Üsküdar'da 5 katlı binada patlama meydana geldi

Üsküdar Valide Atik Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katında doğalgazdan kaynaklı olduğu öğrenilen patlama meydana geldi.

Üsküdar'da 5 katlı binada patlama meydana geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Valide Atik Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katında doğalgazdan kaynaklı olduğu öğrenilen patlama meydana geldi.

Olay 13:30 sıralarında Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokağı'nda 4 katlı binanın en üst katında meydana gelen patlamada, 4 kişi yaralandı.

4 kişinin yaralandığı patlamada polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Sıkı önlem alan ekipler, bölgedeki binaları tedbir amaçlı tahliye etti.

Doğal gaz kaynaklı olduğu tahmin edilen patlama sonrası patlama olan bina dahil çevresinde bulunan 2 bina daha tedbiren boşaltıldı.

Alınan tedbirler doğrultusunda tedbir amacıyla tahliye edilen bina sayısı 6'ya yükseldiği açıklandı. Yaşanan olay sonrası hasar gören bina için yıkım çalışmaları akşam saatlerinde bölgeye getirilen iş makinalarıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ensonhaber.com internet sitesine yaptı; ''Üsküdar Valide Atik mahallemizde dün saat 13.00 sularında bulunduğumuz bu sokakta, Abacı Dede Apartmanı'nda korkunç bir patlamayla biz de anında olay yerine geldik. Gerçekten korkunç ve ürkütücü bir ses geldi. 4 katlı bir binanın 4'üncü katında meydana geldi patlama. İlk bulgulara göre patlamanın doğalgaz sıkışması nedeniyle kaynaklandığı yönünde. Kesin rapor açıklanır önümüzdeki günlerde.

''CUMHURBAŞKANIMIZ, VATANDAŞI ASLA MAĞDUR ETMEYİN DEDİ''

Patlamayla birlikte bina komple hasar gördü. Gördüğünüz gibi binayı komple yıktık, yeniden yapacağız Çevre Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi olarak. Vatandaşlarımızı yeniden binasına kavuşturacağız. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız patlama olur olmaz üzerinden 1 saat geçmeden bizleri aradılar, konuyla ilgili bilgi aldılar. 'Vatandaşı asla mağdur etmeyin, hemen yeni evlere taşınılana kadar barınma ihtiyaçlarını temin edin' dediler.

Burada yaşayan 43 vatandaşımız var, 4'ü yaralı. Hastanede tedavileri devam ediyor, birinin durumu ağır. Diğer üçünde sorun yok.

''3 AYRI KURUM ŞEKLİNDE 50'ŞER BİN LİRA YATIRDIK''

Patlamanın meydana geldiği apartmandaki vatandaşlarımıza da kaymakamlık, vali ve belediye olarak 3 ayrı kurum şeklinde hesaplarına 50'şer bin lira yatırdık. Vatandaşlarımız ilk etapta mağdur olmasınlar diye ihtiyaçları için kullanacaklar. Süreç içerisinde bu bina yapılıp tamamlanıncaya kadar bu vatandaşlarımızın kiralarını biz karşılayacağız.

YIKILAN BİNANIN YAPIMI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Başka ihtiyaçları olsa da onların her zaman yanındayız. Çevre Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi olarak yıkılan binayı süratle tamamlayıp 2022'nin sonuna varmadan 10'uncu 11'inci ayında hemşehrilerimizi yeniden evlerine taşıyacağız.''

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da Üsküdar'da yaşanan patlama sonrasında olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı.

''VATANDAŞLARIMIZIN EVİNİ ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN BURADAYIZ''

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da Üsküdar'da yaşanan patlama sonrasında olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Vali Yerlikaya, ''Patlamanın meydana geldiği binanın belediye ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da konuyla ilgili çalışmaları sonucu yıkımı başlatıldı. Hepimize büyük geçmiş olsun. 42 vatandaşımızın barındığı apartmanda devlet olarak, valilik olarak, kaymakamlık, ilçe belediye başkanımız ve AFAD ile birlikte vatandaşlarımızın evlerini eski haline getirmek için buradayız. Onları mağdur bırakamayız. Otele gitmek isteyenleri otelde ve misafirhanelerde barındıracağız. Tedbir amaçlı dört bina da boşaltıldı. Belediyemiz yıkım kararını aldı. 19.00 itibarıyla yıkıma başladı. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum bakanımızın geçmiş olsun mesajını iletiyorum'' dedi.

Kaynak: Üsküdar 34 - Ensonhaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.06 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir