 2004 yılında başlayan projeyle, iki yakanın birleşmesi için üsküdar yenikapı arasında 11 tüp boğaza batırıldı. Son tüp birleşim kapısı töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Marmaray 60 metre derinlikle Dünya'nın en derin batırma tüp tüneli. Başkakan erdoğan törende projenin bitiş tarihinide açıkladı. Projede bazı aksaklıklarda olmadı değil. Kazı yapılan Üsküdar ve Yenikapı'da tarihi eserler bulunması projenin gecikmesine neden olsada, tarih açısından önemli bir keşif oldu.

İşte Marmaray projesinden bazı ayrıntılar. Toplam uzunluk 76.3 kilometre , Hattın Avrupa Yakası Uzunluğu 19.6 Anadolu Yakasıysa 43.4 Klometre . Batırma tünellerin uzunluğuysa 1.6 , Delme tünelse 8.9 kilometre . İstasyon sayısı 37, Yeraltı İstasyonlarının sayısıysa 4 tane . Saattte 75 bin yolcu taşınacak. Gebze Halkalı arası 105 dakikada alınacak.

Marmaray projesiyle sadece trenler boğaz altından geçerken Başbakan Erdoğan yeni bir müjde daha verdi. İstanbul boğazına yapılacak başka bir tüp tünelle otomobillerde deniz altından boğazı aşacak.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir