''Yeni Türkiye'nin Kadınları'' Üsküdar'da buluştu

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Biz ve bir olma yolunda hayatının her alanını tartışmak'' konulu panel Türkiye'nin farklı alanlarından kadınları bir araya getirdi.

''Yeni Türkiye'nin Kadınları'' Üsküdar'da buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bambaşka kimlikten kadınlar ''Biz ve bir olma yolunda hayatının her alanını tartışmak'' konulu panel kapsamında Üsküdar'da buluştu.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Biz ve bir olma yolunda hayatının her alanını tartışmak'' konulu panel Türkiye'nin farklı alanlarından kadınları bir araya getirdi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen, yeni Türkiye gerçeğinin konuşulduğu panele, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Zeynep Karahan Uslu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin moderatörlüğünü TRT Haber Moderatörü olarak görev yapan Betül Soysal Bozdoğan yaptı. Ayrıca panelde Tiyatro Oyuncusu Ani İpekkaya, Ressam Ayşe Aydın, Doktor Gülsen Ataseven, Televizyon Programcısı Nebahat Yeşil, Sanatçılardan Melihat Gülses ve Züleyha Ortak, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Ressam Souaded Kandemir, Av. Özlem Zengin konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Yeni Türkiye gerçeğinin kadına yansıması, topluma ve renklere yansıması konuşuldu.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Biz ve bir olma yolunda hayatının her alanını tartışmak'' konulu panel Türkiye'nin farklı alanlarından kadınları bir araya getirdi.

''TÜRKİYE ARTIK DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ''

Panelde açılış konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, Yeni Türkiye'de artık her şeyin daha özgürlükçü olduğuna vurgu yaptı. Başkan Yardımcısı Ayyıldız, ''Annelerimiz, Kimimiz için eşlerimiz, kimimiz için okullardaki ablalarımız, kız kardeşlerimiz, okula kapılarından kovuldular. Çalıştıkları işyerlerinden kovuldular ama onlar davalarından bir nebze olsun geriye adım atmadılar'' dedi.

Yeni Türkiye' de olanları kendi açısından, kendi bakış açısından değerlendiren Betül Soysal Bozdoğan,'' Yeni Türkiye inşasına başlandı, yola çıkıldı ancak, tamamlanmış değil ve bu yolda hepimizin bir şeyler söylemesi ve bir şeyler katması gerekiyor.'' dedi

''KİMLİKLER BİRBİRİNE DOKUNMALI''

Yeni Türkiye' de olanları kendi açısından, kendi bakış açısından değerlendiren Betül Soysal Bozdoğan,'' Yeni Türkiye inşasına başlandı, yola çıkıldı ancak, tamamlanmış değil ve bu yolda hepimizin bir şeyler söylemesi ve bir şeyler katması gerekiyor. Kimliklerin özellikle birbirine dokunması gerekiyor. Biz bunu özellikle geçmişimizde başardık. Özellikle çok kültürlülük açısından dünyada bir sorun yaşanıyor'' dedi.  Bozdoğan, ''Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne baktığımızda siyahilere hala bir ön yargının mevcut olduğunu görüyoruz. Avrupa'ya batığımızda yükselen ırkçılık gözümüze çarpıyor. İslamofobi gözümüze çarpıyor. Dolayısıyla aslında kimlik meselesi dünyanın meselesi'' diye konuştu.

''TÜRKİYE YENİ BİR ÇIKIŞ YAKALAMAK ÜZERE''

Türkiye'nin yeni bir çıkış yakalamak üzere olduğunu sözlerine ekleyen Betül Soysal Bozdoğan, ''Türkiye'nin kodlarında var. Bu toprağın kültüründe var olan bir şeyi, yeni bir perspektif, yeni bir vizyonla yeniden harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bireyin tercihlerine saygı duyan, yasaksız bir yeni Türkiye istiyoruz. Herkes kendi kimliğini ortaya koyarak özelliklerinden vazgeçmeden, ancak kendi kimlik özelliklerini de başkalarına dayatmadığı bir atmosfer bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Yeni Türkiye'nin Kadınları'' Üsküdar'da buluştu

Çıkardığı kitap hakkında konuşan Bozdoğan, ''Yeni Türkiye'nin Kadınları'' kitabından yer alan tüm kimlikler Yeni Türkiye'ye dair fikirlerini anlattılar. Kürtler, Aleviler, Caferiler, Romanlar, Dindarlar, Ermeniler, hatta Araplar, Çerkezler bu kitapta. Bir yeni Türkiye inşası söz konusu olacaksa Toplumun her bir hücresine ulaşmamız gerekiyordu. Mükemmel olmuş mudur? Bilemiyorum ancak elimden geleni yaptığımı söyleyebilirim. Tüm kimlikler kendi taraflarından olaya bakarak, zaman zaman çok güzel sözler söyleyerek, zaman zaman iktidarı eleştirilere, takdirlerini sunarak görüşlerini ifade ettiler'' şeklinde konuştu.

Panel sonrası Betül Soysal Bozdoğan tarafından kaleme alınan ''Yeni Türkiye'nin Kadınları'' isimli kitap, Bozdoğan tarafından imzalanarak katılımcılara hediye edildi.

Ayrıca panelde her konuşmacıya Üsküdar protokolü tarafından birer çiçek ve Üsküdar'ın sembollerinden ''Kız kuleli'' temalı hediye takdim edildi.

Program sonunda Züleyha Ortak salondakilere mini bir konser verdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir