Başkan Türkmen Üsküdar Esnafıyla kahvaltıda buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kahvaltıda bir araya geldiği Üsküdarlı esnaflara (Üsküdar Meydanı Düzenlemesi Projesi) hakkında bilgi verdi. Esnaflardan gelen soruları yanıtlayan Türkmen, gündemdeki diğer konuları değerlendirdi.

Başkan Türkmen Üsküdar Esnafıyla kahvaltıda buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye binasında düzenlenen kahvaltıya, çok sayıda Üsküdarlı esnaf katıldı. Kahvaltının yapılmasından sonra kürsüye çıkan Başkan Türkmen, konuşmasına yemek duasıyla başladı. Davete nezaket gösterip katılan esnafa teşekkür eden Başkan Türkmen, ''Bu bir istişare toplantısı. Üsküdar'da neler oluyor? Neler olacak? Bu kahvaltıyla bir araya gelerek son gelişmeleri hasbihal etmek imkanı bulduk. Üsküdar medeniyetin, ilmin şehri İstanbul'un kalbidir. İstanbul'un fethini gören şehirdir. 1100 yıllık Türk ve İslam yurdudur. Kadim huzurun diyarı, manevi ve ulvi havası böylesine büyük olan böyle bir ilçede yaşadığımız için Allah'a ne kadar şükretsek azdır'' diye konuştu.

MAHCUP OLACAĞIMIZ SÖZÜ VERMEYİZ

Bugüne kadar mahcup olacakları sözü vermediklerini belirten Başkan Hilmi Türkmen, ''Yarın mahcup olacağımız sözü söylemedik, bundan sonra da söylemeyiz'' dedi. Başkan Türkmen, Çavuşdere'de belediyenin yeni hizmet binasının inşaatının hızla sürdüğünü belirterek, ''Buradaki yeni hizmet binası biter bitmez taşınacağız. Bugün hizmet verdiğimiz hizmet binamızın yıkımına hemen başlayacağız. Buraya yeni inşaat yok. Üzeri meydan olacak, altına da otopark yapacağız'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kahvaltıda bir araya geldiği Üsküdarlı esnaflara (Üsküdar Meydanı Düzenlemesi Projesi) hakkında bilgi verdi.

PRESTİJ CADDE PROJESİ

Hizmete giren Marmaray ile 2016 Haziran ayında açılması planlanan Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattıyla birlikte nüfüsu 550 bin olan Üsküdar'ın günlük nüfus artışının 2 milyona çıkacağına vurgu yapan Başkan Türkmen, ''Bu gelişmeler Üsküdar'ın büyük bir meydan ihtiyacını ortaya koymuştur. Bizim seçim vaadimizde yer aldığı üzere Üsküdar Meydanı'nı düzenleyip şu anki halinden 3 kat daha genişleteceğiz. Diğer büyük bir projemizde Üsküdar merkezde otopark kapasitesini yıl içerisinde 5 bine çıkartacağız''dedi.

Başkan Türkmen, meydanın genişletilmesinin yanı sıra Selman Ağa Camii çevresinde gerekli istimlakların yapılacağını, sahilden itibaren genişletmelerin devam edeceğini belirterek, ''Bunların yanı sıra bir de Hakimiyet-i Milliye Caddesi'ni çok güzel bir hale getireceğiz. Bu cadde bizim prestij projelerimizden birisi olacak. Orasını İstanbul'un en güzel caddelerinden birisi haline getireceğiz'' diye konuştu.

ÜÇ BÜYÜK PROJE!

Başkan Hilmi Türkmen, seçim döneminde 3 büyük proje sözleri olduğunu hatırlatıp, ''Bunlar, Üsküdar Meydan Düzenlemesi, özellikle Boğaz'ı gören sırtlardaki alanlarda Kentsel Dönüşüm ve çocuklar, engelliler, gençler, yaşlılar ve öğrenciler için Sosyal Belediyecilik projelerimizdi. Bunların hepsini hayata geçirmek için çalışıyoruz'' dedi.

MARMARAY BACALARI TRAŞLANACAK

Meydan düzenlemesiyle ilgili ilk Marmaray projesinde havalandırma bacalarının çirkin bir görüntü oluşturduğuna değinen Türkmen, ''Üsküdar'ın estetiğine uymayan bu Marmaray'ın havalandırma bacalarını traşlayacağız'' dedi. Türkmen Selman Ağa Camii etrafında istimlak çalışması yapacaklarını belirtip, ''Selman Ağa Camisini biblo gibi ortaya çıkaracaklarını'' söyledi.

BELEDİYE BİNASI 2016'DA YIKILIYOR

Hiçbir gizlilerinin saklılarının olmadığını söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye binasının 2016 yılının Haziran ayında tamamen yıkılacağını belirtip, ''2015 yılında bir sıkıntı yok. Zaten kiralara da zam yapmıyoruz. Ama 2016 yılında esnafımızı tamamen tahliye ediyoruz. Komple binamızı yıkıp altını otopark yapıp üstünü meydan yapacağız. Katlı otoparkımızı da yıkıp etrafında istimlak çalışmamız olacak. Yeni belediye binamız ile kaymakamlık arasındaki alanı da istimlak etme çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.

2 AYDA YAĞAN YAĞMUR 1 SAATTE YAĞDI

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar'da yapılan düzenlemeler hakkında da bilgiler verirken özellikle aşırı yağışlarla denizle karanın iç içe geçmesi gibi durumların oluştuğuna vurgu yaparak, ''Bunlar tabi bizim için de hoş görüntüler değildi. Üsküdar'ın ortalama aylık yağış oranı 25-26 metre küp. O görüntülerin yaşadığı gün 1 saatte Üsküdar'a düşen yağış metre kareye 58 metre küp. Yani ilçenin ortalama 2 ayda aldığı yağış miktarı 1 saat içinde yağmış. Bu tür durumlarda dünyanın alt yapısı en gelişmiş şehirlerinde bile bu gibi durumlar yaşanıyor. Tabi biz üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Lakin bütün sorunları 100'de yüz çözeceğiz diye bir durum söz konusu olmuyor'' dedi.

3 YABAN ERİĞİ İÇİN AYAĞA KALKTILAR

Başkan Türkmen, Validebağ Camii ile ilgili olarak ta çalışmaların devam ettiğine vurgu yaparak, ''Caminin yapımı devam ediyor. İnşallah Ramazan ayında ilk teravi namazımızı orada kılacağız'' dedi.

Başkan Türkmen, Yalova Belediyesi'nin yol yapımı için 200 çınar ağacını kestiğini hatırlatıp, ''Biz kendi imarlı iskanlı arsamıza cami yapmak için 3 yaban eriğini kaldırıp, Park Bahçeler Müdürlüğümüz'de koruma altına almışız. Sonrasında yerlerine geri koyacağız. Fakat yeşil katliamı yapmakla itham ediliyoruz. Basında bin küsür haberi yapılmış. Yalova'da 200 çınar ağacı kesiliyor medyada çıkan haber sayısı 48. Burada bir samimiyet görmek mümkün değil'' diye konuştu.

Başkan Türkmen Üsküdar Esnafıyla kahvaltıda buluştu

Başkan Türkmen açıklamaların ardından esnafların aklına takılan soruları tek tek yanıtladıktan sonra uğurladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir