Üsküdar'da altyapı çalışmasında tarihi eserler bulundu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Üsküdar Beylerbeyi'nde yapılan altyapı çalışmaları sırasında, bin 500 yıllık geçmişe dayandığı ileri sürülen tarihi eserler bulundu.

Üsküdar'da altyapı çalışmasında tarihi eserler bulundu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Üsküdar Beylerbeyi'nde yapılan altyapı çalışmaları sırasında, bin 500 yıllık geçmişe dayandığı ileri sürülen tarihi eserler bulundu.

İSKİ'nin Üsküdar'da yaptığı atıksu arıtma tesisine aktarma yapacak olan şaftın çalışmaları sırasında tarihi eser parçaları bulundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan bu gelişme üzerine müze görevlileri aranarak durumdan haberdar edildi. Üzerindeki motifleri ile bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğu tespit edilen sütun, arkeoloji müzesinin görevlilerine teslim edildi. Görevlilerin yaptığı incelemede ise, kazının olduğu yerde bir de duvara rastlandı. Kazı sırasında zarar gören duvarın parçaları ise dikkat çekti. Bahse konu kazının yapıldığı yerde ise tarihi bir kilisenin olduğu sanılıyor.

BİN 500 YILLIK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Yapılan kazı sırasında tarihi eser parçalarının çıkması çevre sakinlerinde de heyecana neden oldu. Beylerbeyi'nde esnaf olan Ahmet Katmer, ''Bulduğumuz parçayı aldık yıkadık. Arkeolojiye telefon ettik, geldiler aldılar. Desenli güzel bir parçaydı. Biz de devlete telefon edince geldiler, aldılar. Arkadaşların söylediği en az bin 500 yıllık sütun başı olarak tespit ettiler. İnceleme yapı götürdüler. Şuanda kazı çalışmaları durdu ama inşaat çalışması devam ediyor'' dedi.

Şaft çalışmasının olduğu yerde inşaat çalışmaları sürerken, kazı çalışmalarının durduğu görüldü.

Kaynak: BeyazGazete.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir