Ankastre Trendi Mutfaklarda Fırtınalar Estiriyor

Evlenenler, evini yenileyenler, evlerinde ankastre trendinden vazgeçemiyor. Yeni her evde görülen ankastre modelleri, mutfaklarda kullanışlılığın ve estetiğin simgesi oluyor.

Ankastre Trendi Mutfaklarda Fırtınalar Estiriyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Evlenenler, evini yenileyenler, evlerinde ankastre trendinden vazgeçemiyor. Yeni her evde görülen ankastre modelleri, mutfaklarda kullanışlılığın ve estetiğin simgesi oluyor.

Hem küçük hem de geniş mutfaklarda kullanılabilen ankastre tasarımlar, mutfak dolapları ile mükemmel uyum gösteren beyaz eşyaları tarif ediyor. Çeyizleri gözdesi olan modellere artık öğrenci evlerinde bile rastlanıyor. Siz de ankastre tasarımları daha yakından tanımak ister misiniz?

Ankastre Nedir?

Kelime anlamı olarak ''bir oyuğa yerleştirilen'' şeklinde tanımlanan ankastre, özel bir alanda kendine yer bulan beyaz eşyaları tarif ediyor. Hiçbir çıkıntı veya yükselti olmadan dolapların içine yerleştirilen, demirbaş şeklinde mutfaklarda yerini alan, dolaplara tam uyum gösteren beyaz eşyalar, günümüzde ankastre adıyla anılıyor. Bütünlük sergileyen mutfaklar, bu tanımdan yola çıkarak ankastre mutfak adını alıyor.

Her ne kadar ankastre mutfağa özgü gibi bir algı olsa da ankastre banyoların da olabildiğinin altı çiziliyor. Çamaşır makinesi, kurutma makinesi gibi cihazlar, banyolarda dolapların içine yerleştirilerek ankastre görünüme kavuşabiliyor.

Peki mutfakta hangi cihazlar ankastre olabiliyor? Akla ilk gelenler davlumbaz, ocak ve fırın setleri olsa da bulaşık makinesinden mikrodalga fırına, buzdolabından derin dondurucuya kadar birçok beyaz eşya ankastre olarak sınıflandırılabiliyor. Dolaplarla entegre olan tasarımlar kazandırdıkları birçok avantajla kullanıcılardan tam puan alıyor.

Ankastrenin Avantajları Saymakla Bitmiyor

Ankastre sağladığı birçok faydayla popülerliğin hakkını veriyor. Siz de ankastre beyaz eşya almayı düşünüyorsanız avantajlarına vakıf olmalısınız:

  • Ankastre beyaz eşyalar küçük alanları daha kullanışlı kılıyor. Dolapların içine yerleştirilebildikleri için ekstra yer ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
  • Özellikle kiralık eşyalı ev sahipleri, ankastre eşyalarla evin demirbaşlarının çok daha şık görünmesini ve kira fiyatının yükselmesini sağlayabiliyor.
  • Dolap ve fayans renkleriyle uyumlu seçimler, mükemmel estetiğin sırrı oluyor. Özellikle inoks kaplamalı modeller, beyaz renk cihazların zaman içinde sararma sorununu da ortadan kaldırıyor.
  • Kurulumu ve bakımı oldukça kolay olan beyaz eşyalar, zahmet gerektirmiyor. İstenildiği zaman kolaylıkla sökülüp çıkarılabiliyor.
  • Ankastre ürünler farklı fiyat skalalarında seçenekler bulunduruyor, her bütçeye uygun alternatifler sunuyor.
  • Her ankastre ürün aynı boyda tasarlanmıyor. Örneğin, mutfak genişliğine, dolaplarınıza göre farklı boyutlarda Arçelik derin dondurucu bulabilirsiniz. Derin dondurucu Vestel, Beko gibi birçok markada, farklı boyutlarla çeşitleniyor.

Ankastre Tasarımlar Gerçekten Pahalı mı?

Ankastre beyaz eşyaların aha pahalı olduğuna dair genel bir algı bulunuyor oysa uzmanlar, detaylarıyla incelendiğinde ankastre ürünlerin ekstra pahalı olmadığını vurguluyor. Kısmen daha yeni tasarımlar olan ankastre beyaz eşyalar, buna bağlı olarak daha güncel teknolojik özellikler sergiliyor. Bu nedenle fiyatları yüksek gibi algılanıyor. Oysa ankastre olmayan ancak aynı teknik özellikleri bulunduran beyaz eşyalar da hemen hemen aynı fiyatlarla alıcı buluyor. Ayrıca birçok marka, günümüzde ankastre serisi çıkarıyor ve farklı bütçelere hitap edecek alternatiflere koleksiyonlarında yer veriyor. Beyaz eşya seçiminizi yaparken siz de teknik ve tasarım detaylarını kıyaslayabilir, son kararınızı detaylı kıyas sonrası verebilirsiniz.

Ankastre Beyaz Eşya Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Enerji tasarruflu modelleri tercih ederek tasarruf yapabilir ve çevreye dost seçimlere imza atabilirsiniz.
  • Cihazların dolap boyutlarına uygun olduğundan emin olmalısınız.
  • Elektronik makinelerin program sayılarına, fonksiyonlarına bakmalı ve size en uygun teknik özellikleri sergileyenleri tercih etmelisiniz.
  • Kaplamaların sunduğu avantajları değerlendirerek seçim yapmalısınız. Ürünlere parmak izi kalıyor mu, leke tutuyor mu, temizliği kolay mı gibi soruları sorarak seçime yön verebilirsiniz.
  • Ocak ve davlumbaz genişliğinin aynı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Beyaz eşyaların tasarımları ile dolapların görünümünün uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Eviniz için ankastre almayı düşünüyorsanız, önerilerimizden faydalanabilirsiniz. Az yer kaplayan, kullanışlı ve şık ankastre beyaz eşyalarınızı güle güle kullanınız.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir