Üsküdar Ülkü Ocakları Çanakkale mahşeri konferansı

Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Çanakkale Şehitleri Destanı'nı anmak adına ''Çanakkale Mahşeri'' isimli konferans gerçekleştirdi.

Üsküdar Ülkü Ocakları Çanakkale mahşeri konferansı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Ülkü Ocakları tarafından 17 Mart Salı günü Altunizade Kültür Merkezi'nde ''Çanakkale Mahşeri'' isimli konferans düzenlendi.

Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Sözer'in yaptığı açılış konuşmasında, ''Bugün burada, Varlığım Türk Varlığına armağan olsun diyerek, canını hiçe sayan Çanakkale Şehitlerimizi anmak için toplandık.

Dünyanın dört bir yanından, Çanakkale'ye gelen ve amaçları Türk İslam davasının hareketini yıkmak olan, Yüz binlerce medeni görünümlü yamyamların karşısında, canlarını hiçe sayan ve her birisi 'Evliya Mertebesinde' olan Mehmetçiklerimizi anmak ve onlardan kalan manevi mirası, senede bir gün de olsa yudumlamak ve 'Çanakkale Mahşerini' anmak için bir aradayız.

Mehmet Akif'in dizelerinde 'Bedrin Aslanları ile Bir tuttuğu Büyük Türk Milleti'nin Askerlerini' Saygı ve rahmetle anıyorum. Yüce Allah, Onlardan kalan manevi mirası, hayırsız bir evlat gibi yemekleri bizden sakındırsın. 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Recep Şükrü Apuhan, ''1912-1913 Yılları arasında Rusya - İngiltere - Fransa arasında Osmanlı imparatorluğu'nun paylaşılması ile ilgili tam 12 antlaşma yapılmıştır,

- Çanakkale ye gelen düşman birlikleri içinde İngiliz - Fransız - Anzak - Mauri - Senegalli - İsrailli - Hintli - Nepalli Gurkalar - Yunanlılar - Ermenilerin olduğunu,

- Yine bir konferans da konuşmacı olarak katılım sağlamış olduğu bir programda ''Çanakkale de savaşan askerlerimizin kahramanlık ve fedakarlıklarını uzun uzun anlatırken, bir dinleyicinin 'Evliyaları ne zaman anlatacaksınız?' sorusu üzerine, Bende deminden beri sizlere Evliyaları anlatıyorum'' cevabını vererek, Aziz Şehitlerimizin açlık ve mermi sıkıntısı olmasına rağmen ne kadar yüksek maneviyat ile savaşmış olduklarını,

- Bizim bir ayda (8 Mayıs - 8 Haziran) düşmana attığımız her ebattaki toplam top mermisi sayısının 42 000 olduğunu, düşmanın ise, sadece Seddülbahir de bir günde attığı top sayısı 50 000 olduğunu,

- Conkbayırı'nda bir haftada 9 Alay komutanımızın şehit edildiğini anlatan Recep Kurt Apuhan, son olarak;

- Çanakkale de en çok söylenen sözün ''BAŞIMI KIBLEYE ÇEVİR'' ve ''ALLAH, ALLAH, ALLAH?DIR'' olduğunu belirtmiştir.

Konferans, Üsküdar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gençlerinin Çanakkale Şehitleri ile ilgili okudukları şiirlerle sona erdi.


Haber Hergün


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir