Ev Dekorasyonunda Renk Uyumunun Önemi

Pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirilmesi, dekorasyonun önemini hatırlattı. Evimizde tercih ettiğimiz mobilya ve dekoratif eşyaların birbiriyle olan uyumu, evin konforlu ve huzur verici bir yaşam alanı olması için oldukça önemlidir.

Ev Dekorasyonunda Renk Uyumunun Önemi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirilmesi, dekorasyonun önemini hatırlattı. Evimizde tercih ettiğimiz mobilya ve dekoratif eşyaların birbiriyle olan uyumu, evin konforlu ve huzur verici bir yaşam alanı olması için oldukça önemlidir. Ev dekorasyonu için tercih edeceğiniz mobilya ve eşyaların arasındaki renk uyumu sayesinde daha modern bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Ev dekorasyonunda zarafeti açığa çıkaran detay, eşyaların birbiriyle olan renk uyumudur. Evinizin dekorasyonunda değişiklik yapmak istiyorsanız, zevkinize uygun tercih edeceğiniz mobilya ve eşyalarla kendinizi daha rahat hissedeceğiniz ortama kavuşabilirsiniz. Evinizi bütçeniz doğrultusunda dekore edebilmek için hiç kullanılmamış yeni mobilyalar almanıza gerek yok. Tercih edeceğiniz ikinci el eşyalar da, hayalinizdeki dekorasyona daha ekonomik fiyatlarla kavuşmanıza yardımcı olur. Satın alacağınız temiz, ikinci el koltuk hem bütçenizi sarsmayacak hem de uzun süreli kullanımlarınız için de ideal bir seçim olacaktır. Mobilya seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken en önemli detay, ürünlerin birbiriyle renk ve tasarım olarak uyum sağlamasıdır. Koltuk seçimi yaparken, tüm takımın aynı renk olması, dekorasyonda tek bir renge yoğunlaşmaya sebep olabilir. Çeşitliliği artırmak için berjeri farklı renkte tercih edebilirsiniz. Günümüzde de koltuk takımlarında farklı renk kombinasyonlarının trend olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Ev dekorasyonunda renk uyumunu yakalayabilmek için; duvar rengi, halı, dekoratif aksesuarlar ve mobilyaların bir ahenk yakalaması oldukça önemlidir. Evinizi dizayn ederken renklerin uyumuna dikkat etmenizde fayda var. Renk uyumunu yakalamak için belli detaylara öncelik verilmelidir. Ev döşemesinin rengiyle duvar renginin aynı olması, evde temel uyumu yakalayabilmek için önemlidir. Tercih edilecek halıların mobilyayla uyumlu olması da dekoratif ahenk için büyük önem taşır. Halının rengi ve tercih edilecek fon perdelerin rengi arasında da belli bir uyum yakalamaya özen gösterilmelidir. Hayalinizdeki ev dekorasyonuna kavuşabilmek için büyük bütçeler ayırmanıza gerek yok. İkinci el eşya seçimlerinizle de, evinizi hayalinizdeki gibi dizayn edebilirsiniz.

Ev dekorasyonu için dolap seçimi de büyük önem taşır. Gerek kıyafet dolapları, gerekse mutfak dolapları yaşam alanımızın önemli bir kısmını kapsar. Dolap seçimlerinizde de, ikinci el dolap ürünlerini incelemenizde fayda var. Hem kullanışlı hem de ekonomik fiyatlarla aradığınız dolaba kavuşmanız mümkün. Tercih edeceğiniz dolapların renginin de diğer mobilyalarınızın rengiyle uyumlu olmasına dikkat etmeniz, renk bütünlüğü açısından önemlidir. Mobilyalarınızı açık renk olarak tercih ettiyseniz, dolap tercihinizi de açık renkten yana kullanmalısınız.

Masa ve sandalye seçiminde de renk detayına özen gösterilmelidir. Mobilyalar arasındaki renk uyumu evin enerjisi açısından büyük önem taşır. Yemek masası ve sandalye alırken malzeme kalitesine ve ergonomiye dikkat edilmelidir. Tercih edilecek sandalyelerin bel ve sırt sağlığını destekleyecek şekilde üretilmiş olması önemli bir detaydır. Hem konforlu hem de kaliteli ikinci el sandalye seçenekleriyle, bütçenize uygun tasarımlara ulaşabilirsiniz. Evinizi baştan dizayn ediyorsanız, mobilya seçimlerinizde bütçenize en uygun ürünleri tercih etmelisiniz. Aynı malzemeden üretilmiş masa ve sandalyeler, mobilya uyumu ve dekorasyon için oldukça önemlidir.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir