Üsküdar'daki bir okulda deney sırasında patlama oldu

Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda 6. sınıfların Fen bilgisi dersinde laboratuvarda deney yapılırken patlama meydana geldi. Patlamada öğretmen ile 11 yaşındaki bir öğrenci yaralandı.

Üsküdar'daki bir okulda deney sırasında patlama oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda 2 Kasım Salı günü saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda yapılan deney sırasında henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile ona yardımcı olan öğrencisi Mert Öztoprak yaralandı. Yaralı öğretmen ve öğrenci ambulans ile Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüzünde yanıklar oluşan öğretmen Aslan'ın tedavisi burada yapılırken, yüz ve iki gözünden yaralanan Öztoprak ise acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardınan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yanık ünitesinde tedavisi süren Mert Öztoprak'ın gözlerinden ameliyat olacağı öğrenildi.

''BÖYLE DENEY Mİ OLUR''

Olayı duyar duymaz Mert Öztoprak'ın ailesi ve yakınları hastaneye koştu. Mert Öztoprak'ın annesi Ayşe Öztoprak, oğlunun yaralanmasına sebep olan patlama için ''Çocuğumu okula yolluyorum ancak sanki harbe yollamış gibi bu durum ile karşılaşıyorum. Sorumlulardan davacıyım'' diye tepki gösterdi. Öztoprak, ''Oğlum gözlerinden yaralanmış. Yaralı olan bir gözünde görememe riski var. Ayrıca suratı da yanık. Böyle deney mi olur? Çocukların eldivenleri yok gözlükleri yok. Çocuğu neden bu kadar yakınına aldı? Bu olayda benim çocuğumun yerine bir başka çocuk da olabilirdi. İhmali olanlardan davacıyım'' dedi.

HABABAM SINIFI'NA GÜLÜYORDUK BAŞIMIZA GELDİ

Mert Öztoprak'ın ağabeyi Metehan Öztoprak ise Hababam Sınıfı filminde gülerek izledikleri sahnelerin kardeşinin başına geldiğini ifade ederek, ''Okulda kimyasal bir deney yapıldığı sırada patlama olmuş. Biz daha önce bu sahneleri Hababam Sınıfı filminde gülerek izlemiştik. Bu duruma ağlayalım mı gülelim mi, bilmiyoruz. Patlamada kardeşimin yüzünde yanıklar oluştu. Ayrıca bir tane gözü şu anda görmüyor'' diye konuştu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda 6. sınıfların Fen bilgisi dersinde laboratuvarda deney yapılırken patlama meydana geldi.

''GÖZLERİMİN AÇILMASINI İSTİYORUM''

Deneylerde öğretmenine yardımcı olan Mert Öztoprak ise olay anını tedavi gördüğü hastanade anlattı. Öztoprak, ''Deney için okulun laboratuvarında toplandık. İlk önce öğretmenimiz demir borunun bir ucunu tahtayla kapattı sonra içine bir şeyler doldurmaya başladı. O sırada ben de boruyu bir ucundan tutuyordum. Bu sırada birden boru patladı. Deney nedeniyle hiçbir önlem alınmadı. Şu an yüzümde ağrılarım var. Bir an önce gözlerimin açılmasını istiyorum'' dedi.

Okulda yaşanan patlamayla ilgili olarak Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'nün süreçle yakından ilgilendiği ve yaralananların sağlıkları için tüm gayretlerin sarf edildiği öğrenilirken olay nedeniyle polisin soruşturma başlattığı belirtildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir