Hilmi Türkmen ''Validebağ Anadolu Yakası'nın Hyde Parkı olacak''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gündeme gelen Validebağ Korusu ve yapılacak olan projeyle ilgili açıklama yaptı.

Hilmi Türkmen ''Validebağ Anadolu Yakası'nın Hyde Parkı olacak''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Validebağ Korusu'nun şuan ki durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Türkmen, ''Korunun ortasında bir dere var ve lağım akıyor. Bakımsız ve madde bağımlıların mekanı olmuş. Şuan güvenlikli değil. Validebağ Konusunu halkın korusu yapacağız. 7 bin ağacın yanına 10 bin ağaç daha dikeceğiz. 7 bin ağacın bakımı yapılacak ve temizlenecek'' dedi.

Korunun ortasında bir dere var ve lağım akıyor.

''ANADOLU YAKASI'NIN HYDE PARKI OLACAK''

Başkan Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Validebağ Korusu'na yapacakları çalışmayı ise şöyle anlattı, ''Validebağ Korusu, İstanbul Anadolu Yakasının en güzel kent ormanı olacak. 1 metreküp bile beton kullanmayacağız. Tamamen ahşap kullanılacak. Proje kapsamında koruda, seyir terasları, doğal göletler, yürüyüş alanları olacak. Tamamen ahşaptan , anfi tiyatro yapacağız, kır kahvesi olacak, ahşap tiyatrolar olacak. Yani, Anadolu Yakası'nın Hyde Parkı Validebağ'da yapılacak. Bütün koru ele alınacak, korunun yeşiline yeşil katılacak.Bunları 2 yıl içersinde yapmamız gerekiyor.''

Başkan Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Validebağ Korusu'na yapacakları çalışmayı ise şöyle anlattı

''DÜZENLEME YAPMAMIZI ENGELLEDİLER''

Türkmen, Validebağ Gönüllüleri'yle ilgili ise, ''2007 yılında korunun temizliği ve bakımı için bir çalışma yapmak istedik ancak İdari mahkemeye giderek çalışmamızı iptal ettirdiler. Bu grup, burada hiçbir çalışma yapılmasını istemiyor çünkü evleri burada ve düzenlemeden sonra halk buraya geleceği için rahatsız olacaklar.

İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR

'Validebağ imara açılıyor', 'Villalar dikilecek' diye söylentiler var. Güya ağaçlar kesiliyor, betonlaşıyor deniliyor. Tamamen asılsız ve haksızlık yapılıyor. İnsanları yanlış yerlere yönlendirmesinler. Burada çok hassas, çok dikkatli olacağız. Uluslararası ölçekte danışmanlık hizmeti alacağız.

'Validebağ imara açılıyor', 'Villalar dikilecek' diye söylentiler var.

Özellikle rica ediyorum; Kimse endişe etmesin, burası SİT bölgesi, kurul kararı olmadan bir çivi bile çakamazsınız. Bu proje Anıtlar Kurulu'nun onayından geçmiş projedir. Kurula rağmen farklı yapılacak bir iş yok'' diye konuştu.

İnşallah, Validebağ Gönüllüleri ile birlikte karar vereceğiz.

PROJE VALİDEBAĞ GÖNÜLLÜLERİNE SUNULDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeyi onayladıktan sonra Validebağ Gönüllüleri'ne de sunulmasını ve birlikte değerlendirilmesini istediğine de dikkat çekerek ''Gönüllülerimize projenin bir taslağını sunduk. Karar vermelerini bekliyoruz. İnşallah, Validebağ Gönüllüleri ile birlikte karar vereceğiz.

Bizde oldubitti anlayışı yok. Bizim 2023 hedefimizde, katılımcı şeffaf belediyecilik hedefimiz var. Hedefimiz, kişi başına düşen 7 metrekarelik yeşil alanı 10 metre kareye çıkarmaktır.

Hedefimiz, kişi başına düşen 7 metrekarelik yeşil alanı 10 metre kareye çıkarmaktır.

''OTOPARK İNŞAATININ BİZİMLE ALAKASI YOK''

Başkan Türkmen, şuan devam eden otopark çalışmasıyla ilgili ise, ''Devam eden otoparkla bizim alakamız yok. İl Özel İdaresi'nin ihalesiyle bir taşeron firma yapıyor. Mevcut otopark rehabilite ediliyor. Belediyemizle alakası yok.'' Cevabını verdi.

VALİDEBAĞ KORUSU'NUN ÖZELLİKLERİ VE YÜRÜTÜLEN SÜREÇ

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait Validebağ Korusu toplamda 354 dönümlük bir alana sahip. 1. Derecede SİT bölgesi. Arazinin 70 dönümü Milli Eğitim, 50 dönümü ise Sağlık Bakanlığı'na ait. İçerisinde, yaklaşık 7 bin ağaç mevcut ve ortasından dere geçiyor. Validebağ Korusu'nun yeniden düzenlenerek 'Kent Korusu' haline getirilmesi için Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan proje Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Projeyi beğenen Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çalışma başlatılmıştı.

BÜYÜKŞEHİR BELERİYESİNE TAHSİSİ YAPILDI

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos 2014 günü Validebağ Korusu'nun tahsisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, projenin bütünlüğü açısından, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na ait bölümlerinin de projeye dahil edilerek en geç 2 yıl içerisinde bitirilmesini ön şart olarak belirledi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir