Üsküdar'ın boş arsaları Çiçek Bahçesine dönüştü

Üsküdar'daki sahiplerinin ve sorumluların ilgilenmediği boş arsalar, belediyenin çalışmalarıyla birer çiçek bahçesine dönüştü.

Üsküdar'ın boş arsaları Çiçek Bahçesine dönüştü
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde tespiti yapılan sahipli/sahipsiz arsalara yönelik olarak ''Üsküdar Kır Bahçesi'' temalı çalışma başlattı.

HURDA VE ÇÖP YERİNE KIR ÇİÇEKLERİ

Şehir merkezlerindeki boş arazilerin, inşaat atığı, hurda eşya ve çöp bırakma yeri olarak kullanılması bu durumun çevre sağlığını tehdit etmesiyle birlikte diğer yandan da çirkin görüntüler oluşturması Üsküdar Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Temizlik ekipleri, şehir merkezi, mahalleler, cadde ve sokaklarda belirlenen irili ufaklı yaklaşık 950 sahipsiz arsaya yönelik olarak çalışma başlattı.

Üsküdar'daki  sahiplerinin ve sorumluların ilgilenmediği boş arsalar, belediyenin çalışmalarıyla birer çiçek bahçesine dönüştü.

ARSALAR 4 AYDA TEMİZLENDİ

Tespiti yapılan bakımsız durumdaki arsalardaki moloz, çöp, çalı, çırpı ve hurda eşya gibi atıkların temizlenmesi 4 ay boyunca devam etti.

Yıllarca atıl durumda kalmış arazilerin kirlilikten arındırılması sonrası çiçek dikimine elverişli hale gelmesi için traktörlerle yapılan sürümü 2 ayda tamamlandı.

Yıllarca atıl durumda kalmış arazilerin kirlilikten arındırılması sonrası çiçek dikimine elverişli hale gelmesi için traktörlerle yapılan sürümü 2 ayda tamamlandı.

ÇİÇEKLER  FRANSA'DAN GETİRİLDİ

Temizlenen arsaların kullanıma uygun duruma gelmesi sonrası özel olarak tasarlanarak Fransa'dan getirtilen 22 farklı kır çiçeğinin dikimi gerçekleştirildi.

İlgisizlik ve bakımsızlıktan çöplük alanı olan ve çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından kullanılması mümkün olmayan yaklaşık 351 arsada yapılan çalışmalar sonrası rengarenk  kır çiçekleri  açtı.

SAĞLIKLI VE GÜZEL ÇEVRE

Yapılan bu uygulamayla birlikte arsalar  kirlilikten kurtarılırken çevrede yaşayanlar için göze güzel görünen alanlar oluşturuldu. Aynı zamanda o yerlerde oynayan çocukların sağlığı için de ciddi riskler barındıran olumsuz şartlar ortadan kaldırılmış oldu.

Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, ''Üsküdar Kır Bahçesi'' projesiyle birlikte hem Üsküdar'ı daha bir güzelleştirmeyi hem de daha sağlıklı alanlar oluşturmayı hedefledik

VİCDANLARINA DOKUNMAK İSTEDİK

Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, ''Üsküdar Kır Bahçesi'' projesiyle birlikte hem Üsküdar'ı daha bir güzelleştirmeyi hem de daha sağlıklı alanlar oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, ''İlçemiz sınırları içerisindeki arsalara dökülen molozu, çöpü ortadan kaldırarak bir nebze olsun vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi arzu ettik. Bu çalışmaları yaparken kirlilikten arındırdığımız arsaları yeniden eski haline dönmemesi için çiçek ekimi yaptık. Bu uygulamayla birlikte insanımızın vicdanlarına dokunmak istedik'' diye konuştu.

Ziraat Mühendisi, motorize ekibi, bölge kontrol amirleri ve sahada görev yapan doğa dostu süpürge personeli eşliğinde çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Salih Uzun, ''Çer çöp ve zararlı otların yerini ektiğimiz kır çiçekleri aldı. Üsküdarlılar daha güzel bir çevreye kavuştu. Görev alanımızda olmamasına rağmen başlattığımız bu çalışmaları Üsküdar'ı kır bahçesine çevirmek için sürdüreceğiz'' dedi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir