Üsküdar Ramazan'a hazırlanıyor

Üsküdar Belediyesi tarafından kurulacak 13 iftar çadırı, yapılacak sokak iftarları, sahur programları ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülecek iftarlıklarla Ramazan ayı boyunca günde 30 binin üzerinde olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyon kişilik iftarlık dağıtılacak.

Üsküdar Ramazan'a hazırlanıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ramazan coşkusunu yaşayamayan ve iftarlık yemeği hazırlayamayan, yalnızlık çeken yüz binlerce insanı Ramazan'da bir araya getiren Üsküdar Belediyesi kusursuz ve aksamayan hizmet anlayışıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan'a hazır.

RAMAZAN BOYUNCA 1 MİLYON KİŞİYE İFTAR

Üsküdar Belediyesi tarafından kurulacak 13 iftar çadırı, yapılacak sokak iftarları, sahur programları ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülecek iftarlıklarla Ramazan ayı boyunca günde 30 binin üzerinde olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyon kişilik iftarlık dağıtılacak.

Üsküdar Belediyesi yaklaşan Ramazan öncesi sahilde iftar çadırı kurma hazırlıklarını bitirdi.

RAMAZAN ÇADIRI SAHİLDEKİ YERİNİ ALDI

Üsküdar Belediyesi yaklaşan Ramazan öncesi sahilde iftar çadırı kurma hazırlıklarını bitirdi. Yaz aylarına denk gelen Ramazan ayı için yanları açık olarak tasarlanmış çadır yeniden kuruldu.

Üsküdar'da denize sıfır şekilde kurulmuş olan Ramazan çadırlarının her yıl olduğu gibi bu kez de vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

250 metre uzunluğundaki çadırda bir seferde 2500 kişinin oturarak yemek yiyebileceği alanda toplamda 8 bin kişi aynı anda  iftar yapma imkanı bulacak.

Ramazan denilince ilk akla gelen ilçelerden Üsküdar'da bu yıl da Ramazan, Üsküdar İskelesi başta olmak üzere Üsküdar'ın çeşitli mahallelerinde coşkuyla yaşanacak.

HER YERDE RAMAZAN HER YERDE İFTAR

Ramazan denilince ilk akla gelen ilçelerden Üsküdar'da bu yıl da Ramazan, Üsküdar İskelesi başta olmak üzere Üsküdar'ın çeşitli mahallelerinde coşkuyla yaşanacak. Ramazan boyunca iftar saatinde eve yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri, birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyenler için Üsküdar Sahili'nde kurulan iftar çadırının yanı sıra Harem Otogarı, Beşiktaş Motor İskelesi önü, Bahçelievler, Ferah ve Yavuztürk (İki farklı noktada), Ünalan, Zeynep Kamil, Kirazlıtepe, Cumhuriyet, Selami Ali mahalleleri ve Zeynep Kamil Hastanesi'ne her gün toplam 30 binin üzerinde kişiye Üsküdar Belediyesi tarafından iftar verilecek.

Tüm bunların yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılacağı 24 sokaktaki iftar programlarında Üsküdarlılarla bir araya gelinecek.

ZENGİN İFTAR MENÜSÜ

Daha çok ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı. Çorba, bol etli nohutlu pilav, tatlı ve içecek, her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süsleyecek. Yemekler, belediyenin aşevinde aşçılar tarafından yapılacak.

ENDERUN TERAVİHLERİ CANLANIYOR

Kültür Müdürlüğü, Üsküdar İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Ramazan ayı boyunca, unutulan İstanbul geleneği olan Enderun Teravihi ve Cumhur Müezzinliği uygulamasını hayata geçirecek.

Valide-i Cedid, Ünalan Kuba, Bulgurlu Söğütlü Çayır, Kirazlıtepe ve Bahçelievler İmam Azam camilerinde programlar icra edilecek.

Diğer yandan Valide-i Cedid Camii'nde Cuma ve Cumartesi günleri birbirinden seçkin davetlilerin katılacağı ''Çınaraltı sohbetleri'' etkinlikleri düzenlenecek.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir