Kapıda Kaldığınızda Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?

Kapıda kalmak hemen hemen herkesin başına gelmiştir ancak birçok kişi hala tam olarak ne yapması gerektiğini bilmiyor ve kapıda hasara neden olabilen amatör yöntemlere başvuruyor. Öncelikle hangi kapıda kalırsanız kalın, daha büyük bir maddi zarara girmemek için profesyonel yardım almalısınız.

Kapıda Kaldığınızda Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kapıda kalmak hemen hemen herkesin başına gelmiştir ancak birçok kişi hala tam olarak ne yapması gerektiğini bilmiyor ve kapıda hasara neden olabilen amatör yöntemlere başvuruyor. Öncelikle hangi kapıda kalırsanız kalın, daha büyük bir maddi zarara girmemek için profesyonel yardım almalısınız. İşte farklı senaryolarda, kapıda kaldığınızda yapmanız gerekenler:

Uzman Desteği Alın

Özellikle yeni nesil çelik kapılar söz konusu olduğunda, uzman birinden yardım almadıkça kapıyı açmak neredeyse imkansız oluyor. Arkada bir de anahtar takılıysa muhakkak bir çilingir çağırmalısınız. Ülkemizde çilingirlerin telefonları genellikle 7 gün 24 saat açık oluyor. Apartmanların girişlerine, daire kapılarının üzerine, doğalgaz sayaçlarına magnet bırakan profesyoneller, bir telefonla adresinize ulaşıyor. Kapı açılmadan önce arkada anahtar olup olmadığı, kapının kilitli olup olmadığı soruluyor. Bu soruların yanıtlarından emin olmanız açma işleminin nasıl ilerleyeceğini belirdiği için sürece hız kazandırıyor. Ayrıca, kapıyı açtırabilmek için ev sahibi veya evde yaşayan biri olmanız gerekiyor. Eğer o anda evde oturduğunuzu ispat edemiyorsanız, kapı açıldıktan sonra içeriden bir faturayı, kimliğinizle beraber ibraz etmeniz isteniyor. Kapı açılıp, ev sahibi olduğunuz belgelendikten sonra ücret ödenerek süreç tamamlanıyor. Çok zorlu işlemlerde kilitlerin değişimi gerekebiliyor, özellikle kapıyı kendi kendinize açmaya çalıştıysanız kapı açma maliyetine bir de kilit değişimi ekleniyor. Bu nedenle amatör yöntemleri bir kenara bırakmalı ve profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz.

Bir Tanıdığınızda Anahtar Varsa

Kişiler genellikle güvenlik amacıyla, komşularına veya yakın semtlerde oturan dostlarına anahtar bırakabiliyor. Kapıda kaldığınız durumlarda bir taksiye atlayarak arkadaşınızdan yedek anahtar alabilir ve kapıyı açabilirsiniz. Eğer kapı önünden ayrılma ihtimaliniz yoksa veya taksi bulamıyorsanız bir araçlı kurye tutarak arkadaşınızın evinden bir paketi teslim almasını ve size getirmesini rica edebilirsiniz. Arkadaşınızdan paketin içinde anahtar olduğunu söylememesini isteyebilir ve içinde ne olduğu belli olmayacak bir kutu içinde anahtarın iletilmesini söyleyebilirsiniz. Anahtar çok hızlı bir şekilde çoğaltılabilen bir araç olduğundan, güvenlik amacıyla tedbirler alabilirsiniz. Anahtarınızın güvenliğinden endişe ediyorsanız kapıyı açtıktan sonra yeni bir kilit taktırarak güvenlik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kapıda Kaldığınızda Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?

Kapıda Kalındığında Düşünülmesi Gerekenler

  • Kapıda kalanlar genellikle büyük bir panik ve sinirlilik hali ile yanlış davranışlar sergileyebiliyor. Öncelikle bunun herkesin başına gelebileceğini, sakin olmanız gerektiğini kendinize hatırlatabilirsiniz.
  • Eğer akıllı bir evde oturuyorsanız cep telefonunuz üzerinden evdeki açık cihazları kapatmayı tercih edebilirsiniz.
  • Ardından komşularınızı rahatsız etmemeniz gerektiğini hatırlayabilir ve sessizce apartmandan çıkarak telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz.
  • Kilidi açması için bir kişi çağırmak veya bir kurye bulmak için internetten numaralar bulabilir, tanıdık bir esnaftan yardım isteyebilir veya Ustala gibi güvenilir uygulamalar üzerinden işinin ehli bir yardımcıya ulaşabilirsiniz.
  • Çağırdığınız uzman gelene dek, apartmanın yöneticisine haber vererek, kapının açılacağını ve biraz gürültü olabileceğini belirtebilirsiniz. Böylelikle kilit açılırken çıkabilecek sesler karşısında tartışma oluşmasının önünü alabilirsiniz.
  • Korunaklı ve güvenli bir yerde, mümkünse apartmanın içinde yardımcının gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu sırada yanınızda ödeme için gerekli olan tutarın bulunduğundan emin olmalısınız.
  • Varsa kimliğinizi ve eve ait bir faturayı hazırlayabilirsiniz. Eğer elinizde basılı bir belge yoksa, kimliğinizi hazırlayabilir, e-devlet üzerinden ikametinizi göstereceğiniz sayfanın capsini alabilirsiniz.

Kapıda kalmak zaman zaman tüm işlerin aksamasına, zaman sorunları yaşanmasına neden olabiliyor. Sıkıntı veren bir durum olduğunu kabullenerek çözüm odaklı davranmalı ve paniklemeden sakince hareket etmelisiniz. Kendi güvenliğinizi düşünerek uzmanlardan destek almalı ve sorunu en kısa sürede ortadan kaldırmaya konsantre olmalısınız. Süreç içinde kendinize kızmak veya birini suçlamak yerine, bunun herkesin başına gelebileceğini anımsayabilir, kendinizi sakinleştirebilir ve kapının açılması için çalışabilirsiniz.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir