Sare Davutoğlu'ndan Oyuncak Kampanyasına Destek

Üsküdar Belediyesi'nin Suriyeli çocuklar için düzenlendiği ''Onları mutlu etmek çocuk oyuncağı'' temalı kampanyaya bir destek de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'ndan geldi.

Sare Davutoğlu'ndan Oyuncak Kampanyasına Destek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sare Davutoğlu, kurucularından olduğu Meridyen Derneği'nin düzenlediği ''Türkiye'de tüm yönleri ile siyer çalışmaları'' sempozyumuna katılmak için geldiği Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen oyuncak toplama kampanyasına destek verdi.

O DA ''ONLARI MUTLU ETMEK ÇOCUK OYUNCAĞI'' DEDİ

Başbakan'ın eşi Sare Davutoğlu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız'la birlikte, Kültür Merkezi'nin girişine konulan oyuncak kumbarasının yanına gitti. Sare Davutoğlu, kampanyaya destek vermek amacıyla aldığı oyuncakları, ''Onları mutlu etmek çocuk oyuncağı'' diyerek, kumbaraya attı. Sare Davutoğlu sonrasında sempozyumun açılışına katıldı.

TÜRKİYE'DE TÜM YÖNLERİYLE SİYER ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU

Sempozyumda bir konuşma yapan Sare Davutoğlu, Siyer-i Nebi'nin kutsal bir emanet olarak müminler tarafından sahabe döneminden itibaren korunarak bizlere kadar aktarıldığını belirtti.

Böylelikle Hz. Peygamberin tarih boyunca hakkında en çok biyografi yazılan kişi olduğunu anlatan Davutoğlu, ''Siyer yalnızca bir hayat hikayesi değil aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Siyer, dünyayı insanı ve toplumu ama en önemlisi de kendimizi tanımak, var oluşu anlamak ve yorumlama kılavuzumuz olmuştur. Güzel sözün, hoş davranışın ve muteber kişiliğin kaynağının, kalbi terbiye etmenin en güzel yönteminin siyere müracaat etmektir'' diye konuştu.

PEYGAMBERİMİZİ NASIL ANLATABİLİRİZİN PEŞİNDEYİZ

Konuşmasında İslamofobiye değinen Sare Davutoğlu, ''Dünyada karikatür kriziyle başlayan daha sonra çok çeşitli hepimizin bildiği olaylarla devam eden, tırmanışa geçen, meşru bir zemin kazandırılmaya çalışılan İslam karşıtlığı, şu anda karşı karşıya bulunduğumuz en büyük meydan okumalardan bir tanesidir. Peygamber efendimizin hadisiyle söylemek gerekirse, 'Mümin her halden hayırla çıkmayı bilendir'. Biz işte Meridyen Derneği'ni kurarken, web portalımızı 'sonpeygamber info'yu hazırlarken burdan yola çıktık. Biz, dünyanın birçok yerinde, protestolar nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiği olaylar içinde yer almak veya bu olayları teşvik etmek yerine peygamber efendimizi en güzel şekilde nasıl anlatabiliriz, nasıl anlayabiliriz derdinin peşine düştük. Bugün geldiğimiz noktada bugüne kadar çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hep bu gayretin ürünü oldu. Onun ahlakının, farklı unsurlar arasında kurduğu dengenin, ortaya koyduğu birlikte yaşama hukukunun temel prensiplerine bizler en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Günümüzde tüm dünyada kimseyi ötekileştirmeden muhabbeti yaymak durumundayız. Siyerin ve sünnetin dikkate alınmadığı, sadece Kur'an-ı Kerim'in referans alındığının iddia edildiği yaklaşımların nasıl sonuçlar doğurduğunu, hem Müslümanlar arasında hem tüm dünyadaki İslam algısı açısından ne kadar probleme yol açtığını hepimiz biliyoruz. Doğru bir eksene oturmuş bugünkü ve buna benzer çalışmalar bu açıdan da son derece önemli'' diye konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir