Yazıcıoğlu, 'ABD'nin yol edilmesine karşıyım'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyaretinin 'başarısız' olarak değerlendirilmesi için erken diyen BBP Genel Başkanı...

Yazıcıoğlu, 'ABD'nin yol edilmesine karşıyım'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Büyük Birlik Parti (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyaretinin 'başarısız' olarak değerlendirilmesi için erken olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Ancak kısa aralıklarla önce sayın Başbakanın sonra da sayın Cumhurbaşkanının sürekli ABD'yi yol etmesini sağlıklı görmüyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, Demokraside Birlik Vakfı'nın yeni seçilen Başkanı Mehmet Bozdemir ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyaretini değerlendiren Yazıcıoğlu, gezinin "başarısız" diye değerlendirilmesinin erken olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın kısa süre önce ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile görüştüğünü hatırlatan Yazıcıoğlu, "Kısa aralıklarla önce sayın Başbakanın sonrada sayın Cumhurbaşkanının sürekli ABD'yi yol etmesini sağlıklı görmüyorum" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin ABD ile Kore'den başlayıp NATO ile devam eden uzun yolculuğunun olduğunu, ancak bu yolculukta bazı ara kesitler yaşandığını belirterek, bunlardan bir tanesinin ise Çekiç Güç ile PKK'nın büyütülmesi olduğunu iddia etti. Yazıcıoğlu, "Bu nokta benim ABD'ye güvenim kaybolmuştur. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde şuana kadar işleyen süreçte Türkiye hep zarar görmüştür. Son zamanlarda bir güven tazeleme çabası olarak, birkaç gösteriye jeste şahit oluyoruz ama ben bunları yeterli görmüyorum. Önümüzdeki günlerde Irak'taki sorunlar hangi yöntemlerle çözümlenecek? K.Irak'ta bir devletçiğin olacak mı? İran ile ilişkiler nasıl olacak? Türkiye burada hangi konumda olacak? Ben bunlara bakarım" diye konuştu.

ABD'nin birilerine karşı 'pivot' olarak kullandığı ülkeleri daha sonra hedef haline getirdiğini, bunun da örneklerinin Rusya karşı kullandığı Afganistan, Irak'a karşı kullandığı İran ile görüldüğünü anlatan Yazıcıoğlu, şöyle dedi:

"Amerikan subaylarının cebinden çıkan haritaya uygun gelişmeler oluyor bu coğrafyada. Burada Türkiye nasıl konumlanacak. Bir fail mi olacak yoksa işin içine mi sürüklenecek? Onu zaman gösterecek. Ben şu ana kadar Türkiye kendine özgü bir proje dayatamadığını düşünüyorum. Bunu dayatacak altyapı ve birikime sahiptir."

(Cihan)

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir