Üsküdar'da korsan CD operasyonu

Son yılların en büyük korsan CD ve DVD operasyonu yapıldı. Üsküdar 'dan tüm Türkiye 'ye korsan CD pazarlayan şebeke çökertildi.

Üsküdar'da korsan CD operasyonu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Son yılların en büyük korsan CD ve DVD operasyonunun basın toplantısı için sanatçıları davet eden Emniyet Müdürü Cerrah’a sadece iki ünlüden yanıt geldi. Çok sinirlenen Cerrah toplantıya katılmadı.

İSTANBUL ile birlikte 17 ilde eş zamanlı olarak 83 adrese yapılan operasyonda, piyasa değeri 100 milyon 750 bin TL olan 7 milyon 800 bin korsan CD ve DVD ele geçirilmesi sanatçıları pek ilgilendirmedi. Operasyonu ünlü isimlerin de katıldığı bir basın toplantısıyla açıklamayı planlayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah büyük hayal kırıklığı yaşadı. Davet edilen sanatçılardan sadece oyuncu Şafak Sezer ile Ali Rıza Binboğa’nın duyarlı davrandığını öğrenen Cerrah ‘Bu iş kendilerinin işi. Buraya gelmiyorlarsa kendilerine zarar verirler’ diyerek protesto için basın toplantısına katılmadı.

YEMİNLİ TERCÜMANLARI VAR

TÜRKİYE’NİN
en önemli korsan CD üreticilerinden biri olduğu iddia edilen Mehmet B. ve yapılanmasına yönelik olarak İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından 6 ay önce takip başlatıldı. Üsküdar’dan tüm Türkiye’ye korsan CD pazarlayan şebekenin, sipariş almak için bir internet sitesi kurduğu belirlendi. Şebekenin siteyi 2 yıl önce kurduğu ve milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Sadece şebeke lideri Mehmet B.’nin aylık gelirinin 50 bin TL’yi geçtiği kaydedildi. Yapılan çalışmaların ardından 17 ilde 83 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 29 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 7 milyon 800 bin adet Korsan DVD, CD ve kartonet ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Buğra T.’nin 6 dil bildiği ve filmlerin alt yazılarını hazırladığı tespit edildi. Yeminli tercüman Deniz B.’nin de şebekeyle birlikte hareket ettiği öğrenildi.

‘Aldığınız CD size silah olarak dönebilir’

Oyuncu Şafak Sezer ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polis ekiplerine teşekkür etti. Sezer ‘Emeğimizi çalıyorlar. Her korsan CD sizlere silah olarak dönebilir’ dedi. Ali Rıza Binboğa ise ‘Sanatçıların daha duyarlı davranmasını isterdim’ diye konuştu.

Şebeke lideri: Yüreğim yandı!

Gözaltına alınan şebeke lideri Mehmet B.’nin el konulan korsan ürünler için polise ‘Yüreğim yandı’ dediği öğrenildi. Sorgusu tamamlanan 29 kişi adliyeye sevkedildi.
 
Kaynak: Star

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir