Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu vefat etti

Hayırsever iş adamı, Selçuk Ecza Deposu'nun kurucusu Ahmet Keleşoğlu 91 yaşında hayatını kaybetti.

Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu vefat etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Tansiyon rahatsızlığı bulunan Keleşoğlu'nun yaklaşık iki aydır tedavi gördüğü İstanbul Amerikan Hastanesinde durumunun ağırlaşması üzerine yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Keleşoğlu'nun cenazesi, 16 Ocak Cuma günü Mürşitpınar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Konya Musalla Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Hayırsever kişiliğiyle tanınan iş adamı Ahmet Keleşoğlu'nun Üsküdar'da yaptırmış olduğu okullar ve yardım amaçlı büyük maddi ve manevi destekleriyle biliniyordu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 3. BAĞIŞÇISI

TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan Ahmet Keleşoğlu, okul, cami gibi pek çok hayrın da sahibiydi. Kurduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı bugüne kadar birçok okul, cami ve kültür merkezi yaptı. Ahmet Keleşoğlu vefatından önce Selçuk Ecza Deposu'nun da yüzde 51 hissesini bu vakfa bağışladı. Vakıf Ermenek'te geçen yıl yaşanan maden kazası sonrası da önemli bir görev üstenerek vefat eden 18 madencinin çocuklarının eğitimleri boyunca masraflarını üstlendi. Vakfı 2009 yılında kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye'nin en büyük ilk 3 vakfı arasına girmeyi başardı. Vakfın bugüne kadar yaptığı hizmetler arasında Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu, Üsküdar'da Anadolu Lisesi, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuarların yenilenmesi, Ümraniye'de ilköğretim okulu, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Multimedya ve Araştırma Merkezi, Sarıgazi'de 2 okul, Selçuklu'da kültür merkezi. Ermenek'te cami, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi de bulunuyor.

AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?

1924 yılında Ermenek'te doğan Keleşoğlu, babasının teşvikleriyle küçük yaşta ticarete girdi. Daha sonra kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile Konya'da Selçuk Ecza Deposu adında ilaç dağıtım firması kurdu.

Keleşoğlu 1980 yılına kadar sadece ecza depoculuğu alanında faaliyet gösterirken 1980'de İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş'e ortak olduktan sonra Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürdü.

Keleşoğlu'nun eğitim alanındaki bağış ve destekleriyle Üsküdar'da Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, Hafize Özal İlköğretim Okulu'nun 40 derslikli ek binası, spor salonu, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu İlköğretim Okulları faaliyete geçti. Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı eğitim fakültesinin yeniden tüm binalarını yaptırdı ve fakülteye ismi verildi. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında hizmet verecek Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfı'nı kurdu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir