Üsküdar'da farklı Din Mensupları iftarda buluştu

Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 23. geleneksel iftar yemeği, 3 semavi dinin temsilcilerinin katılımıyla, Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Beth Yaakov Sinagogu bahçesinde gerçekleştirildi.

Üsküdar'da farklı Din Mensupları iftarda buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Beth Yaakov Sinagogu'nun bahçesinde 2 Temmuz 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen iftar yemeğine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni, Üsküdar İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Baykara, siyasi partilerin temsilcileri, işadamları, Sinagog ve Müftülük çalışanları ile çoğu Kuzguncuk sakinlerinden oluşan kalabalık misafir grubu katıldı.

Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 23. geleneksel iftar yemeği, 3 semavi dinin temsilcilerinin katılımıyla, Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Beth Yaakov Sinagogu bahçesinde gerçekleştirildi.

3 semavi dine mensup vatandaşlarımızın barış, huzur ve kardeşlik içinde yan yana yaşadığı Üsküdar-Kuzguncuk'taki iftarda, oruçlu olanlar için masalara hurma ve iftariyelik konuldu. Kuzguncuk Camii İmam Hatibi Aydın Vatan'ın, sinagog önündeki Türk bayrağının altında akşam ezanını okumasıyla başlayan iftarın ardından konuşan Kuzguncuk Musevi Vakfı Başkanı Beto Adato, Kuzguncuk'ta bayramlarda sevincin, acılı günlerde ise hüznün paylaşıldığını söyledi.

''Sinagogumuzun bahçesinde yapılan bu iftar gecelerinde aynı sofrada aşımızı paylaşmak bizlere gurur kaynağı olmaktadır'' diyen Adato, sözlerini, ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' diyerek noktaladı. Hahambaşı'nı temsilen iftar yemeğinde bulunan Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni de, Ramazan ayı içinde Musevilerin de iki orucu olduğunu belirterek, ''Allah'a çok şükür bu ay içinde Müslümanlar ve Museviler, Allah'a olan oruç görevimizi yerine getirdik. Allah katında kabul görsün'' dedi.

Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ise, Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 23. geleneksel iftar yemeğini düzenleyen vakıf yöneticilerine teşekkür etti

Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ise, Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 23. geleneksel iftar yemeğini düzenleyen vakıf yöneticilerine teşekkür ederek; birlik, beraberlik ve iyilikler insanı olmanın lüzumu üzerinde ayet ve hadislerden örnekler verdiği bir konuşma yaptı. ''Vakit İyilik Vakti: Bu Ramazan ve Her Zaman'' temasını ön planda tutarak konuşmasına devam eden Özdemir, ''İyilik; Musevilikte de, Hristiyanlıkta da, Müslümanlıkta da aynıdır, kaynağı birdir'' dedi.

İyilik ve kötülüğün insanın içinde olduğuna ve bunlardan hangisini geliştireceği hususunun kişinin kendi tercihine bağlı olduğuna değinen Müftü Özdemir ''Kötülük hiçbir dinin suçu ya da sonucu değildir. Kötülük hiçbir inanca mal edilemez, kötülük insanın kendi tercihidir. Günümüzdeki en büyük sorun, insanların iyiliği unutup kötülüğe dalmasıdır'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de birer konuşma yaparak vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de birer konuşma yaparak vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler. Program, Beylerbeyi Camii İmam Hatibi Ramazan Kutlu'nun iftar ve şükür duasıyla son buldu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir