Toplumun İnşaasında Kadının Rolü Üsküdar'da konuşuldu

Üsküdar Belediyesi ve Hukukçu Kadınlar Platformu'nun ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla birlikte gerçekleştirdikleri sempozyumda; ''Toplumun İnşaasında Kadının Rolü'' konulu temasıyla kadının toplumdaki yeri ve rolü tüm yönleriyle ele alındı.

Toplumun İnşaasında Kadının Rolü Üsküdar'da konuşuldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinliğine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜSKÜDAR VALİDE SULTANLAR ŞEHRİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasına, ''Hepimizin, hepinizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum'' diyerek başladı. Üsküdar'ın 660 yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle, İstanbul'un kültür havzası, kadim huzurun diyarı olduğuna vurgu yapan Türkmen, ''Elbette bütün bunlarla birlikte Üsküdar, bir Valide Sultanlar, bir Hanım Sultanlar şehri. Hanımların eli değmiş, onların ruh güzellikleri ve emekleriyle hayat bulmuş, böylesine güzel bir şehre hizmet etmekten onur duyuyorum. Ve '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla 'Toplumun İnşasında Kadınların Rolü''nün masaya yatırılacağı, böylesine özel bir etkinliğe, bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan ve bu alanda söz sahibi olan, söyleyecek sözü olan isimlerle bir arada olmaktan dolayı da mutluluk duyduğumu belirtmek isterim'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasına, ''Hepimizin, hepinizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum'' diyerek başladı.

TOPLUMUN İNŞAASINDA KADININ ROLÜ BÜYÜK

Kadının toplumdaki önemine vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın sorunlarına eğilmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kadının değerini, toplumdaki yerini ve önemini anlamak, kronikleşen sorunlarına çözüm bulmak, katkı sağlamak üzere hepimiz bir aradayız. Hiç şüphesiz toplumun inşasında kadının rolü büyük. En başta annelerimiz, eşlerimiz, hayat arkadaşlarımız, sonra sevginin şefkatin zarafetin ve güzelliğin sembolü kadınlarımız. Bütün bunlar bir tarafa toplumsal hayatın şekillendiricisidirler'' dedi.

''KADINA OLAN BAKIŞIMIZIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR''

Başkan Hilmi Türkmen, ''Kadına olan bakışımızın kadın olgusu hakkındaki görüş ve düşüncelerimizin sağlıklı ve düzgün temellerle oturması gerekmektedir. Bunun için önce kadına olan bakışımızın gözden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü yanlış temeller üzerine oturtulan hiçbir doğruyu inşa etmek mümkün değildir. Bu noktada en başta bizler cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan toplumsal hayatında bunu idrak eden bir medeniyetin temsilcileriyiz'' diye konuştu.

''KADINA YÖNELİK ŞİDDET VAHŞET BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR''

Kadına yönelik şiddet olaylarına da değinen Başkan Türkmen, ''Cenneti ayaklarının altında bildiğimiz kadın inancımızın zedelenmesine kadına bakış açımızda bozulmalara sebep olmuştur. Sadece bozulmalar değil, aile yapımızda derin çatlaklar oluşmasına neden olmuştur. Bireysel ve toplumsal çözülmelere kapı aralanmasına, maalesef önüne geçemediğimiz kadına yönelik şiddet, vahşet boyutuna ulaşmıştır. En son hepimizin yüreklerini dağlayan Mersin'de yaşanan Özgecan hadisesi içinde bulunduğumuz durumu ne yazık ki gözler önüne sermektedir'' diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın emeğinin, iradesinin, fedakârlığının anlaşılması; Toplum olarak kadına yönelik bakış açımızı düzeltmesi noktasında, çok önemli bir fırsat sunduğunu belirterek sözlerini bitirdi.

Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Av. Figen Şaştım

Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Av. Figen Şaştım ise,''Dünya Kadınlar Günü, dünyanın her yerinde ve ilkemizde uzun süredir kutlanan bir gün. Ancak bu tür günlerin, babalar günü, anneler günü, sevgililer günü gibi algının kutlanması bizim kültürümüzde de çok kabul edilebilir bir şey değil esasen. Dolayısıyla buradaki toplanmamızı farklı bir perspektifle anlamlandırmanızı diliyorum. Nihayetinde bizim kültürümüze ve değerlerimizde ait olmayan bir kutlama ve anmayı yaşadığımız toplumda münevver ve aydın bir kadın olmanın sorumluluğunu hisseden, duyarlı bir farkındalıkla kendi öz değerlerini de harmanlayarak bugün burada kadının dünyasına, kadın ve aile sorunlarına, kıymetli hocalarımızla farklı bir bakış açısı geliştirebileceğimizi düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında, ''Konunun kadın olunca, 'Kadının toplumdaki yeri nedir? Ne olması gerekir? Kadınlara yeterince değer veriyor muyuz?' Bunları dinlemek için bu etkinliğe daha çok beyefendinin gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum'' dedi.

Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında, ''Konunun kadın olunca, 'Kadının toplumdaki yeri nedir? Ne olması gerekir? Kadınlara yeterince değer veriyor muyuz?' Bunları dinlemek için bu etkinliğe daha çok beyefendinin gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum'' dedi.

Üsküdar'ın Kadim huzurun başşehri, güzel İstanbul'umuzun başşehri, Valide Sultanlar şehri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Güler, ''Dinimizde kadının yeri çok önemli. Sonrasında zamanla dejenere olduğu için farklı bir noktaya gelmiş durumdayız.'' diye konuştu. Peygamber Efendimizin ''Sizlerin en hayırlınız kadınlarınıza karşı en iyi davrananızdır'' hadisi şerifini hatırlatan Kaymakam Güler, ''Allah memleketimizde kadına değer veren insanımızın sayısını çoğaltsın'' diyerek sözlerini bitirdi.

Toplumun İnşaasında Kadının Rolü Üsküdar'da konuşuldu

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Ulvi Türkbağ'ın yaptığı panele geçildi. 1. Oturumda Prof. Dr. Kemal Sayar, İletişimsizlik; Toplum ve Aile, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Kadın/Erkek-Çocuk üçgeninde Aile İçi Eğitim, Nejla Koytak ise toplumun eğitiminde kadının rolü konularında sunumlarını yaptılar.

Üsküdar Belediyesi ve Hukukçu Kadınlar Platformu'nun ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla birlikte gerçekleştirdikleri sempozyumda; ''Toplumun İnşaasında Kadının Rolü'' konulu temasıyla kadının toplumdaki yeri ve rolü tüm yönleriyle ele alındı.

Moderatörlüğü Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın'ın yaptığı panelin 2. Oturumunda ise ''Toplumsal adalet ve ahlakın dönüşümünde kadın'' teması irdelendi. Bu bölümde Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, 'Adalet bilincinin gelişmesinde kadın, Prof. Dr. Servet Armağan, Adaletli ve ahlaklı nesillerin yetişmesinde kadının rolü, Doç. Dr. Hülya Alper ise Ahlaki erozyonun önlenmesinde kadının rolü konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların tamamlanması sonrası sonuç bildirgesinin okunmasıyla birlikte sempozyum sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir