Meme Dikleştirme Ameliyatı kalıcı sonuç sağlar mı?

Çeşitli etkenler sonucu deformasyona uğrayan göğüslerin dik meme görünümünü kaybetmesi neredeyse tüm kadınları mutsuz eden bir durumdur. Bu yüzden sarkık göğüsler birçok kadının korkulu rüyasıdır. Bu sorunla baş başa kalan kadınlara çözüm sunan tedavi yöntemi ise meme dikleştirme ameliyatıdır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı kalıcı sonuç sağlar mı?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çeşitli etkenler sonucu deformasyona uğrayan göğüslerin dik meme görünümünü kaybetmesi neredeyse tüm kadınları mutsuz eden bir durumdur. Bu yüzden sarkık göğüsler birçok kadının korkulu rüyasıdır. Bu sorunla baş başa kalan kadınlara çözüm sunan tedavi yöntemi ise meme dikleştirme ameliyatıdır. Meme dikleştirme operasyonu ya da diğer adıyla meme toparlama ameliyatı, sarkan meme şeklini özel tekniklerle düzeltir ve kişiye hayal ettiği gibi bir göğüs estetiği sunar. Ancak ameliyat sonrası sonuçların kalıcılığını etkileyen faktörlere de dikkat etmek gerekir.

SARKIK GÖĞÜSLER VE YARATTIĞI SORUNLAR

Göğüsler, destek veren bağlar sayesinde dik ve simetrik durur. Ancak bu bağların birçok nedenle gevşemesi sonucu meme sarkma problemi kaçınılmaz olur. Genetik, hamilelik, hızlı ve sık kilo alma-verme gibi birçok faktör sarkık göğüslerin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Özellikle hamilelikle büyüyen memelerin emzirme dönemi sonrası içi boşalır ve hızlı bir şekilde sarkma eğilimi gösterir. Bu durum birçok kadını mutsuz eder ve psikolojisini etkiler.

İstediği gibi giyinememe, giydiği kıyafetlerde göğüs görünümünün istenilen estetik profile sahip olmaması gibi durumlar kadınların özgüven sorunu yaşamasına neden olabilmektedir. Sarkık memeler bazı kadınların göğüslerinden utanmasına, vücudunu beğenmemesine ve bu nedenle cinsel hayatlarında sorun yaşamasına sebep verebilmektedir. Büyük ve sarkık göğüsler kimi zaman duruş bozukluklarına da yol açabilmektedir. Meme toparlama ihtiyacı olan sarkık göğüslere sahip birçok kadın eğilme, koşma gibi hareketleri içeren belirli spor türlerini yaparken de zorlanabilmektedir.

MEME DİKLEŞTİRME ESTETİĞİ

Göğüs dikleştirme ameliyatı yaptırmak isteyen kadınların merak ettiği birçok konu olabiliyor. Ameliyat öncesi aklınıza takılan tüm konuları mutlaka hekiminiz ile konuşun ve netleştirin. En çok merak edilen konulardan biri de meme dikleştirme estetiği fiyatının ne olduğu oluyor. Meme dikleştirme estetiği kişiye özel olarak planlanmalıdır. Kişinin meme yapısı, meme sarkma probleminin derecesine göre teknikler tercih edilmeli ve gerekliyse meme büyütme ya da meme küçültme gibi ek operasyonlar da sürece dahil edilmelidir. Kişiye bu planlama dahilinde meme dikleştirme ameliyatı için fiyat verilmelidir. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isterseniz; meme dikleştirme sayfasını inceleyebilirsiniz.

Göğüs sarkma probleminin derecesine göre değişse de bir meme dikleştirme ameliyatı yaklaşık olarak 1-3 saat aralığında sürer. Meme dikleştirme estetiği tekniğinde fazla cilt dokusu alınır ve göğüs ucu yukarı alınır. Bu sayede meme dikleştirme ameliyatı ile meme dokusundaki gevşeme ortadan kaldırılır ve meme dokusu yukarı toplanır. Operasyon genel anestezi altında gerçekleşir ve ameliyat sonrası hastanede bir gün yatış gerekir. Cerrahi bir süreç olduğu için ilk günlerde hafif ağrılar ve meme ucunda uyuşma hissedilebilir; ancak kısa bir süre içinde bu durum azalacaktır. Göğüs toparlama ameliyatı sonrası ideal meme şeklinin son halini alması 6 ay gibi bir sürede gerçekleşir.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI?

Dik ve simetrik göğüs yapısı için uygulanan meme dikleştirme ameliyatı cerrahi bir tedavi yöntemidir. Her cerrahide olduğu gibi bu göğüs estetiği ameliyatında da meme çevresinde belirli bir oranda kesi yapılır. Göğüs başı etrafında halka şeklinde yapılan kesi izleri, meme başının koyu renk sınırlarında olur. Kimi zaman da meme başından aşağı doğru düz bir şekilde meme katlantı yerine kadar kesi izi olabilir. Daha ileri sarkmalarda katlantı yerinde de bir iz olur. Uygulanan özel tekniklerle göğüs dikleştirme cerrahisinde kesi izleri bu alanlara gizlenir. Bu kesi izleri, kişinin cilt yapısı ve deri kalitesine göre bir süre sonra belirsizleşir.

MEME DİKLEŞTİRME ESTETİĞİ ÖNCESİ VE SONRASI

Meme dikleştirme ameliyatı öncesi gerekli test ve tahliller ile ameliyata hazırlık süreci başlar. 3D yani 3 boyutlu görüntüleme ve modelleme teknolojisi ile ameliyat sonrası nasıl bir meme şekli oluşacağını ameliyat öncesinde görebilme şansınız olur. Meme dikleştirme ameliyatı öncesinde kullanılan bu teknoloji ile hasta ve hekim arasında da sağlıklı bir iletişim sağlanmış olur. Dik göğüsler sunan bu operasyondan tüm beklentinizi ameliyat öncesinde hekiminize net bir şekilde ifade edin. Eğer sigara kullanıyorsanız ameliyat öncesinde mutlaka bırakmanız gerekir. Göğüs estetiği sonrasında da sigara içilmesi tavsiye edilmez. Sigara içmek, iz kalma riskini artırabilir ve iyileşme sürecini geciktirebilir.

Meme dikleştirme estetiği sürecinden sonra emzirme sorunu yaşanır mı? Bu, birçok kadının aklına takılan önemli bir sorudur.  Meme dikleştirme cerrahi prosedürü emzirme fonksiyonlarını korumayı amaçlar. Göğüs dikleştirici bu ameliyat sonrası 7 gün istirahat edilmesi tavsiye edilir. Ağır bir işiniz yoksa 4. gün masa başı işinize geri dönebilirsiniz. Ancak ağır kaldırma gibi yoğun fiziksel hareket gerektiren işler için biraz daha dinlenilmesi gerekir.

Ameliyat sonrası hafif ağrılar gibi şişme ve morarma durumlarının olması oldukça normaldir. En fazla 10 gün içinde bu şikayetler giderek azalma gösterecektir. Memelerin şeklini tam olarak alması için tavsiye edilen süre boyunca sporcu sütyeni, korse kullanılması önerilir. Bir ay sonunda doktorunuzun onayı ile hafif tempo spor aktivitelerine başlayabilirsiniz. Meme dikleştirme operasyonu sonrası meme şeklinin tekrar bozulmaması için ideal kilonuzu korumaya çalışın.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir