Cumhuriyet'in 92. yılı, Üsküdar'da büyük bir coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'inci yılı, Üsküdar'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Cumhuriyetin kuruluş yıldönümüne özel 92 metrelik dev Türk Bayrağı açıldı.

Cumhuriyet'in 92. yılı, Üsküdar'da büyük bir coşkuyla kutlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yılı kutlamaları kapsamında belediye önünden Şemsi Paşa Meydanı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15. Füze Üst Komutanı Hava Tuğgeneral Şener Yazıcı, gaziler, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet'in 92. yılı, Üsküdar'da büyük bir coşkuyla kutlandı

CUMHURİYET'İN 92. YILINA ÖZEL 92 METRELİK DEV BAYRAK

Kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalarda Cumhuriyetin 92'inci kuruluş yılına özel 92 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüşe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dev Türk bayrağını öğrencilerle birlikte taşıdı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dev Türk bayrağını öğrencilerle birlikte taşıdı.

''BU ÜLKE HEPİMİZİN HEPİMİZ KARDEŞİZ''

Barış ve kardeşlik mesajı veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Üsküdarlı gençlerimizle beraber 92 metre uzunluğunda bir bayrak hazırladık. Üsküdarımızın merkezinden Şemsi Paşa Meydanı'na doğru yürüyüş yapıyoruz. Sloganımız 'İyi ki Türkiye Var, İyi ki Cumhuriyet Var'. Bu güzel şehirde ve bu güzel ülkede huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde daha nice 92 yıllar görmek üzere birlik beraberliğimiz artarak devam etsin. Bu ülke hepimizin, hepimiz kardeşiz. Yaşasın Türkiye, yaşasın Cumhuriyet, ne mutlu bu güzel ülkede yaşayan bütün insanlara. Bütün vatandaşlarımızla omuz omuza hep birlikte daha güzel bir Türkiye'de buluşmak dileğiyle herkese iyi bayramlar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

100. YILDA 2 BİN 23 METRELİK BAYRAK

Bayrak uzunluğunun her yıl uzayacağını da dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne özel Türk bayrak üretileceğini belirterek, ''Her yıl bayrak uzayacak. Bu yıl 92 metre, seneye 93 metre, 100'üncü yılda 2023 yılında da 2 bin 23 metre bayrak yapacağız'' diye konuştu.

Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne özel Türk bayrak üretileceğini belirterek, ''Her yıl bayrak uzayacak. Bu yıl 92 metre, seneye 93 metre, 100'üncü yılda 2023 yılında da 2 bin 23 metre bayrak yapacağız'' diye konuştu.

Cumhuriyet kutlamaları yürüyüşüne protokol üyeleri ve yüzlerce öğrencinin yanı sıra gaziler de katıldı. Kıbrıs Gazisi Kazım Kalelioğlu, ''Bugünkü kutlu günümüzde, Cumhuriyetimizin kurulduğu bugünde çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzun ebediyen devam etmesini istiyoruz. Memleketimizde yaşanan olumsuz olayların ortadan kalkmasını ve kardeşlik çerçevesi içerisinde yaşamayı ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Dev bayrakla marşlar ve sloganlar eşliğinde ilerleyen kortejin yürüyüşü Şemsi Paşa Meydanı'nda son buldu. Burada resmi tören gerçekleştirilerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir