Oyuncak dolu 7 tır Urfa'ya doğru yola çıktı

Üsküdar Belediyesi tarafından ''Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı'' sloganıyla başlatılan kampanya sonrası toplanan 40 bin oyuncak, 7 TIR'la Urfa'daki kamplarda kalan Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere törenle yola çıktı.

Oyuncak dolu 7 tır Urfa'ya doğru yola çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı oyuncak kampanyası uğurlama töreni Harem'de gerçekleştirildi. Törende; Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları yer aldı.

KAMPANYAYA HERKES SAHİP ÇIKTI

Urfa'daki kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocukların üzerindeki savaşın bıraktığı derin izlerin bir nebze olsun silinmesi ve yüzlerinde anlık ta olsa tebessüm oluşması için hayata geçirdiği ''Oyuncak toplama kampanyasına'' toplumun her kesiminden destek yağdı.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar, sporcular, STK'lar, kamu ve özel kurumlar, öğrenciler ve yüreği insan sevgisi dolu vatandaşlarımız ilçedeki meydanlara, alış-veriş merkezlerine, sitelere, derneklere, okullara yerleştirilen ''kumbaralara'' adeta oyuncak yağdırdılar.

TOPLANAN OYUNCAKLAR 7 TIR'A ZOR SIĞDI

11 Mart'ta başlayıp 15 Nisan'a kadar devam kampanyada; 40 bin oyuncağın yanı sıra, yine 40 bin öğrencinin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemesiyle birlikte 5 bin koli kuru gıda da TIR'la Urfa'ya gönderildi.

Oyuncaklar tır ile Urfa'ya gönderildi.

BAŞKAN TÜRKMEN: ''İŞTE ÜSKÜDAR'IN KARDEŞLİĞİ BUDUR''

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Burada çok anlamlı bir uğurlama törenindeyiz. Bu güzel şehrin en bereketli, en huzurlu faaliyetinin adeta meyvesini alıyoruz. Bugün burada sadece oyuncaklarla dolu TIR'ları Şanlıurfa'ya göndermiyoruz. Biz Üsküdar'dan, İstanbul'dan ya da ülkemizin her köşesinden adeta bir sevgiyi, huzuru ve paylaşmayı Şanlıurfa'daki misafirlerimize, sınır kentteki dostlarımıza gönderiyoruz. İşte Üsküdar'ın kardeşliği ve dostluğu budur'' şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen: ' İşte Üsküdar'ın kardeşliği budur'

''ORADA BİR ÇOCUĞUMUZU DAHA NASIL MUTLU EDERİZ ONUN YARIŞINDA OLMALIYIZ''

Komşu ülkelerde yaşanan savaşlara dikkat çeken Başkan Hilmi Türkmen, ''Savaşın hiçbir şekilde gerçek haklı sebebi olamaz. Komşu ülkelerde ne yazık ki sıkıntılar var adeta etrafımız ateş çemberi. Biz ülke olarak, millet olarak, Üsküdar ve İstanbullular olarak her zamankinden daha çok birbirimiz kucaklamalıyız. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek tüm yanlışlardan uzak durmalıyız. Bakın bugün komşularımız için Türkiye muazzam bir güvenli liman ama Allah vermesin bizim başımıza bir hal gelse, sığınacak hiçbir limanımız yok. O yüzden kardeş olalım, birlik olalım, dost olalım ve bu güzel ülkeyi birlikte daha iyi yerlere nasıl getiririz onun mücadelesini verelim. İşte Bu TIR'larımızdaki oyuncaklarımızla orada bir çocuğumuzu daha nasıl mutlu ederiz onun yarışında olmalıyız bize yakışan budur. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyor Hz. Peygamberimiz. Biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz'' dedi.

Protokol konuşmaları sonrası Başkan Türkmen, TIR'ın direksiyonuna geçerek bir süre kullandı. Alanı dolduran katılımcıların alkışları arasında oyuncaklar Urfa'ya uğurlandı.

ÜSKÜDARLI ÇOCUKLAR 23 NİSAN'DA URFA'YA GİDİYOR

Kampanya kapsamında toplanan 40 bin oyuncak Urfa'daki 6 kamp ve 5 okulda, 23 Nisan'da Üsküdar'dan gidecek bir grup öğrencinin de katıldığı programlarda Suriyeli çocuklara dağıtılacak.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir