Ömer Nasuhi Bilmen Üsküdar'da anıldı

İstanbul müftüsü olarak 20 yıl görev yapan, Türkiye'nin 5. Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımıyla Üsküdar'da anıldı.

Ömer Nasuhi Bilmen Üsküdar'da anıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin, İstanbul Müftülüğü ve Marmara Üniversitesi ile birlikte düzenlediği sempozyum, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 2 gün sürecek ve 6 oturumun gerçekleştirileceği sempozyum, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımıyla başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''tarih ve kültür şehri Üsküdar'da Ömer Nasuhi Bilmen Sempozyumunu düzenlemek bizim için onur ve mutluluktur''

TÜRKMEN; ''BİZİM İÇİN ONUR ve MUTLULUK''

Kur'an-ı Kerim okunması ve Ömer Nasuhi Bilmen'in hayatının anlatıldığı film gösterimiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Tarih ve kültür şehri Üsküdar'da Ömer Nasuhi Bilmen Sempozyumunu düzenlemek onur ve mutluluk vesilesi olduğunu belirten Türkmen, ''Son devrin ilim güneşini, O'nun şeri ve manevi istikatimize yeniden yön veren irfan hazinesini, bugün tekrar hayatımıza taşımak ve yeni nesillerle buluşturmak hepimizin üzerine düşen büyük bir vazifedir'' dedi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Ömer Nasuhi Bilmen'in, 28 Şubat döneminde, Türkiye'nin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en zor dönemlerinde, İstanbul müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığına dikkati çekti.

Törende konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Ömer Nasuhi Bilmen'in, 28 Şubat döneminde, Türkiye'nin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en zor dönemlerinde, İstanbul müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığına dikkati çekti. Prof. Dr. Görmez, Ömer Nasuhi Bilmen'in, Türkçe ezan ve dua, mezhepler ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasının istenilmesinden oluşan resmi yazılara verdiği cevap yazılarını okudu. Bilmen'in yazıdaki ifadeleri ve kullandığı üslup davetliler tarafından alkışla karşılandı.

İstanbul müftüsü olarak 20 yıl görev yapan, Türkiye'nin 5. Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımıyla Üsküdar'da anıldı.

''DİNİMİZE KARIŞMAYIN MENDERES SİZE FEDA OLSUN''

Prof. Dr. Görmez konuşmasını; ''Araştırmacılar ve yazarların 60'lı yıllara ait eserlerini okurken içime doğan hislerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 60 ihtilalinde, insanlar idam edilirken, ezan ve dualar Türkçe okunmak istenirken, Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmak istenirken insanlardan neden ses çıkmadı denilir. Şunun için insanların sesi çıkmadı! Millet şunu söyledi; 'Ezanımıza ve ibadetimize karışmayın Menderes size feda olsun.' O döneminde Ömer Nasuhi Bilmen Hocamızın Diyanet İşleri Başkanı seçilmiş olması, insan üzerinde oluşacak baskıların körlenme noktasında Cenab-ı Hakkın riyaset makamında istihdam ettiğine inancımı ifade eder hepinize saygı sevgiler sunarım'' şeklinde tamamladı.

Bilmen'in hayatından bazı örnekler veren M.Ü İlahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Köse ise Ömer Nasuhi Bilmen'in zayıf not vermeyen bir eğitimci olduğu için öğrencileri tarafından 'Şeker Hoca' olarak bilindiğine dikkati çekti.

Sempozyumun açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanısıra, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ve çok sayıda davetli katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İHH'nın düzenlemiş olduğu ''Bir Çocuk Bir Eser Bir Tebessüm'' sergisinin açılışını yaptı.

Görmez ve davetliler, sempozyum sonrasında İHH'nın düzenlemiş olduğu ''Bir Çocuk Bir Eser Bir Tebessüm'' sergisinin açılışını yaptı. Prof. Dr. Görmez, serginin açılış kurdelesini çocuklarla birlikte, çömelerek kesti.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir