Üsküdar'ın Dev Projeleri görücüye çıktı

Üsküdar Belediyesi basın danışmanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda Üsküdar'da yapımı tamamlanan ve yakın zamanda tamamlanacak olan projeler yerel ve ulusal basına tanıtıldı. Programa Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Ayaz ve yetkililerde katıldı.

Üsküdar'ın Dev Projeleri görücüye çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve birim müdürleri, yerel basın mensuplarıyla birlikte; Açılışa hazır hale gelen Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi ile çalışmaların devam edildiği Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası ile Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi projelerinin inşaat alanlarını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

İLK DURAK YENİ ÇAVUŞDERE PROJE SAHASI

Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ile gazetecilerin ilk durağı Üsküdar Belediyesi'nin yeni hizmet binası oldu. Kaba inşaatı tamamlanan projenin 2016'ın Nisan ayında açılmasının planlandığı belirtildi.

Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası

Başkan Yardımcısı Ayaz, projenin tamamlanmasıyla birlikte Üsküdar Belediyesi'nin mevcut binasının yıkılıp meydan haline dönüştürüleceğini belirterek, ''İki etap ve toplamda 86 bin metre kare kapalı alandan oluşacak Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası projesinin ilk etabının 2016 yılının Nisan ayında, 2. etabının ise 2017'de bitirilmesi amaçlanıyor. Mevcut belediye binasının taşınmasıyla Üsküdar büyük bir meydana kavuşacak. Alanın altına ise 1200 araçlık kapalı otopark yapılarak trafiğin rahatlaması planlanıyor'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada yeni hizmet binasının leed sertifikalı akıllı bina olacağının altını çizdi

Yeni hizmet binasının leed sertifikalı akıllı bina olacağının altını çizen Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, ''Belediye merkezi bloğumuz, kültür merkezi bloğumuz, nikah salonu bloğumuz hemen yanında başlayacağımız spor kompleksimiz, çarşımız ve hemen altında otoparkımızla zemin üstü meydanıyla birlikte tam bir dönüşüm alanı burası. İstanbul'un en büyük dönüşüm alanlarından bir tanesi diyebiliriz. Üsküdar'ın cazibe merkezi olacak burası inşallah.

Üsküdar Belediyesi Yeni Hizmet Binası basın mensuplarına tanıtıldı

Üsküdar'da ki esnaflarımız burada bulunan üçgen alanda yerlerini alacaklar. Bu binamız yeşil bina olma özelliği taşıyor aynı zamanda gold seviyesine yani 60 puanın üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Şu an da projemiz uyumlu ve olumlu gidiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah bitirdiğimizde sertifikamızı almış olacağız.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ''Tamamen şeffaf yönetim anlayışıyla belediyeyi yöneteceğimiz için tamamıyla odalarımızı camla çevirdik. Nedeni ise vatandaş rahatlık içeriyi görsün istedik'' dedi

Toplam bin 200 metrekare büyüklüğünde Şehir Müzemiz yer alacak. Bu müzeyi butik bir müze yapmayı düşünüyoruz. Tamamen şeffaf yönetim anlayışıyla belediyeyi yöneteceğimiz için tamamıyla odalarımızı camla çevirdik. Nedeni ise vatandaş rahatlık içeriyi görsün istedik'' dedi.

Yeni Hizmet Binasına 2016 yılında aşama aşama belediyenin diğer birimleri taşınacak

Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte süratle prestijli bir meydan projesini hayata geçireceklerine değinen Ayaz, ''Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte; belediye birimleri, meclis salonu, kongre merkezi, nikah sarayı, sosyal tesis, kent müzesi, spor salonu, yüzme havuzları, 400 ila 500 metre arası çok amaçlı toplantı salonları ve çocuk kreşleriyle Üsküdarlılara hizmet verecek. Mevcut belediye binasının taşınmasıyla Üsküdar büyük bir meydana kavuşacak. Alanın altına ise 1200 araçlık kapalı otopark yapılarak trafiğin rahatlaması sağlanacak'' diye konuştu.

Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi

ÜSKÜDAR'A YAKIŞACAK BİLİM VE GÖZLEM EVİ

Başkan Yardımcısı Ayaz ile beraberindeki gazeteciler Çavuşdere'den sonra inşaat çalışmaları devam eden Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi proje sahasını gezdi.

Başkan Yardımcısı Ayaz ile beraberindeki gazeteciler Çavuşdere'den sonra inşaat çalışmaları devam eden Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi proje sahasını gezdi.

Asırlardır bir çok ilim ve bilim insanı yetiştirmiş Üsküdar bu geleneğini sürdürmeye devam etsinler diye gençlere bilim merkezi ve gözlem evi yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, ''İstanbul'da bir ilk olan bilim merkezi ve gözlem evimiz 600 kişilik konferans salonu, uzay hareketlerinin izlenebileceği ileri teknoloji sistem planetorium, gözlem kulesi, derslikler, çok amaçlı salon, 2 tane yüzme havuzu, kapalı otopark ve kafeteryasıyla 2016'da gençlerimizin hizmetinde olacak'' dedi.

Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi'nde gelinen son noktayı ve yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı

Başkan Yardımcısı Ayaz, projede engelli vatandaşların düşünülerek merdiven yapılmadığını bunun yerine parkur sistemi kullandıklarına vurgu yaparak, ''Toplam 32 bin metrekare inşaatı alanı olan bir yer burası. Türkiye'de bu tip merkezlere örnek verecek olursak Konya'da, Gaziantep'te, Bursa'da ve diğeri de İzmit'te açılmıştır. İstanbul'da bazı ilçelerde var ama bu büyüklükte yer olan proje sadece buradadır. İnşallah Ağustos ayında burayı bitiriyoruz. 40 metre uzunluğundan biz gözlem evimiz var burada. Engelli kardeşlerimizi düşünerek parkur sistemi yaptık. Sıkıntı çekmeden merkezden faydalanabilecekler'' diye konuştu.

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi

ÇENGELKÖY MEHMET ÇAKIR SU SPORLARI VE KÜLTÜR MERKEZİ

Gezide son durak yapımı tamamlanan Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi oldu.

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi

Başkan Yardımcısı Ayaz, tesisin 22 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıdığını söyleyip, ''Merkezin içerisinde; iki tane 15x25 boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, iki tane 300 metrekarelik spor alanı bulunan Boğaz'ın ilk Su Sporları Merkezi olma özelliği taşıyor'' dedi.

Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin 22 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıdığını söyledi

Tesis bünyesinde, büyüklükleri 100 ila 300 metrekare arasında değişen altı spor salonu, bin metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon ve fitness merkezi, iki watsu havuzu, iki tane sığ havuz, kadın ve erkekler için mini SPA, 250 metrekare çok amaçlı salon fuayesi, yönetim birimleri ve toplantı odası, soyunma odaları ve 160 araçlık otopark yer aldığına vurgu yapan Başkan Yardımcısı Ayaz, ''İnşallah burayı da bu ayın sonunda açacağız'' diye konuştu.

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nden kareler

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nden kareler

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi'nden kareler

Program Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz'ın geziye eşlik eden basın mensuplarına Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde verdiği yemekle tamamlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, eşliğinde Üskdüar'ın dev projelerine yapılan gezi basın mensuplarına Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen yemekle tamamlandı

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir