Prof. Dr. Fuat Sezgin Üsküdar'da Öğrencilerle buluştu

Üsküdar Belediyesi, ünlü profesör Fuat Sezgin'i öğrencilerle buluşturdu. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üsküdar'da Öğrencilerle buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, ünlü profesör Fuat Sezgin'i öğrencilerle buluşturdu. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Üsküdar Belediyesi, ünlü profesör Fuat Sezgin'i öğrencilerle buluşturdu.

''İYİ Kİ FUAT SEZGİN HOCAMIZ, İYİ Kİ GENÇLER VAR''

Başkan Hilmi Türkmen panelde yaptığı konuşmada ünlü profesörün İslam Medeniyeti için önemine dikkat çekti. Başkan Türkmen, ''Tabii ki Fuat Sezgin hocamızı anlatmakla bitiremeyiz. Tabii ki onu anlamaya bizim gücümüz yetmez. Gerçekten çok özel bir kişilik. Çok özel bir şahsiyet. Çok ama çok derin bir hocamız. Bugün burada, Üsküdar'da siz sevgili gençlerimizle hocamızı buluşturmak hocamızın engin tecrübesinden faydalanmak üzere bir aradayız. Hocamız ömrünü kutsal bir davaya adayan günümüzdeki birçok bilimin temelini atan İslam coğrafyasının kaybettiği yitik değerlerimizin ortaya çıkması için ömrünü adamış ve adeta hayatını bu uğurda feda etmiş çok kıymetli bir büyüğümüz'' dedi.

Başkan Hilmi Türkmen panelde yaptığı konuşmada ünlü profesörün İslam Medeniyeti için önemine dikkat çekti.

Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü, ''Bugün burada sadece teoride kalmayan çalışmalarıyla Rönesans ninnileriyle büyütülmüş batı tarihinin tüm ezberlerini bozan 19'uncu yüzyıla kadar gerçek anlamda coğrafya kitabı dahi olmayan Avrupa'nın İslam Medeniyeti'ni nasıl sömürdüğünü belgeleriyle ispat eden medeniyetimizin mana haritasını keşfeden günümüz biliminin kurucularının aslında biz Müslümanlar olduğunu ortaya çıkaran saygı değer Fuat Sezgin hocamızın izninde tarihin bir köşesini küçük de olsa katkıda bulunmak onu anlamaya anlatmaya çalışmak üzere bir aradayız. Bizler, hocamızın defalarca dile getirdiği gibi başarılı olabilmek için her şeyden önce bütün kültürümüze empoze edilen aşağılık duygusundan sıyrılıp bu duygunun Türk Milleti'ni bir kanser gibi kemirdiğinin farkında olmalıyız.''

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Başkan Türkmen, ''Gençler geleceğimiz sizlersiniz. Umudumuz sizlersiniz. Üsküdar, İstanbul, Türkiye sizlersiniz. İyi ki Fuat Sezgin hocamız var. İyi ki çocuklarımız var, iyi ki gençlerimiz var, iyi ki Üsküdar'da var, iyi ki varsınız'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üsküdar'da Öğrencilerle buluştu

ÜNLÜ PROFESÖRDEN RÖNESANS VURGUSU

Prof. Dr. Fuat Sezgin ise panel boyunca doğu medeniyetinin batı medeniyeti karşısında bilimsel anlamdaki üstünlüğünü anlattı. Sezgin, bilimsel ilerlemenin günümüzde hala özellikle Yunan medeniyetine bağlandığı hatasına dikkat çekerek, ''Bugün hala o düşünce devam ediyor'' dedi. Sezgin bu anlayışın sebebini açıklarken ise şu sözleri kullandı: ''Bunun belki rönesansın tamamen bir bataklığın ifadesi olarak ortaya çıktığını en iyi ifade eden bir Fransız alemidir. Bu adam Rönesans kelimesini bir kulisin düşünerek ortaya attığı bir uydurmadan ibaret olduğunu yazıyor.''

Ünlü profesör, plaket takdiminin ardından öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek imza dağıttı.

Panelin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ünlü profesöre çiçek ve plaket takdim etti. Ünlü profesör, plaket takdiminin ardından öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek imza dağıttı.

Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir