Üsküdar Belediyesi'nden iki güzel insana saygı gecesi

Geleneksel Türk sanatlarının gelişimi için ömürlerini vakfeden Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Dr. Uğur Derman'a ''İki Ömrün Bereketi'' temasıyla Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde saygı gecesi düzenlendi.

Üsküdar Belediyesi'nden iki güzel insana saygı gecesi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, dostları ve öğrencileri iki güzel insan Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Dr. Uğur Derman'ı anlattı.

Kokteylle başlayan geceye, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra, Uğur ve Çiçek Derman çiftinin sevenleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu program Başkan Hilmi Türkmen'in açılış konuşmasıyla başladı. Geceye katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Türkmen her yönüyle iftihar edilen bir şehirde olduğunu belirterek, ''Aynı şekilde iftihar ettiğimiz, hep birlikte yaşadığımız, nefes aldığımız bu şehre, bereketli ömürleriyle, ortaya koydukları değerlerle nefes verenlerimiz var. Bizler şehrimize hizmet ederken, şehrimizle iftihar ederken, şehrimize nefes verenleri sevmeyi, saymayı; Vefa borcu ve şükran hissiyle bağrımıza basmayı en önemli vazifelerimizden biri addediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle anma ve saygı programları gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, iki ömrün bereketi sözünün çok şeyler anlattığını ifade ederek, ''Bu cümle çok ama çok şey anlatıyor. Aynı çatı altında iki değerli isim, azmin, sabrın ve tevazunun sırt sırta vererek yüceldiği iki muazzam başarı hikâyesi. Hiç şüphesiz, bu iki ömrü bereketli kılan islam sanatlarına adanmış olmalarından, gelenekli sanatlarımızı yaşatma uğruna vakfedilmiş olmasından kaynaklanıyor. Öncelikle ifade etmek isterim ki, Zat-ı şahanelerini vesile ederek bir araya geldiğimiz hocalarımızı, Üsküdar'la sınırlamamız mümkün değildir. Onlar emekleri ve eserleriyle, İstanbul'dan Medeniyet coğrafyamızın her yerine, Her köşesine nefes vermektedirler. Kısaca onlar, bütün medeniyet coğrafyamızın İslam sanatlarının izi olan her şehrin, herkesin saygı duyduğu, iftihar ettiği değerlerdir'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, dostları ve öğrencileri iki güzel insan Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Dr. Uğur Derman'ı anlattı.

Başkan Hilmi Türkmen, Çiçek Derman ve Uğur Derman'a ''İyi ki, varsınız'' diyerek, ''Rabbim, hem saadetinizi, hem de ömürlerinizin bereketini artırsın diyoruz. Ömrünüzün bereketi, ''İki cihan bereketi, iki cihan saadeti'' diliyoruz'' diye dua ederek sözlerini noktaladı. Sonrasında davetlilere, iki güzel insanın hayatlarının gösterildiği kısa bir VTR izletildi.

VTR sonrası kürsüye iki güzel insanın dostları, arkadaşları ve öğrencileri gelerek anılarını izleyicilerle paylaştılar. İlk konuşan Hattat Hasan Çelebi, Uğur Derman ve eşi Çiçek Derman'a yönelik duygusal bir konuşma yaptı.

Çelebi 1967 senesinden beri iki güzel insanı tanıdığını dile getirerek, ''O zamanlardan beri çok şeyler geçti. Anlatmaya kalkarsam programın süresi yetmez. Kültür ve sanat dünyamıza çok değerli hizmetlerde bulunan Çiçek ve Uğur Derman'a Allah'tan hayırlı bereketli ömürler diliyorum'' dedi.

Daha önceleri bu gibi anma törenlerinin sadece ölenlere yapıldığını belirten Hattat Hasan Çelebi, ''Siz de kabul edersiniz ki tabular yıkılıyor. Bunu söylemek yanlış olmaz. Elhamdülillah artık o hale geldik ki artık hayatta olanları da hatırlar olduk'' diye konuştu.

Çelebi'nin konuşması sonrası sırasıyla kürsüye gelen, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Hattat Aytekin Tiryaki ve diğer dostları Çiçek Derman ve Uğur Derman'ın bu özel gecesinde yer aldıklarından ötürü duydukları mutluluğu paylaştılar.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Dr. Uğur Derman kendileri için tertip edilen saygı gecesine katılan herkese teşekkürlerini sundular.

İlk konuşan Uğur Derman, salonda bulunan en küçüğünden en büyüğüne tüm davetlilere ?Hoş geldiniz' diyerek şu itirafta bulundu; ''Tabi ben nazarınızın değmeyeceğini düşünerek şunu belirtmek isterim. Ben dün itibariyle 80 yaşını bitirerek 81 yaşına basmış bulunmaktayım. Tabi 80 yaşla ilgili sizlere bir şeyler söylemek gerektiğini düşünerek biraz bakındım. Eskiden 70 yaşını görenler bahtiyar sayılırdı. Şimdi ise ömürler uzadı. Artık 80 yaş normal sayılıyor'' diyerek izleyicilere 2 rubai okuyup sözü eşine bıraktı.

Çiçek Derman ise birlikte yaşlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''Hayatın acı tatlı hadiselerine birlikte göğüs germek, dünyaya aynı pencereden bakabilmek çok güzel bir şey. Mutluluğu yarım asır birlikte yarıladık. Hayatımızda daima sanat vardı. O sanat hiçbir zaman aramıza girmedi. Bilakis bizi sarmaladı daha da yaklaştırdı. Sanatla geçen bu güzel ömür için Rabbime hamd ediyorum'' diye konuştu.

Çiçek Derman, hayattaki en büyük zenginliğin birbirine saygı ve sevgi ile bağlı bir aileye sahip olmak olduğunu belirtti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir