Düşük Maliyetlerle Mutfağınızı Yenileyin

Mutfağı yenilemek için yüksek bütçeleriniz olması gerekmiyor. Biraz boya, birkaç fırça, bol yaratıcılık ve heves ile siz de mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz.

Düşük Maliyetlerle Mutfağınızı Yenileyin
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mutfağı yenilemek için yüksek bütçeleriniz olması gerekmiyor. Biraz boya, birkaç fırça, bol yaratıcılık ve heves ile siz de mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Mutfak dekorasyonunu düşük maliyetlerle yeniden düzenlemek için önerilerimizi takip edebilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonuna Planlayarak Başlayın

Mutfağı yenilemek için atacağınız her adımı daha uygun fiyatlara getirmek için doğru bir planlama yapmak önem taşıyor. Nelerin değişeceğini not ederek ihtiyaç listesi çıkarabilir, ardından gereksinimlerinizi en uygun fiyatlarla alabileceğiniz mağazaları yazarak fiyat araştırması yapabilirsiniz. Hemen hemen her mutfakta ihtiyaç duyulacak temel liste şu maddelerden oluşuyor:

  • Çekmece ve dolap kulpları
  • Duvar boyası veya duvar kağıdı
  • Mutfak avizesi
  • Dolaplar için boya ve fırçalar
  • Dekoratif aksesuarlar
  • Tekstil ürünleri

Hazırlıklar Tamam mı?

Mutfak için yenileme işlemlerine başlamadan önce konforlu bir çalışma süreci geçirebilmek ve güvenliğiniz için ihtiyaç listenizi detaylandırmalısınız. Örneğin yüksek yerlere ulaşmak için merdivene, boyayı daha kolay yapmak için rulo fırçalara, boya kokusundan rahatsız olmamak için n95 maske gibi yüksek filtrasyon sunan maskelere, dolapları pürüzsüzleştirmek için zımparaya, mermere yeni görünüm vermek için sıvı cama, mutfak tezgahını sağlamlaştırmak için silikona ihtiyaç duyabilirsiniz. Dolapları ne renk yapacağınızı düşünerek alacağınız boyaları belirleyebilir, dolapların malzemesine uygun boya çeşidinin hangisi olduğunu öğrenerek doğru alışverişi yapabilirsiniz. Bu konuda dekorasyon bloglarını incelemek, sosyal medya hesaplarını takip etmek, evini yenilemek isteyenlere ilham veriyor.

Yenilemeye Nereden Başlamalısınız?

Dekorasyon konusunda uzmanlaşanlar, çalışmalara genellikle duvarlardan başlıyor. Dilerseniz öncelikle duvar boyasını, tavanı ve duvar kağıtlarını hallederek ilk adımı atabilirsiniz. Ardından her bir mutfak dolabı üzerindeki kulpları çıkarmak gerekiyor. Kulbu çıkan dolapların ahşap bölümlerini zımparaladıktan sonra yeniden boyayabilir, dilerseniz birkaç kat boyayla renklerin pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Ardından yeni kulpları tornavida ile kolaylıkla takmanız mümkün. Eğer tezgahta yenileme yapacaksanız eski silikonları sökmeli, sıvı cam ile yüzeyi parlattıktan sonra lavabo kenarlarını silikonla yeniden sağlamlaştırmalısınız. Mutfaklardaki fayansların aralarındaki derzleri boyayarak yeni gibi görünmelerini sağlayabilirsiniz. Eğer fayanslardan da memnun değilseniz, fayans boyası adıyla sunulan boyalardan alarak eski fayanslarınızda yeni görünüm elde etmeniz mümkün.

Tekstil Ürünlerinde Yenilik İster Misiniz?

Dilerseniz, tekstil ürünlerini değiştirerek yeni görünümü tamamlayabilirsiniz. Perdeler, havlular, masa örtüleri ve halıları değiştirmek mutfağa çok daha başka bir atmosfer kazandırabiliyor. Perdelerde mümkünse sade tasarımları ve içerinin aydınlığını gölgelemeyecek açık renk tülleri seçebilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkanabilen modern mutfak halılarından, sade tasarımlı havlulardan ve bir runnerdan fazlasına ihtiyacınız yok. Eksiklerinizi tamamlayarak mutfağa yepyeni bir atmosfer armağan edebilirsiniz. Hala biraz daha yenilik lazım diyenlerdenseniz, mutfak masasını boyayarak ve sandalyeleri değiştirerek, dönüşümde ileri doğru bir adım daha atmanız mümkün.

Son Dokunuşlar Düşündüğünüzden Daha Önemli

Mutfak dekorasyonunda aksesuarlar düşündüğünüzden daha fazla önem taşıyor. Boyama işlemlerinin ardından kurumaya yeterince zaman ayırdıktan sonra eşyaları yerleştirmeye geçebilirsiniz. Mutfakta düzenli bir görünüm arzu ediyorsanız mutfak tezgahını mümkün oldukça boş bırakmalısınız. Son yıllarda, taze baharatları evde yetiştirme trendinin yükselmesi, mutfak dekorasyonlarında da daha çok yeşillik ve canlı bitki görülmesini beraberinde getiriyor. Mutfağınızda ferah ve şık görünüm oluşturmak için biberiye, maydanoz, dereotu, fesleğen gibi bitkileri saksılarda yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Şık saksılar içinde tezgaha koyacağınız yeşilliklerle mutfağınıza hayat katabilirsiniz. Şık küçük ev aletlerinizi tezgaha yerleştirdikten sonra avizenizi yeni dolaplarınıza uyan bir modelle değiştirebilirsiniz.

Siz de küçük maliyetler ve atılacak kolay adımlarla mutfağınızı yeniden sevebilirsiniz. Yemek yapmayı çok daha keyifli hale getirecek birkaç günlük emekle, evde olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir