Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binası istinat duvarı çöktü - video

Üsküdar'da yapımı halen devam eden belediye binası ve kongre merkezi inşaatının istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu meydana gelen toprak kaymasında, iki gecekondu yıkıldı. İstinat duvarının çevresinde bulunan binalar da polis ekipleri tarafından boşaltıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenme oluyordu.Hazırlıklıydık o anlamda ama birden patlayacağını doğrusu beklemiyorduk'' dedi.

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binası istinat duvarı çöktü - video
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Çavuşdere Caddesi'nde yapımına devam edilen Üsküdar Belediyesi Kongre Merkezi, Şehir Otoparkı, Belediye Binası ve Kapalı Spor Salonu inşaatının istinat duvarı, saat 04.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

İstinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen toprak kaymasında da Zenciler Sokak'ta bulunan ve daha önceden boşaltılan iki gecekondu yıkıldı. Gürültüyü duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çökmenin meydana geldiği noktayı güvenlik şeridi ile kapatarak. Çökmenin olduğu inşaat alanının civarındaki binalar da boşaltıldı. Çok sayıda vatandaş, meydana gelen çökme sonrası sokaklarda döküldü.

MÜDAHALE EDİLEMİYOR

Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri de, halen çökme ve toprak kayması devam ettiği için inşaat alanında hazır bekliyor; müdahalede bulunamıyor. Vatandaşların iddiasına göre ise, içeride insanların olduğu ve yardım istedikleri belirtildi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ: HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN TEDİRGİN OLMASINI GEREKTİRECEK DURUM YOK

Üsküdar Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Çavuşdere'de devam eden hizmet binası inşaatının istinat perdesinde ani bir hareketlenme sonucu saat 04:30 sularında kısmen göçük meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Öncesinde tedbirleri alındığından can ve mal kaybı olmamıştır. Hiçbir vatandaşımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadelerine yer verildi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binasının istinat duvarı çöktü... Tıkla İzle

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, istinat duvarının çöktüğü Çavuşdere Caddesi'ne gelerek açıklamalarda bulundu.

''ACİLEN ÖNLEM ALMIŞTIK ZATEN''

Türkmen, ''Çavuşdere dediğimiz bu bölgede yeni hizmet binası inşaatı devam ediyor. Son günlerde isnat duvarında bir hareketlenme tespit ettik. Biz bunla ilgili önlemlerimizi acilen almıştık zaten. Bu gece istinat duvarında saat 04:30 sırasında patlama oldu. Kısmi bir çökme ve ardından toprak kayması meydana geldi. Hamdolsun ki herhangi bir can ve mal kaybı yok'' dedi.

''KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ''

İnşaatın arka tarafındaki gecekonduların zarar gördüğünü belirten Türkmen, ''Onları da zaten tahliye etmiştik. Hemen derhal gerekli önlemleri de aldık. İnşaatımızın ana binasında herhangi bir sıkıntı yok. İnşaat devam edecek. Gerekli tedbirleri aldık. Yanı başında birkaç binayı da boşalttık. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Gerek kısa gerek uzun vadede komşularımızın zararı varsa telafi edeceğiz. Biz zaten olay başlamadan önce alandaydık. Bu gece buradaydık. Arkadaşlarımız tüm ekibimiz ve diğer emniyet mensuplarımız itfaiyeden de arkadaşlar geldi. Tabi, ufak tefek bir sıkıntı olsa da şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı olmadı. Yaralı ya da başka zararı olan hiçbir vatandaşımız yoktur. Şükürler olsun bu güzel dönüşüm projemiz, Çavuşdere hizmet binamızı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete sokacağız'' diye konuştu.

''BİRDEN PATLAYACAĞINI BEKLEMİYORDUK''

''Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenme oluyordu'' diyen Hilmi Türkmen, ''Gerekli önlemleri aldık. Arkadaki gecekondularda oturan vatandaşlarımızı tahliye etmiş olduk. Hazırlıklıydık o anlamda ama birden patlayacağını doğrusu beklemiyorduk. Çökmenin ciddi bir sebebi de yok. Ani bir hareketlenme. Son zamanlarda iklim değişikliği dolaysıyla ciddi yağmur aldı Üsküdar'ımız. Zannederim bu yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklanıyor. Yoksa teknik anlamda inşaatımızın projesinden kaynaklanan problem yok. Vatandaşlardan bu yönde şikayet olmadı. Biz tespit ettik. Zaten çok yakın binalar yok. Birkaç tane gece kondu vardı onları boşaltmış olduk. Diğer binaları da tedbiren boşaltmış olduk'' ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir