Korsan gemisi İstanbul'a demir atmış!

İstanbul'da korsan yayınlara ilişkin operasyonlarda Kadıköy, Pendik ve Üsküdar'da 20 ev ve işyerinin yanı sıra ilk kez bir gemiyede baskın yapıldı.

Korsan gemisi İstanbul'a demir atmış!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da korsan yayınlara ilişkin operasyonlarda matbaa, depo ve ev aramalarının yanı sıra ilk kez bir gemiye baskın yapıldı. Polisin uzun süre peşinde olduğu şebekenin bir gemiyi üretim üssü olarak kullandığı belirlenince operasyon karadan denize sıçradı. Film, müzik ve oyun CD ile DVD'lerini izinsiz çoğaltıp sattıkları belirlenen 9 kişi gözaltına alındı.

Bandrolsüz yayınlarla ilgili çalışmalarını hızlandıran polis, eşine az rastlanan korsan yayın baskı merkezini tespit etti. Teknik takip sonucu, şebeke üyelerinin korsan ürünleri Kartal sahilindeki küçük tonajlı bir kuru yük gemisinde çoğalttıkları anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki bot ile gemiye baskın yapan ekipler, az sayıda korsan CD'ye el koyarken gemi sahibinin ifadeleri şaşkınlık uyandırdı. 1 milyon dolar değerindeki gemiyi 6 ay önce aldığını belirten kişi, teslim edildiğinde geminin CD ile dolu olduğunu dile getirdi. İfadeler doğrultusunda geminin eski sahibi gözaltına alındı.

Kadıköy, Pendik ve Üsküdar'da da 20 ev ve işyerine eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Özel asansörle çıkılan çatı katlarında ve özel güvenlikli sitelerin lüks dairelerinde CD üreten şebekenin, bunları kurdukları internet sitesi üzerinden sattığı ortaya çıktı. Sadece 'master' tabir edilen korsan üreticilere satılan CD'leri pazarlayan şebekenin eşine az rastlanacak bir müzik arşivine sahip olduğu, son yıllarda gerçekleşen tüm konser kayıtlarını elde ettikleri görüldü. Aralarında suç örgütünün elebaşısı sayılan Yasin Ş.'nin de bulunduğu 9 kişi yakalandı. Operasyon sonucu, yaklaşık 20 bin adet CD, DVD ve VCD ile bunların çoğaltımında kullanılan 7 cihaz ele geçirildi. Ürünlerin orijinal piyasa değerinin 600 bin TL olduğu kaydedildi. Polisteki işlemleri tamamlanan 9 kişi, Pendik Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Zaman

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir