Hilmi Türkmen, pırıl pırıl Üsküdar için tarih verdi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kahvaltıda bir araya geldiği Üsküdarlı esnaflara (Üsküdar Meydanı Düzenlemesi Projesi) hakkında bilgi verdi. Vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Türkmen, gündemdeki diğer konuları değerlendirdi.

Hilmi Türkmen, pırıl pırıl Üsküdar için tarih verdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye binasında düzenlenen kahvaltıya, çok sayıda Üsküdarlı esnaf katıldı. Kahvaltının yapılmasından sonra kürsüye çıkan Başkan Türkmen, konuşmasına yemek duasıyla başladı. Davete nezaket gösterip katılan esnafa teşekkür eden Türkmen, ''Bu bir istişare toplantısı. Zaten tanışıyoruz. Biz her şeyden önce komşuyuz. Bizim kültür ve geleneklerimizde komşuluk hukuku çok farklı bir yerdedir. 'Ev alma komşu al' atasözü de bunun çok güzel bir örneği. Evlerimiz işyerlerimiz birbirine çok yakın. Komşuluk hukukumuz baş taçımız. Bunu asla ihmal etmememiz gereklidir. Kadim huzurun diyarı Üsküdar'da birbirimizi kırmanın gücendirmenin anlamı yok.'' dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE SON VERMEK İSTİYORUZ

Zaman zaman Üsküdarlı esnaflara uğrayıp selamlaştığını belirten Türkmen, ''Her ne kadar maddi anlamda elde edilen kazanç esnafımızı tatmin etmese de kazancın bereketi Üsküdarlı olmanın huzurunun en önemli faktörüdür. Bazen belediye başkanları olarak toplantılar yapıyoruz. İnanın ki Üsküdar Belediye Başkanı olduğumuz söylediğimizde, hepsi ağız birliği yapmışcasına koro gibi bir ağızdan 'Gerçekten Üsküdar bambaşka bir şehir. Ne mutlu size ki orada görev yapıyorsunuz' diyorlar'' dedi.

Meydan Düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi kirliliği olduğuna vurgu yapan Türkmen, ''Kamuoyunda yarı doğru yarı yanlış bilgiler dolaşıyor. Fısıltı gazetesi işliyor. İşte bu istişare toplantısıyla bu bilgi kirliliğine son vermek istiyoruz'' diye konuştu.

ÜSKÜDAR İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Üsküdar'ın tarihinin İstanbul'un tarihinden daha eski olduğuna değinen Başkan Türkmen, ''Üsküdar'ın Türklerin eline geçtiği 1352 yılından tam 101 sene sonra 1453 yılında İstanbul fethedildi. Hatta bazı kaynaklarda 800'lü yıllarda bile buraların Müslüman Türkler tarafından anayurt edinildiği bilgisi var. Demek ki Üsküdar'ın tarihi İstanbul'un tarihinden bizim için daha eski olan bir şehir.'' dedi.

Tarihi bu kadar eskilere giden Üsküdar için 29 Ekim 2013 tarihinin yeni bir başlangıç olduğunu belirten Türkmen, ''Bir yıl içerisine 53 milyon insanın kullandığı Marmaray'ın açılması Üsküdar için yeni bir milat olmuştur'' diye konuştu.

Marmaray'la birlikte Üsküdar'ın çehresini değiştirecek 2 tane daha büyük projelerinin olduğuna belirten Türkmen, bunların Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattı ve Avrasya Tüp Geçit projeleri olduğunu söyledi.

Bu önemli projelerin bugünlerde cefasını Üsküdarlılar'ın çektiğini söyleyen Türkmen, ''Ama inşallah bunların sefasını çocuklarımız ve torunlarımız sürer'' dedi.

MEYDAN 3 KATINA ÇIKACAK! 5 BİN KAPASİTELİ OTOPARK YAPILACAK

Hizmete giren Marmaray ve 2016 Haziran ayında açılması planlanan Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattıyla birlikte nüfüsu 550 bin olan Üsküdar'ın günlük nüfusunun 2 milyona çıkacağına vurgu yapan Başkan Türkmen, ''Bu gelişmeler Üsküdar'ın büyük bir meydan ihtiyacını ortaya koymuştur. Bizim seçim vaadimizde yer aldığı üzere Üsküdar Meydanı'nı düzenleyip şu anki halinden 3 kat daha genişleteceğiz. Diğer büyük bir projemizde Üsküdar merkezde otopark kapasitesini yıl içerisinde 5 bine çıkartacağız'' konuştu.

ÜÇ BÜYÜK PROJE DAHA VAR!

Üsküdar Meydan projesiyle birlikte şu anki belediye binasının yıkılacağını ve yer altı otoparkı yapılacağını söyleyen Türkmen, Üsküdar Meydan Projesi'nin yanı sıra Kentsel Dönüşüm ve Validebağ Cami projelerine de vurgu yaptı.

MARMARAY BACALARI TRAŞLANACAK

Meydan düzenlemesiyle ilgili ilk Marmaray projesinde havalandırma bacalarını çirkin bir görüntü oluşturduğuna değinen Türkmen, ''Üsküdar'ın estetiğine uymayan bu Marmaray'ın havalandırma bacalarını traşlayacağız'' dedi. Türkmen, Selman Ağa Camii etrafında istimlak çalışması yapacaklarını belirtip, ''Selman Ağa Camisini biblo gibi ortaya çıkaracaklarını'' söyledi.

BELEDİYE BİNASI 2016'DA YIKILIYOR

Hiçbir gizlilerinin saklılarının olmadığını söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye binasının 2016 yılının Haziran ayında tamamen yıkılacağını belirtip, ''2015 yılında bir sıkıntı yok. Zaten kiralara da zam yapmıyoruz. Ama 2016 yılında esnafımızı tamamen tahliye ediyoruz. Komple binamızı yıkıp altını otopark yapıp üstünü meydan yapacağız. Katlı otoparkımızı da yıkıp etrafında istimlak çalışmamız olacak. Yeni belediye binamız ile kaymakamlık arasındaki alanı da istimlak etme çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.

ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Başkan Türkmen, Üsküdarlı esnafları mağdur etmemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ellerinden geleni yaptıklarını belirtip, ''Hepimizin yeri geldiğinde fedakarlık yapması gerekir. Esnafımız zaman zaman bize gelip dükkanlarımızı yıkıyorsunuz. Bize ne olacak diye soruyorlar. Açıkça ifade edeyim. Yarın herkese dükkan vereceğiz diye bir şey diyemem arkadaşlar. Ama böyle bir imkan olursa emin olun ki kiracı esnaf arkadaşlarımıza öncelik vereceğiz'' dedi.

ÜSKÜDAR MEYDANI 2018'DE TAMAMLANACAK

Üsküdar Meydan düzenlemesi çalışmaları sırasında 2016 yılında yıkımların başlayacağını söyleyen Başkan Türkmen, 2017'nin sonu ile 2018'in başında pırıl pırıl bir Üsküdar meydanına sahip olacaklarını söyledi. Bu açıklamaların dışında her hangi bir yıkım ve dönüşüm projelerinin olmadığını açıkladı.

Başkan Türkmen, Üsküdarlı esnaflara bu açıklamalarının dışında bir çalışmalarının olmadığını belirtirtip, ''Önümüzdeki takvim bu. Yıkım çalışmalarının ne zaman olacağı konusunda sizi de meşgül etmenin bir anlamı yok.'' dedi.

Tüm bu çalışmaların sıkıntılı işler olduğunu belirtip, ''Buralar çok güzelleşecek biraz sabırlı olun'' ricasında bulundu.

Başkan Türkmen açıklamaların ardından esnafların aklına takılan soruları tek tek yanıtladıktan sonra kapıda ellerini tek tek sıkarak dükkanlarını açmaya uğurladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir