Kur'an-ı Kerim Öğrendiler Hediyelerini aldılar

Üsküdar Müftülüğü ve Üsküdar Belediyesi'nin katkılarıyla Yaz Kur'an Kurslarını tamamlayan 7 bin öğrenci için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde muhteşem bir kapanış programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim Öğrendiler Hediyelerini aldılar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Müftülüğü'nün düzenlemiş olduğu Yaz Kur'an Kurslarını tamamlayan 3 bin öğrenci için muhteşem bir kapanış etkinliği düzenledi. Minik bir öğrencinin sürpriz hediyesi, Başkan Türkmen'i hem heyecanlandırdı hem de duygulandırdı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen, Yaz Kur'an Kursu Kapanış etkinliğine, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftü Vekili Mesut Taş katıldı.

Yaklaşık 3 bin öğrenci ve velilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, Kur'an Kursu öğrencileri, davetlilere ilahi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu. Etkinliğe katılan ilçe yöneticileri de birer konuşma yaptı. Açılış Konuşmasını Üsküdar İlçe Müftü Vekili Mesut Taş yaptı. Mesut Taş Üsküdar İlçesinde yaklaşık 10 bin öğrencinin Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini açıkladı.

BAŞKAN TÜRKMEN'E ''SALAFAT-İ ŞERİFE'' SÜRPRİZİ

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencilere, ''Sevgili yavrularım! Yaz Kur'an kurslarında ne öğrendiyseniz ömür boyu onu yaşayacaksınız. Yarın, yaz Kur'an kursunda edindiğiniz bilgilerle yaşayacaksınız. 15 Eylül'e az bir süre kaldı. Tatili doya doya hak ettiniz. Hepinize iyi tatiller diliyorum'' şeklinde seslendi.

Kaymakamlık, müftülük, belediye ve sivil toplum örgütlerinin adeta bir eğitim seferberliği başlattıklarına dikkat çeken Başkan Türkmen, ''Bugün dünyadaki sıkıntıların en önemli sebebi cehalettir, bilgisizliktir. Üsküdar'da eğitimli, milli ve manevi değerleriyle donanımlı gençler olsun istiyoruz.

Üsküdar da yeni bir sayfayı sizlerle birlikte açıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl, kültür adına, okuyanlar adına, her şeyimizle gençlerimiz için seferber olmuş durumdayız. Üsküdar'ın gençleri tüm Türkiye ve dünyaya örnek nesil olacaktır inşallah'' diye konuştu.

Başkan Türkmen konuşmasının ardından güzel bir sürprizle karşılaştı. Yavuztürk Kur'an Kursu'nun en küçük öğrencisinin hediye olarak, 'Salavat-ı Şerife'yi ezbere okuması, Başkan Türkmen'i hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

KAYMAKAM GÜLER VELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise çocuklara Allah'ın ilmini öğreten din görevlilerine ve çocuklarını Kur'an kurslarına gönderen velilere teşekkür etti. ''Hepimizin emaneti olan yavrularımız bizi geleceğe taşıyacak'' diyen Kaymakam Güler, ''Bugün sokaklarda yaşanan, kavga ve uyuşturucunun nedeni, iyi bir evlat yetiştiremediğimizin sonucudur. Yerel yönetimler olarak el atabilseydik maalesef bu sıkıntıyı çekmezdik. Çok şükür aslımıza dönüyoruz, çocuklarımıza dinlerini öğretiyoruz, öğreteceğiz. Bu bizim devlet ve yerel yönetimler olarak en önemli görevimiz'' dedi.

HEDİYE SAATLERİNİ ALIP MEZUNİYET PİLAVINI YEDİLER

Konuşmalardan sonra, 185 cami ve 58 Kur'an Kursunda eğitimlerini tamamlayan öğrencilere ve öğretmenlerine birer saat hediye edildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir