Esma'ya Üsküdar Belediyesi sahip çıktı

Üsküdar Belediyesi, IŞİD'in saldırdığı Suriye'nin Kobani kentinden ailesiyle birlikte kaçarak Türkiye'ye sığınan 8 yaşındaki Esma'ya sahip çıktı. Doğuştan kalbi delik olan minik Esma tedavi altına alındı.

Esma'ya Üsküdar Belediyesi sahip çıktı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

IŞİD'in kuşatma altına aldığı Suriye'nin Kobani kentinde yaşayan sivil halk Türkiye'ye sığınıyor. Savaştan kaçmayı başaranlardan biri de Hami ailesi. Önce Şanlıurfa'ya ardından da İstanbul'a gelen Hami ailesine ve kalbi delik olan tek kızları 8 yaşındaki Esma'ya Üsküdar Belediyesi sahip çıktı.

BAŞKAN TÜRKMEN MİNİK ESMA'YI ZİYARET ETTİ

Doğuştan kalbindeki delik nedeniyle Kobani'de tedavisine devam edilemeyen minik Esma Hami, İstanbul'daki Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Esma'nın tedavisini üstlenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, minik Esma'yı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

''TÜRKİYE'DE EYLEM YAPANLAR BİZE YARDIMCI OLAMAZ''

Kendilerine sahip çıkan Üsküdar Belediyesi'ne ve Başkan Hilmi Türkmen'e teşekkür eden baba Mustafa Hami ''Türkiye bize çok yardımcı oldu. Çocuğumuzun hastalığından dolayı bizimle çok yakından ilgilendiler. Kızım buraya gelip tedavi gördükten sonra sağlık durumu her geçen gün gayet iyiye gidiyor. Bizim adımıza Türkiye'de eylem yapanlar, etrafı yakıp yıkarak bize yardımcı olamazlar. İnsanlar birbirine zarar vermesin. Kimse bizi savunuyoruz bahanesi ile hainlik yapmasın. Biz gösterilerde taş atan hainleri reddediyoruz. Biz sadece barışın olmasını istiyoruz. IŞİD bizimle dini kullanarak savaşıyor ama onların din ile hiçbir alakaları yoktur. İslam'ın böyle kafa kesmeyle falan hiçbir alakası yok. Bunlar İslam'ı kullanarak savaşıyorlar'' dedi.

Savaş yüzünden Kobani'den kaçtıklarını belirten anne Selviye Hami ise, ''Biz evimizi terk ettikten hemen sonra evimizin yakınına bomba düştü. Canımızı zor kurtardık. IŞİD bizi evimizden çıkmaya zorladı. Biz de Türkiye'ye sığındık. Sınırı yürüyerek geçmek zorunda olduğumuz için yanımıza sadece birkaç çuval eşya alabildik.

Türkiye'de kızımın yarım kalan tedavisine devam etmek istedik. İlk önce Urfa'ya ardından da İstanbul'a gönderdiler. Kızımın sağlık durumu iyiye gidiyor. Bizimle yakından ilgilenen Türkiye'ye ve Üsküdar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

BAŞKAN TÜRKMEN ''HAMİ AİLESİNİN EVİ HAZIR''

Suriye'den gelen misafirler ile yakından ilgilendiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, ''Hastamız 10 gündür Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Hastanesi'nde yatıyor. Hami ailesiyle hastanedeki doktorlar ve yetkililer yakından ilgileniyorlar. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak Hami ailesinin tüm masraflarını üstlenmiş durumdayız. Ailenin hastaneden çıktıktan sonra kalacak yer hazırladık. Biz Üsküdar'da Suriye'den gelen birçok aileyi bu şekilde misafir ediyoruz. Hem maddi hem manevi destek oluyoruz. Esma bizim çocuğumuz ve yavrumuz, onlarla ilgileniyoruz. Bizim için misafirlerimiz şerefimizdir, onurumuzdur. Bize yakışan bu misafirlerimizle en iyi şekilde ilgilenmektir. Bir an önce PKK ve IŞİD terörünün son bulmasını ve bu kardeşlerimizin yakınlarına ve evlerine kavuşmalarını diliyoruz. Bu sıkıntılı günlerinde yanlarındayız. Bütün gücümüz ile genç yavrumuzu sağlığına kavuşturmak için çaba göstermekteyiz'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir