Üsküdar Belediye Meclisi'nde Kılıçlar Çekildi

Üsküdar Belediye meclisinin oy birliğiyle kabul ettiği memurlara yönelik yasa, başkan Mehmet Çakır tarafından iade edildi.

Üsküdar Belediye Meclisi'nde Kılıçlar Çekildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi meclis üyelerinin Başkan Çakır'a rağmen oy birliğiyle kabul ettiği memurlara yönelik yasa, yine Çakır tarafından 24 yıllık Üsküdar Belediyesi tarihinde ilk defa iade edildi. İade edilen yasa Ak Partili meclis üyelerinin aynı kararlılığı göstermemesi üzerine rafa kaldırıldı.
 
24 yıllık Üsküdar Belediyesi tarihinde bir ilk yaşanarak meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilen yasa tasarısı, Başkan Çakır tarafından meclise iade edildi. Meclis üyelerinin Kurban Bayramı öncesinde belediye kadrosunda bulunan memurlara 750 YTL ikramiye verilmek üzere hazırladıkları tasarıyı meclis, oy birliğiyle kabul etmişti. Ancak Başkan Mehmet Çakır, meclis tarafından o çokluğuyla kabul edilen yasa ile memurlara verilmesi istenen 750 YTL'lik ikramiyeyi fazla bularak yasayı meclise iade etti. Başkan Çakır bayramda memurlara 750 değil, 300 YTL dağıtarak meclisin kararını uygulamadı.
Çakır, meclis kararına itibar etmedi
Geçtiğimiz Pazartesi günü meclise iade edilen tasarının yeniden oylanması yüzünden sert tartışmalar yaşandı. Oylama öncesi CHP, SHP ve bağımsız meclis üyeleri Ak Partili meclis üyelerinin kararlarının arkasında durmaları gerektiklerini söyledi. En sert eleştiriler ise, Ak Parti grubundan istifa eden Enver Hacıosmanoğlu'ndan geldi. Öncelikle Çakır'ın meclise gelmemesini sert şekilde eleştiren Hacıosmanoğlu, “ Meclisi saygısı olsa burada olurdu. Madem bizim aldığımız karar hukuka aykırı, o zaman bizi mahkemeye vermesi lazım. Başkanımız, gelir dengesini bozmamak için böyle bir karar aldığını söylüyor. 160 milyar nasıl oluyor da koca belediyenin dengesini bozabiliyor? O zaman, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne neden 3.5 trilyon ayrıldı? Kime verildi bu para?” dedi. CHP meclis üyeleri de başkanın aldığı bu kararın memurlara bir hakaret olduğunu söyleyerek, “bizim onayladığımz 750 YTL yerine nasıl oluyor da 300 YTL para veriliyor. Bu para hangi kaynaktan verildi o zaman?” dediler. Daha sonra meclise iade edilen tasarı yeniden oy birliğine sunuldu. Ak Partili meclis üyeleri kararlarının arkasında durmayarak Başkan Çakır'ın istediğini yaptılar.

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir