Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

8 Mart'taki (bugün) Kutlu Doğum kutlaması, İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Hz. Peygamber'in doğumunun 1483'uncu yılına ilk kutlama, BİNDER tarafından yapılıyor. 8 Mart'taki kutlama, İstanbul Gösteri Merkezi'nde.
 
Mevlid Kandili gecesi olan 12 Rebiülevvel 1430 / 8 Mart 2009 Pazar günü, kutlu doğum etkinlikleri kapsamında yılın ilk programı, Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği (BİNDER) tarafından 5 bin kişi kapasiteli İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in El-Emin vasfını insanlığa yeniden hatırlatmak amacıyla Hicri 1430, Miladi 2009’u “El-Emin Yılı” ilan eden BİNDER, kutlu doğum kapsamında yıl boyu sürecek etkinliklerin ilki olan programa “El-Emin (s.a.v)” ismini verdi.
 
BİNDER’den yapılan açıklamada, peygamberliğinden önceki hayatında kavminde El-Emin vasfıyla tanınan ve “en doğru”/“en güvenilir” insan olarak bilinen Hazreti Muhammed (s.a.v)’in günümüzde en çok ihtiyaç duyulan bu vasfının yeniden insanlığa kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.
 
Cemalettin Tül’ün sunacağı El-Emin programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak.
 
Seyfullah Kartal’ın naat-ı şerifleri seslendireceği gecede “El Emin” adlı film gösterilecek.
 
Bosna-Hersek’ten geceye katılan Reyyan Grubu’nun ilahileriyle devam edecek olan programda “El-Emin” konulu tiyatral anlatılar da yer alıyor.
 
Feyzü’l Furkan Kur’an’ı Kerim ve Açıklamalı Meali’ni hazırlayan Hasan Tahsin Feyizli’nin Kur’an’ı Kerim tilavetinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Bir Belirsizlik Çağında Eminlik Vasfının Yeniden İhyası” konusunda misafirlere seslenecek. 
 
Gecenin sonunda Mehmet Kemiksiz Musiki Topluluğu tasavvuf musikinin seçkin eserlerinden oluşan bir konser verecek.
 
Gecede ayrıca Mehmed Zahid Kotku (Rh.A.) Hocaefendi’nin “sesli”, Mahmud Esad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi’nin ise “görüntülü” sohbetleri ekrana yansıtılacak.
 
Yer      :  İstanbul Gösteri Merkezi / Yeşilköy (Eski Mydonose Showland)
Tarih    : 12 Rebiülevvel 1430 / 8 Mart 2009 Pazar
Saat    : 20.00

Detaylı bilgi edinmek ve davetiye temini için 0212 487 73 28 nolu  telefonu arayabilir veya  www.elemin.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir