İlk Kez Uçağa Binecekler İçin Hayat Kurtaran Notlar

Uçak yolculukları artık hayatımızın rutinde yer alan bir parçası ancak herkes için ''ilk yolculuk'' endişe ve bilinmezlikle dolu görünüyor. İlk uçak yolculuğunun telaşını azaltacak, ilk yolculuk öncesi bilinmesi gerekenler notlarımızı sizlerle paylaşıyoruz.

İlk Kez Uçağa Binecekler İçin Hayat Kurtaran Notlar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Uçak yolculukları artık hayatımızın rutinde yer alan bir parçası ancak herkes için ''ilk yolculuk'' endişe ve bilinmezlikle dolu görünüyor. İlk uçak yolculuğunun telaşını azaltacak, ilk yolculuk öncesi bilinmesi gerekenler notlarımızı sizlerle paylaşıyoruz. İlk kez uçağa binmeden önce bu bilgilerle rahat edebilir, hızla işlemlerinizi tamamlayarak keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Uçak Bileti Seçme

Daha önce hiç uçak bileti almadıysanız, hangi havayolunun daha iyi, daha avantajlı ve ucuz olduğunu bilemeyebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz uçak bileti için yolculuktan mümkün olan en uzun zaman önce araştırma yapmalısınız. Uçuş tarihinden uzun zaman önce alınan biletler genellikle daha en ucuz oluyor. Dönemsel kampanyaları inceleyerek, bilet dahilindeki hizmetleri karşılaştırarak seçiminizi yapmalısınız. İnternetten yaptığınız bilet alışverişleri sırasında SMS veya e-mail ile bilgilendirme isteyerek cep telefonunuz üzerinden uçuş bilgilerini takip edebilirsiniz..

Check İn Nedir?

Check in temelde uçakta oturacağınız koltuğu seçtiğiniz, biniş kartınızı aldığınız, bagajınızı teslim ettiğiniz işleme deniyor. Bu işlemi bilet satış desklerinden değil, check in desklerinden veya kiosklardan yapabilirsiniz. Bagajınızı teslim ederken kabin içinde yanınızda duracak çantanızı da görevliye bildirmeli ve çantanın üzerine bir ''kabin bagajı'' ibaresi yapıştırmasını rica etmelisiniz. Eğer özellikle cam kenarında yolculuk etmek gibi bir isteğiniz varsa, check in sırasında işleminizi gerçekleştiren personelden cam kenarı bir koltuk için işlem yapmasını isteyebilirsiniz. Ancak bazı kalabalık uçuşlarda istediğiniz yerde bilet bulamayabilirsiniz. Örneğin İstanbul uçak bileti sahibiyseniz, her saatte dolu bir uçakla uçacağınızı aklınızda tutarak erken saatte check in yapabilir veya işlemi online yaparak sadece biniş kartı almak için desklere uğrayabilirsiniz. Online check in uçuştan 24 saat önce açılıyor ve biletiniz bulunan havayolu şirketinin web sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Yani koltuğunuzu havaalanına gitmeden önce seçip rezerve edebilirsiniz. Bazı şirketlerin koltuğun konumuna göre ek ücret talep ettiğini aklınızda tutmalısınız.

Bagaj Sistemi

Eğer kısa yolculuklar yapacaksanız ve elinizde çok küçük, hafif bir çanta varsa onu uçak bagajına vermek zaman kaybı yaratıyor. Zira uçaktan indikten sonra ortalama 30 dakika bagaj beklemek gerekiyor. Örneğin İstanbul - Ankara uçak bileti sahibiyseniz, günübirlik bir iş yolculuğu için yanınızda sadece küçük bir sırt çantanız varsa, onu kabin bagajı olarak yanınıza alabilir, böylece bagaj bekleme zahmetinden kurtulabilirsiniz. Bavul ağırlığının da uçaklarda önemli olduğunu aklınızda tutmalısınız. Her şirket, yolcularına farklı bagaj kapasitelerini ücretsiz sunabiliyor. Ortalama 15-20 kilogramlık valizleri ek ücret ödemeden bagaja verebilir, yanınızda 5-8 kilogramlık el çantalarını kabin bagajı olarak ücretsiz bir şekilde taşıyabilirsiniz. Kabin bagajlarını uçakta baş üstü dolaplarına yerleştirmelisiniz.

Gate Kafa Karıştırabiliyor

Eğer uçağa nasıl bineceğinizi bilmiyorsanız, endişe etmemelisiniz. Uçak biniş kartınızda ''gate'' yazan ibare bineceğiniz kapıyı gösteriyor. Ancak bu kapı numarasının değişebileceğini aklınızda tutmalı ve gate'e yönelmeden kapı numaralarının ilan edildiği panodan son kez kapı ve uçuş bilgilerini kontrol etmelisiniz. Bazı gateler direkt uçak içine bağlanırken bazılarında aprona inmek ve buradan otobüslerle uçağa ulaşmak gerekiyor. Bu nedenle kapıya erken gitmek, zaman konusunda avantaj sağlayabiliyor. Kapı açıldığında uçuş görevlisinin kontrolünün ardından uçağa veya aprona yönlendirilebilirsiniz. Havaalanındaki tüm kontrollerde olduğu gibi bu işlem için de kimliğinizin hazır olmasını aklınızda tutmalısınız.

Koltuğu Bulmak İçin

Biniş kartınızda yer alan ''10A'' gibi ibareler koltuğu gösteriyor. Rakamlı olan kısım sıra, A,B,C gibi harfler ise koltuğun koridor-cam yerini işaret ediyor. Sıranızı bulmak için uçaklarda kabin bagajlarının yerleştirildiği üst dolaplardaki rakamları, harfleri kontrol edebilirsiniz. Uçuş sırasında her koltuk uçan kişinin adına sigortalandığı için boş da olsa, başka bir koltuğa geçmemeli, kendi koltuğunuzda yolculuk etmelisiniz.

İyi uçuşlar diliyoruz, ilk uçak yolculuğunuzun keyifle geçeceğini ümit ediyoruz.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir