Kartal-Kadıköy 29 dakika

Kadıköy-Kartal metrosu çalışmalarını denetleyen Kadir Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini söyledi.

Kartal-Kadıköy 29 dakika
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kozyatağı’ndaki metro şantiyesine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, asansörle yerin 38 metre aşağısında süren metro inşaatına inerek çalışmaları denetledi. Daha sonra bir açıklama yapan Topbaş, Kadıköy-Kartal metrosunun bir an önce bitirilmesi için çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğünü belirterek, “Hedefimiz 2010’da deneme sürüşlerini başlatmak Hat açıldığında günde 1 milyon yolcu hızlı, konforlu ve modern bir biçimde taşınacak. 2011 yılında hizmete girecek hat, Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indirecek” dedi.


Taksim’e 57 dakikada gidilecek
Uzunluğu 22 kilometreden fazla olan Kadıköy-Kartal metro hattının kazı çalışmalarının büyük bir bölümünün bittiğini belirten Topbaş,  “Günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor ki bu bir dünya rekorudur. Hattın toplam maliyeti ise 1 milyar 340 milyon dolar” diye konuştu. Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattının Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda Marmaray ve banliyö hattıyla Kozyatağı istasyonunda Dudullu-Bostancı metro hattıyla Kaynarca İstasyonu’nda ise Pendik-Sabiha Gökçen Havaalan-Sultanbeyli metro hattıyla entegre olacağını bildirdi.

Marmaray’ın da devreye girmesinin ardından Kartal’dan Sarıyer’e ve Atatürk Havalimanı’na 79, Taksim’e 57, Yenikapı’ya 49, otogara ise 60 dakikada gidilebilecek.Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü metro hattının hazırlıklarının tamamlandığını ve her an ihalesinin yapılabileceğini söylerken, Atatürk Olimpiyat Stadı-İkitelli metrosu ile Darüşşafaka hattının çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.
 
 

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir