Cahit Zarifoğlu mezarı başında anıldı

Şair Cahit Zarifoğlu ölümünün 28. yıldönümünde Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte mezarı başında anıldı.

Cahit Zarifoğlu mezarı başında anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kütüphane Müdürlüğü tarafından Beylerbeyi Küplüce Kabristanı'nda düzenlenen anma töreninde Cahit Zarifoğlu'nun ruhu için Kur'an-ı Kerim okundu ve şiirlerinden örnekler seslendirildi.

Ünlü şairi anma törenine Üsküdar Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Yakup Öksüz, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenler, öğrencilerin yanı sıra şair ve yazarlar da katıldı.

Şair Cahit Zarifoğlu ölümünün 28. yıldönümünde Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte mezarı başında anıldı.

ANMA PROGRAMINA AİLESİ DE KATILDI

Cahit Zarifoğlu'nu anma töreninde eşi Berat, kızı Arife ve oğlu Ahmet Zarifoğlu da hazır bulundu.

Merhum şairin arkadaşı Şair Recep Garip merhum Cahit Zarifoğlu'nun kayınpederi rahmetli Kasım Arvasi'nin de alim ve fazıl bir zat olduğunu hatırlattı. Arvasi'nin de örnek çalışmalar yaptığını ve yüzlerce öğrenci yetiştirdiğine değindi.

Recep Garip, Kasım Arvasi'nin söylemiyle; ''Zarif adam geceleri teheccüd namazı kılardı. Cahit ağabeyini çok seven gençler, namazlarını 5 vakit kılmalı ve teheccüd namazına özen göstermeliler'' dedi.

CAHİT ZARİFOĞLU KİMDİR?

''Sözlerin Prensi'' olarak ünlenen şair ve yazar Cahit Zarifoğlu, 1940'ta Ankara'da doğdu. Çocukluğu Siverek, Maraş ve Ankara'da geçti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatını bitirdi. Diriliş dergisinde şiirleri yayımlandı. 7 Haziran 1987'de genç yaşta hayatını kaybetti.

Zarifoğlu'nun kendi dilinden hayat hikayesi şöyle: ''1940'ta Ankara'da doğdum. Rahmetli babam hakimdi. Bu vesile ile çocukluğum Güneydoğu'da geçti. İlkokula Siverek'te başladım. Maraş ve Ankara'da bitirdim. Ortaokula ise Kızılcahamam'da başladım, liseyi Maraş'ta tamamladım. Aslen Maraşlıyım. Ceddimiz 300 yıl kadar önce Kafkasya'dan Maraş'a gelip yerleşmişler. Bunlar üç kardeşmiş ve içlerinden birinin adı Zarif'miş. İşte bizim aile bu Kafkasyalı Zarif'ten geliyor. Daha çok bu sebeple olacak Kafkasya'yı çok seviyorum. Edebiyata lise yıllarında şiir ve kompozisyonlar yazarak başladım. Usta hikayeci Rasim Özdenören, şair Erdem Beyazıt, şair Alaaddin Özdenören ile aynı sıralarda okuduk. Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı'nı bitirdim. Öğrenciliğim sırasında çalışmak zorundaydım. Muhtelif gazetelerde sayfa sekreteri olarak çalıştım. Bu yüzden tahsilim biraz ağır aksak ilerledi. Bütün bunlar zarfında vazgeçmediğim, değişmeyen, istikrarlı bir yönüm vardı, o da şairliğim ve yazarlığımdı.

Sezai Karakoç ağabeyin yayınladığı Diriliş dergisinde şiirlerim yayınlandı. Ağabeyin sohbetlerinden ve yazdıklarından çok şeyler öğrendik. Her anlamda bizim hocamızdı. Yetişmemizde çok büyük faydası oldu. Sonra Nuri Pakdil ve arkadaşlarının yayınladığı Edebiyat dergisinde yazdım. 1976'dan itibaren ise ben, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Akif İnan ve Nazif Gürdoğan'nın kurucuları olduğu Mavera dergisinde şiirlerim, 1-2 hikayem, senaryo çalışmalarım, günlüklerim ve Okuyucularla ismini verdiğimiz sohbetlerim yayınlandı. Birkaç yıldan beri ise roman çalışıyorum. Bunlardan ilki Savaş Ritimleri 1985'te yayınlandı. Ayrıca çocuk edebiyatı dalında kitaplar yazdım.''

Değişik dönemlerde ilkokul öğretmen vekilliği ve Almanca öğretmenliği yapan Cahit Zarifoğlu, 1976'dan itibaren TRT Genel Müdürlüğü'nde mütercim sekreter olarak görev aldı. Farklı gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı. 1984'te Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü'nü alan Zarifoğlu, 7 Haziran 1987'de Yâr'ine kavuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

    +4
    °
    C
    +
    -1°
    Uskudar
    Pazartesi, 14
    Salı
    + +
    Çarşamba
    + +
    Perşembe
    + +
    Cuma
    + +
    Cumartesi
    +
    Pazar
    + +
    7 Günlük Hava Tahmini

    EN ÇOK OKUNANLAR

        Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
        Üsküdar Haritası

        GAZETELER

        Hürriyet Dünya
        Milat Sözcü
        Yeni Şafak Türkiye
        Takip Et :
        Üsküdar 34 Feedburner
        www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
        Destek ve Bilgi : [email protected]
        Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

        www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

        Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

        sanalbasin.com üyesidir