Sultan 2.'ci Abdülhamid Han Üsküdar'da anıldı

Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, İstanbul'a sayısız eser kazandıran üç Kıtanın Son Hükümdarı, Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı, Sultan İkinci Abdülhamid Han'a ölümünün 97. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Sultan 2.'ci Abdülhamid Han Üsküdar'da anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Beylerbeyi Sarayı'nda düzenlenen programa Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, 2. Abdülhamid'in torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun yanı sıra çok sayıda ziyaretçi anma programına katıldı.

Etkinlik kapsamında Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri bünyesindeki 300 genç, Sultan Abdülhamid'in son nefesini verdiği Beylerbeyi Sarayı'nı ziyaret etti.

Başkan Hilmi Türkmen, Kaymakam Mustafa Güler, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile beraberindekiler Sultan 2. Abdülhamid'in hayata gözlerini yumduğu Beylerbeyi Sarayı'ndaki odasını ziyaret ederek dua ettiler.

Başkan Türkmen ve Kaymakam Güler daha sonra sarayın önünde açıklamalarda bulundular.

SİYONİST OYUNLARLA ŞEHİT EDİLDİ

Kaymakam Mustafa Güler, Cennet Mekan Abdülhamid Han'ın şehid edildiği mekanı ziyaret ederek anısını yad ettiklerini belirterek, ''Siyonistlerin büyük oyunlarıyla karşı karşıya kalan, sürgüne gönderilen, sonrasında bu sarayda tecrit edilip şehit edilen Sultan Abdülhamid Han'ı rahmetle anıyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmalıyız. O dönemde oynanan oyunların bugün de sergilendiğini görüp birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz'' diye konuştu.

TÜRKMEN, ''ERDOĞAN GİBİ İHANETE UĞRADI''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de ''Sultan Abdülhamid Han biliyorsunuz Osmanlı Padişahlarının 34'üncüsü ve 33 yıl çok zor şartlarda üç kıtaya hükmetti ve çilelerle dolu hayat sürdürdü. Ama bu çileli hayatta en büyük zorluğu ihanete uğrayarak geçirdi. O gün Abdülhamid Hana yapılan ihanetin bir benzeride Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yapılmıştır. Demek ki bizim tarihimizde bu tür ihanetler her zaman olmuştur. Genç nesiller olarak her zaman birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu mutlaka birbirimize sımsıkı sarılmak suretiyle ihmal etmememiz ve korumamız lazım'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ''Sultan Abdülhamid Han biliyorsunuz Osmanlı Padişahlarının 34'üncüsü ve 33 yıl çok zor şartlarda üç kıtaya hükmetti ve çilelerle dolu hayat sürdürdü.''

Program, Sultan Abdülhamid Han'ın kültür-sanat anlayışını yansıtan fotoğraf sergisinin torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu tarafından açılmasıyla devam etti. Fotoğraf sergisinden sonra Marmaray'da ''Abdülhamid'in İstanbul'u'' adlı kitabı vatandaşlara dağıtıldı.

Devamında Sirkeci Tren İstasyonu önünden Mehter Takımı eşliğinde Çemberlitaş'a kadar ''Sevgi Yürüyüşü'' yapıldı. Etkinlik 2. Abdülhamid Han Türbesinde okunan dualarla son buldu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir